Alicia Silverstone Kind Mama roditeljska knjiga | BA.rickylefilm.com
Osobe

Alicia Silverstone Kind Mama roditeljska knjiga

Alicia Silverstone Kind Mama roditeljska knjiga

Alicia Silverstone novi roditeljstva knjiga je kontroverzna

Ako se sjećate Alicia Silverstone kao Cher Horowitz iz Clueless, ali glumica je neka vrsta velika stvar u vegan krugovima. Ona je i strastveni borac za PETA, aktivista i posvećeni konzervator. Ona također ima neke prilično neortodoksne stavove o roditeljstvu, udaranje naslove kada je objavio video njenog žvakanje joj hranu za svog sina, medvjed-Blu na njenom sajtu, vrsta život, i jesti tablete izrađene od posteljice nakon poroda.

Pa je njen novi roditeljstva knjiga, vrsta Mama: A Simple Guide to Supercharged plodnosti, blistav Trudnoća, slađom rođenja, i zdravije, Lijepa početku je uvijek će predstaviti roditeljstva zajednici s nekim prilično kontroverzne stavove - i to je već izazvalo malo komešanje na mreži.

The Daily Beast i Jezebel, samo su neke od lokacija koje su reagovali na najneobičniji savjete iz knjige, koji uključuju sprečavanje bebe nose pelene, izbjegavajući tamponi zato što stavljaju "toksični mulj" u organizmu, i izbjegavanje banane jer su su "nevaljali".

Evo nekih od Alicia najkontroverznijih stavove o sljedećim temama roditeljstvo:

1. Trudnoća Diet

Alicia smatra da materici treba shvatiti kao "beba kuća", tako da je potrebno uzeti u obzir ono što hrana se stavlja u nju. Biti vegan, ona ne jede meso i mliječne, i smatra da su "pratili toksični mulj kroz svoju bebu kući." Povrće su "vrsta namirnica" koja može djelovati kao lijek za vaše tijelo, i "može da sruši vaše potrebe za farmaceutske droge, posebno za liječenje stvari kao što su depresija, dijabetes tipa 2, visokog krvnog pritiska."

2. Tamponi

Alicia kaže vaša vagina je "većina upijajući dio svog tijela", ali ženskog proizvođači računa se ne otkrivajući "potencijal ostataka pesticida iz ne-organskog pamuka i" mirisa "koji sadrži hormon-uznemirujuće, plodnosti-kuca ftalati koji su snuggling do vašeg hu-ha ", kada nosiš tampone.

3. Pelene

Alicia smatra da je pelena industrija "podstaknut pseudo korporativnih uz podršku." Umjesto toga, ona ohrabruje čitaoce da puste svoju djecu "napuste svoje poslovanje u travi", a ne "sna u pratnji svojih vlastitih piškiti i poo".

4. Spavanje aranžmani

Alicia poziva spavanje u krevetiću slično leži u "je zabranjeno u kutiji potpuno sami", i savjetuje majkama da spavaju sa svojim bebama kao što je radila, jer "Dijeljenje krevet sa svojim beba znači da možete podesiti u bolje njene potrebe, što zauzvrat gradi sigurnost i povjerenje. "

5. Vakcinacija

Možda najkontroverzniji prikaz svih, Alicia predlaže ne treba cijepiti svoju djecu, jer mijenja njihove ličnosti:

"Iako nije bilo zaključne studija negativnih efekata takve rigorozne jedna veličina odgovara svima, pucaj'Em-up raspored, tu je u porastu, dokazi koje doktori koji su dobili potresla telefonske pozive od roditelja koji tvrde njihove dete je bilo "nikada nije isto", nakon primanja vakcine. I ja osobno imam prijatelje čije bebe su drastično pogođeni na ovaj način. "

Alicia je došao iz sebe i rekla da nije napisao knjigu da propovijeda roditeljima:

"Sve što je u knjizi je tu da vam pokazati zašto možda želite da ga uzeti u obzir, ali nikad reći morate ga odabrati, uvijek samo da ti daju informacije i pokazati vam da ako ne odaberete da, to je potpuno u redu" rekla je u jednom intervjuu.

Ali je ipak pokazala kontroverzan s nekim - Jezebel pisac Lindy West kritikovao dijelove knjige kao "širenje histerični dezinformacije o vakcinama". Ali šta mislite o roditeljstvu savjete Alicia? Komentar ispod.

Poznata vegani koji čine jedu više povrća izgledaju ozbiljno seksi