Žena koja je zaustavila pijenje je spašena 10.000 | BA.rickylefilm.com
Modu

Žena koja je zaustavila pijenje je spašena 10.000

Žena koja je zaustavila pijenje je spašena 10.000

Prestao sam piće i spasio 10.000 £ u 18 mjeseci

Cheers to to!

Kao što sam sjesti da napišem ovaj, imam 10 € preko mog tekućih i štednih računa, au decembru sam sebi kupio novi MacBook Air i stari Volkswagen Golf. Moje finansijsku situaciju prije 18 mjeseci izgledao vrlo različiti, imao sam par hiljada u kreditne kartice duga i živio (molio) za moj sledeći platu. Šta se promenilo? Prestao sam da pijem.

Sada sam skoro 18 mjeseci trezven i za to vrijeme sam se isplatilo moje kreditne kartice. Imajući kupiti novi laptop nakon rudnika izbio na Božić nije me poremetiti, kao što je nekad uradio. Prije nekoliko godina, novi MacBook bi značilo pozajmljuje novac iz banke mama i tata ili žive na riža za tri mjeseca. Nisam prestao da pije da se uštedi novac, sam se zaustavio da spasim mentalno zdravlje i izbjeći nedeljnika sramota spirale, ali novac u banci je bio vrlo dobrodošli, i neočekivano, nuspojava.

Kada sam prvi put prestao da pije, sam živi u Londonu i radi u redu marketing posao. Prošle godine, napravio sam odluku da se samozaposleni i sada žive u Norfolku, naučiti joga, pisati ovakve stvari i pomoći u pub mojih roditelja. Moje novostečenu sposobnost da spasi nije došao iz veliki posao u gradu.

Ako redovito imaju previše meseca napustio na kraju svoj novac, da li ste razmišljali o tome koliko ste potrošili na provod? I to čak i ne mora biti "out out", kako o tome koliko trošite na tog utorka catch-up večeru sa prijateljima? A večeru za mene je sada u prosjeku 20 €, što je to koštati oko 40 € jer je 3 ili 4 pića bih.

Nedavno sam se osvrnuo na starom izjave kreditne kartice i u decembru 2016. Godine, proveo sam tek nešto više od 1 € izlazaka. To nije bilo sve na restoran i bar račune. Sam uključen u da Ubers kuće, mamuran Glazbeni sutradan i novi outfit za događaje sam smatrao potrebnim za posebne prilike. Nisam imao 1 € provesti, živio sam daleko iznad moje sredstvima. U aprilu 2018. Godine, proveo sam 200 € - i koja je uključivala novi vrhunski, 5 obroke i jedne noći na ples. Ja ne izlazim više baš toliko - ali nisam pustinjak ni. Istini za volju, noćnim klubovima trijezan nisu toliko privlačni kao što su nekada bili, a ja sam zamenio pijani marende za rano doručak ili klase teretanu u manjoj grupi bliskih prijatelja.

Možda ne želiš da prestane piti, a ja sam ovde da ti ne kažem. Ali ako želite da sačuvate nešto novca, to je vrijedno sede i gledajući koliko trošite u prosjeku mjesečno na alkohol i izlaske. Dobiti izvod iz banke / kreditnu karticu prošlog mjeseca na telefonu i listajte kroz potrošnju, imajte na umu ono što ste potrošili na sljedećim: kafići, restorani, odjeću, taksi i bilo osnivanje hrane u blizini vaše radno mjesto.

Ako vaš potrošnje izgleda ništa poput moje nekada, ukupni može biti prilično veliki broj! Ako ste mogli čak i prepoloviti taj broj pijenjem upola manje, možda uštedjeti dovoljno novca za odmor na Bali (ili šta god da je čuvate za) u nekoliko mjeseci. To je ono što sam snimanje za.

Da li je potrebno naručiti bocu vina sa svojim utorak uveče obrok? Vjerovatno ne. I da će vas spasiti 20 €, kao i pomažući se osjećate svjetlucave umjesto sranja u srijedu! Sustižu s prijateljima na vikend? Pozivamo ih da tvoja je za večeru i zamolite ih da donese desert - ćete potrošiti 10 € umesto 30 € i vjerojatno imati ljepši vremena kao što se uhvatiti u toplom okruženju vlastitog doma.

Mislim na sve stvari koje želite učiniti, ali nemam vremena, a zatim pozvati svoje prijatelje zajedno; možeš Predlažem da lutaju izložbu da sustigne, a ne odlazak u pub i provesti 10 € umjesto 20 €. A da proverimo da joge ste što znači da pokuša i ide za čaj od mente nakon toga, ili ako se sviđa ples, ide na ples klase kao vidi na ekranu. Ne morate da se razbio u cilju da se druže!

Promjene u svom nedeljnom rutinu može napraviti veliku razliku na svoj bankovni račun dugoročno. Radije nego frittering moj novac na rundi jaegerbombs ljudi jedva poznajem, ulazna vrata u preskupe klubova i 'seksi' sequinned vrhova za moju subotu uveče, ja sam upravo preselio u tri spavaće sobe sa bratom a. Ja nikada nisam bio više uzbuđen nego kad sam shvatio da sada mogao priuštiti sobu viška. Osim toga, imao sam iznajmljivanje depozit do prednje strane bez panici da neću moći priuštiti bilo namještaja. Izaberite komedija noći umjesto kluba noći, uzmi Diet Coke i stavio taj dodatni 20 € prema vaš cilj ušteda. Cheers to to!

Laurie McAllister živi u Norfolku sa svojim minijaturnim dachsund Margot i piše alkohol-free Svakodnevica blog Girl & Tonic.