Ženski Autori: najbolje Nove knjige i čitanje Non Fiction | BA.rickylefilm.com
Modu

Ženski Autori: najbolje Nove knjige i čitanje Non Fiction

Ženski Autori: najbolje Nove knjige i čitanje Non Fiction

#WorldBookDay: 12 knjiga za sada pročitati (i oni sve napisao Bad Ass žena) 📚

Bi proslavili Svjetski dan knjige u četvrtak 2. Marta smo zaokružiti sjajno čita - i pogodi šta, svi su pisani od strane žena.

Biti GLAMOUR knjige Editor je sjajan koncert, osim jedne stvari - moja poštar me mrzi, zahvaljujući 300 (da, TRISTA) knjige je papučica na vrata svaki mjesec. Trilere, romansa, grafički romani, memoari, samopomoć tomova, i stolić ljepote: moj posao je da whittle ih samo šačica napisati komentar za vas. Rezultat? A kustos izbor najboljih novih knjiga, oni svi će govoriti o, koje će oduševiti vaše knjige klub, a vi ćete biti očajni da se na vaš sljedeći odmor.

Fanatik za fikcija?

Jessie Burton za 2014. Romanu minijaturista bio je najprodavaniji debi od Pedeset nijansi sive boje. Nema pritiska za praćenje, a zatim. Srećom, Muse je još jedan Corker. A tinja istorijski ljubavna priča, to je postavljena u oba boemskoj 1930. Malaga i Swinging '60 London umjetnost world.Nina Stibbe istorijske fikcije, u međuvremenu, dolazi sa grumen nostalgije i vrlo britanski humor: Paradise Lodge je oko 1970 pokrajinski tinejdžer zove Lizzie koji radi u starački dom i čini neke teško prijateljstava, dok je ona tamo. Sa Emom Cline debi The Girls, premotavanje smo hippy doba California, praćenje ljetni život mijenja za dosadno srednjoškolke Evie. Lena Dunham voli to - uvijek dobar znak. Ocat Girl je veteran romanopisac Anne Tyler odličan prerada Ukroćena goropad. Vatrene, nezavisni dvadesetak Kate ne dozvoliti bilo koga diktira svoj život - ili zar ne? Ocat Girl je dio projekta Hogarth Shakespeare, serija -Popravio Bard igra - ne možemo čekati Gillian 'Gone Girl'Flynn Hamleta iduće godine.

Lud za memoare?

Muzički novinar i GLAMOUR saradnik Sylvia Patterson je intervjuisao svi, od Madonne do Adele, a njen promukli memoarima, nisam sa bendom, živopisnim anegdotama i razmišljanja na slavu. Njen rijetke publiku Prince - raspravlja cipele i, hm, erekcije - Posebno je fascinantan. U međuvremenu, novinar Bryony Gordon - koji se ne boji biti 100% iskren u tiskanom obliku, kao i njen prvi memoarima, The Wrong Knickers, pokazalo - govori sve o njoj problema sa OKP, bulimija i depresija u Mad Girl. To je iskren, iskrivljen priča da će odjekuju sa mnogo žena. Američka glumica i komičarka Tig Notaro smanjuje na stvar u ja sam samo osoba. Nakon što je pretrpio iznenadne smrti svoje majke, raspada i raka dojke sve u istoj godini, okrenula se stand-up da se sve obradi; knjiga je drsko smiješno, s obzirom na tematske mrak. Nasuprot tome, feministing.com osnivač Jessica Valenti je smrtno ozbiljan u seksualni objekt, njen sirove polemika-meets-memoarima dokumentovanje pritisak "koji žive u svijetu koji mrzi žene". To nije svjetlo za čitanje, ali to je provokativan jedan.

Na okretanje stranica svojim odlaska na posao će vam zahvaliti za

U Roanoke Djevojke Amy Engel
Lane Roanoke odlazi da živi u ruralnim Kansas sa svojim rođakom, bake i deke nakon njene majke samoubistvo. Tamo je otkriva prokletstvo kao Roanoke djevojka. Tu je vrlo sumorna, Twisted tajna u srcu ovog žestoko vrhom debi.

Peto slovo Nicola Moriarty
Četiri trideset-ish školske prijatelje začiniti svoje godišnje okupljanje pisanjem anonimnih pisama priznao svoje najdublje tajne. Ali dodatni poslanicu stiže sa jezivim otkrovenje.

Erotska priča za Punjabi udovice od Balli Kaur Jaswal
Nikki počinje kreativne klase pisanje za grupu ultra-konzervativne indijske žene. Jaswal bavi ozbiljnim temama (uređen vs prisilni brak, tradicionalna vs moderne kulture) sa svjetlom i zabavan dodir.

Everything But The Truth Gillian McAllister
Doktor Rachel je novo trudna po njoj zgodan, osjetljive dečko, Jack. Ona ne može biti sretniji... Dok on počinje shady o svojoj prošlosti.
Je ona samo hormonski i paranoičan? Toksični odnosa, tajne i laži - to je napeta priča o moralu.

Pratite GLAMOUR knjige urednika na Twitteru @Kerry_Potter