Angela Merkel je nazvao Person of the Year 2018 | BA.rickylefilm.com
Osobe

Angela Merkel je nazvao Person of the Year 2018

Angela Merkel je nazvao Person of the Year 2018

Zašto Angela Merkel je službeno Queen of the Universe

Ona je žena svi pričaju (i ne, to nije Kardashian). Guardian kolumnista, Zoe Williams, u slavu njemačka kancelarka Angela Merkel.

Angela Merkel je časopisa Time za ličnost godine, za nju ", nepokolebljiv moralno liderstvo u svijetu u kojem je nedostajalo." Ona je najmoćnija žena na svijetu, i pruža smjernice - da, moral, kao datum kao da možda zvuči - širom Evrope. Ono što je zanimljivo je da je ona često dolazi u pravi odgovor preko neke koje nisu toliko u pravu. Ona je u stanju da revidira svoje mišljenje, a to je, bez sumnje, gdje joj je moralni autoritet izvire iz. Ali za nju pet velikih pobjeda, da se vratimo na početak.

1. Merkel Novi Broom

Na početku 90-ih godina, kada je stigla u CDU - Hrišćansko-demokratske unije - kao autsajder u vrlo paternalistički stranka: ako niste bili starca iz Porajnje, ti bi prokleto bolje da prijatelji s jednim. Ona nije napravila prijateljima: ona je govorila protiv korupcije i distancirala od Helmut Kohl. Trebalo je da joj je potonuo, ali umjesto toga srušili rukovodstvo.

2. Merkel feminističke (nakon modni)

Tek 2013. Godine, Njemačka je kancelarka i dalje tvrdi da nije feministkinja - navodeći, a svečano, da je puna na feministkinje ne bi želio saveznika poput nje. Ali njena posvećenost jednakosti je postao mnogo više označene. Kada Njemačka bila domaćin G7 samitu u junu ove godine, Merkel je najavila da poboljšanje rodne ravnopravnosti na poslu bio jedan od njenih jezgra ciljeva.

3. Merkel Green

Nakon cunamija u Japanu i nuklearne katastrofe koja je uslijedila u Fukušimi, Merkel - koji je prethodno bio vrlo pro-poslovne i prilično mlak o obnovljivim izvorima energije - bacila svu težinu iza novih energetskih rješenja. U martu 2011. Godine, ona je objavila da je izbacivanje svih 17 nuklearnih reaktora Njemačke, a namjeravaju da idu u potpunosti obnovljivih u najkraćem mogućem roku. Ako se to radi, oni će biti prvi industrijaliziranih nacija u svijetu kako bi prelazak iz nuklearnih i fosilnih goriva na obnovljive izvore energije.

4. Merkel Evropska (iz nekih uglova)

Ona je često hvaljen kao spasilac Euro i donosilac prijeko potrebnu disciplinu Grcima. Postoji vanishingly nekoliko Grka koji bi se složio sa ovom analizom, ali jedna stvar je neosporna: Merkel je sjajan zagovornik samog europskog projekta. Ona nije dobro poznata po svom retorički cvjetati, ali ona je uvijek uspio da izrazi mir, prosperitet i zajedništvo ugrađen u evropsku viziju.

5. Merkel za humanitarno (eventualno)

To je bilo prije samo šest mjeseci da Angela Merkel napravila mlada palestinskog djevojka krik na nacionalnoj televiziji, insistirajući da je Njemačka "jednostavno nije mogao da upravlja" njoj i njenoj porodici. Od tada, njemački premijer je mislio teško o tome što je njena zemlja mogla i ne može upravljati - i stavi gornja granica na broj izbjeglica moraju uzeti. To je torpedom joj popularnost u anketama, ali ju je najhrabriji i većina principijelan - zaista, samo hrabri i principijelni - lider u Evropi.

26 feministkinja citati iz žene koje razbijaju