Čuvari Galaksije Vol 2 pregled | BA.rickylefilm.com
Osobe

Čuvari Galaksije Vol 2 pregled

Čuvari Galaksije Vol 2 pregled

Guardians of the Galaxy Vol. 2: GLAMOUR RECENZIJE

Guardians of the Galaxy Vol. 2 je postavio bar za blockbuster sezone

To čudno samopomoć grupa krijumčara i plaćenika hita off da nastavi svoju misiju širenja neke ironije u Marvel Universe. Sasvim u pravu. Na kraju krajeva, koliko dugo možemo stalno uzimanje bore odrasli u lycra ozbiljno? Prvi subverzivan pogled na superheroj film je 2014. Bila hit - priprema publiku za Dedpulovom snarkiness, a Doctor Strange je mistična rezervisanost - ali Guardians je originalni i najbolji. Nazad sa istim svjež šale, dizajn dah-uzimanje i gomilu emocionalne pričama ovog postavlja visok bar za ljeto superheroj sezone.

Banda je sve ovdje. Chris Pratt vraća kao adorably uzalud pola ljudski / polu-vanzemaljske Peter Quill. (I uzima njegov prsluk van u prvih deset minuta.) Zoe Saldana ponovno ide zeleno Gamora, tvrdoglava ubica i Quill tajna zaljubljena. Dave Bautista je Drax, div ratnik prekriven što izgleda kao vaše bake stado pozadina. Zatim, tu je članove CGI posade. Rocket, a zabavlja rakun izrazio Bradley Cooper, a Groot sada preporoditi kao maleni dijete glas Vin Diesel. I beba Groot je samo neodoljiv - sekvence otvor koji vidi njega boogying zajedno na ELO Gospodin Blue Sky će vas umire od ljupkosti.

U Vol 2, Quill je ujedinila sa svojim ocem, a lud nebeski bog glumi Kurt Russell. Gamora ispunjava njena psihotičan sestru koja je van da je ubije. Rocket pronalazi novi bend nemilosrdne drugara, pa čak i Drax, hladan kamen koji se može osloniti da kažem bluntest kući istine, zagrijava u društvu slatkiš, nevina vanzemaljac. To je upravo ono što je serija treba, malo boje za popunjavanje površni likovi prvi, dok nas podsjećajući da je najbolji porodice nisu uvijek u vezi.

Nekoliko urnebesan sci-fi filmova izgledala ovako dobro. Svemirski brod tkati kroz univerzuma blistave, električni meteora. Još jedan brod - malo više od bijelo jaje - ima unutrašnjost od Slinky krivulje koje su mogle biti ukinute sa crteža odbora pokojnog arhitekta Zaha Hadid. Akciji ima više oka na prekrasnoj da je sve što smo vidjeli ove godine.

Borba na gusarskom brodu sa jednim telekinetskim strelicu pisanje trag neonski crvene jer ubija loše momke je stvar čudo. Nekako ove svježe modernim dotakne i dalje raditi dobro s više utješno nostalgije. Na rifovima na 80 TV emisije na primjer - Quill prepričava djetinjstvo na Zemlji kada je sanjao njegov otac mogao biti David Hasselhoff - nismo svi? Sve naletio uz drugi awesome mix-traka retro klasika soft rok, zemlju i duša od Fleetwood Mac, Glen Campbell i Sam Cooke. Ljeto je prvi hit je zvanično stigao, tako Wonder Woman i Thor.over za vas.