Daft Punk review London Grammar Maya Jane Coles - Muzičke vijesti i recenzije | BA.rickylefilm.com
Osobe

Daft Punk review London Grammar Maya Jane Coles - Muzičke vijesti i recenzije

Daft Punk review London Grammar Maya Jane Coles - Muzičke vijesti i recenzije

MUSIC: Ove sedmice smo Loving...

Daft Punk dan napokon stigne... Ali, da li živi u skladu sa svojim astronomskih Hype? Plus, najnoviji od Maya Jane Coles, London Grammar, Laura Marling, Eddie Berman i posebnu najavu Virgin Records.

Daft Punk

Track: Various

Od: Random Access Memories, Columbia, od 20. Maj 2013

... Gdje za početak. Ovo je vjerojatno jedan od najvažnijih hiper, govori, tweetovao oko, pisao o, spekulisali preko agoniji preko albuma godine. To je vjerojatno da će najveći prodavac iz 2013. Godine, ima neke od najplodnijih imena u poslovnom (Nile Rodgers. On je funk forefathering slavu). To je singl, Get Lucky, našla čvrsto na petlji za nekoliko nedelja nakon što je pušten, a to je i dalje na vrhu ljestvice kao što sam tip. Ali, sudeći po nekoliko osluškuje sam ranije ove sedmice, nije baš do igre. Nije da je to loše rekord. Možda ćete (vjerojatno će se, zapravo) se ne slažu sa mnom u potpunosti, tako da dobije slušati sami kada izađe u ponedjeljak. To je samo da je ljubav jaka riječ, i dok sam prilično poput Get Lucky (a sada ne može nikada više slušati jer sam igrao u zemlju), i mislim da je nekoliko zapisa na moglo bi čak i meandar u moje "dobre" knjige, ja ne volim Random Access Memories. To je samo svi pomalo nedostaje u suštini, u udarac, u uzbuđenju, u rub. Postoji nekoliko rizici ovdje uzeti; svi znamo Daft Punk ionako trgujem stvari funk, pa to nije ništa novo. To je sigurno. Usudio bih se reći, da je to čak i malo blag u mjestima. To je kao rumeni Engleske nogometne reprezentacije: na papiru, treba da bude jedan od najboljih na svijetu. U stvarnosti, samo ne živi do očekivanja i, kao navijač, sve postaje previše neugodno da bude dio. Ja sam očekivao da raste na meni. Nisam, međutim, teško da bih za njega, očekujući da se pretvori u Homework, ili Tron: Legacy soundtrack ili Discovery. Ali do tada, evo gomila objava volim WAAAAAY više od ovoga rekord...

Maya Jane Coles

Track: Sve Ft. Karin Park

Od: Comfort, I / AM / ME, od Jul 2013

... Uključujući Maya Jane Coles 'sjajan novi singl, sve, za koje je ona objavljivanja vokalne talente jedan od mojih omiljenih Šveđana, Karin Park (mozak unos norveški Evrovizije ovogodišnjem). Možeš je vidjeti u videu ispod ide malo matice preko fotografiju sebe s bob frizurom i stoga seciranje vrana. Koji sadrži ljudsko srce. Očigledno. U svakom slučaju, mi smo uzbuđeni u sa sjedištem u Londonu, self-made house DJ / producent - koji smo prvi put predstavljen vam ovdje (uz jedan urnebesni klip Skrillex pali na svoju kosu) - biti oslobađajući svoj debi album, Comfort , jula ove godine, pogotovo ako je to skoro ghoulishly mrak staza je bilo naznaka onoga što možemo očekivati. Ne smem da vam kažem još kako to zvuči, ali mogu vam reći da je to super, i definitivno bi trebalo provjeriti kada udari iTunes.

London Grammar

Track: Wasting My Young Years

Od: Metal & Dust, Out Now

Još jedan tjedan, još jedan glazbe blog tokom kojih sam lupati na i na o neverovatno talentovan trio, London Grammar, i njihove jedinstvene sposobnosti da vam podići do dlake na leđima vrata prkose gravitaciji, onda razbiti te dole na zemlju sa iznenadna spoznaja da, da, vjerojatno su potrošili puno vaših mladih godina rade pogrešne stvari, sa pogrešnim ljudima, u pogrešno vrijeme. Pogotovo kada je odjekivala klavir melodije, ogromna elektronike i proganja, duboko vokalne linije pojas te dirljivim lyrics preko vrhu ove Moody, cut-out glazbe skicu. Dovraga, London Grammar, Mrzim kad si u pravu. I bolji od novog Daft Punk rekord.

Laura Marling & Eddie Berman

Track: Dancing In The Dark

Od: Jedna Off performansi za Lab TV

Ovaj lijepo duševan, skinuo masku Bruce Springsteen je Dancing In The Dark, kao što je više od Laura Marling i Eddie Berman za The Lab časopisa, je mnogo bolje nego što je novi Daft Punk album. Kao, beskrajno bolje. Suptilno, polako gradi gudače, harmonike, besprekorno vokalnih harmonija sve čine prilično zapanjujuće narodne počast The Boss "1984 klasik. Jedina stvar koja bi to bolje? Ako Berman prerezao Ruddy nokte! Ozbiljno. Man-Lons. Nije kul. PS - Marling novi album je od 28. Maja! To se zove Jednom sam bio orao. Naravno da je, Laura. Naravno.

What The Hell, ja ću priznati. Volim čak i suši Mačke više od novog Daft Punk rekord. SUSHI mačke, zaboga * razbija, zapravo crys naglas, recomposes sebe, prese igrati. Ahhh. Sushi Mačke. To je zaista magična kombinacija. *

Takođe sam ljubavi sa...

Virgin Records najavili su veliki, debeli, višedimenzionalni niz svečanosti proslave 40. Godišnjice ove godine. Etiketi su uvijek bili ispred krivulje sa svojim izdanjima, počevši sa velikog uspjeha Mike Oldfield eksperimentalne, uglavnom instrumentalni album Tubular Bells (koji je prodan u fenomenalnu vredne 15 miliona primjeraka), i odlazak na uznemirila sve vrste be-spectacled glazbe industrije vrste promjenom lice pop muzike sa Spice Girls, pretvarajući poslovna kuća od zagovara se ponaša kao Daft Punk (samo zatvorite oči i misli na Discovery) i davanje 80-tih bendova kao što su Culture Club i The Human League.

Dakle, koji se održava ove jeseni, tu će biti niz događaja called40 Years Of Disruptionsincluding umjetnika iz Virgin prošlosti i sadašnjosti roster da učestvuju, sredstava koja će ići ka podršci dobrotvorne svrhe War Child.

Prema Virgin, oni će se izvoditi na sljedeći način:

"1) Izložba kreativni pravac za izložbu će nadgledati Adrian Shaughnessy, George Lee i ekipa na This Is Real čl. To će uključivati ​​slike (vidi i nevidljivih), sjemene video (uključujući rekvizite) i memorabilije koje prikazuju simbiotske suradnje između kulturnih ikona dana. Lokacija će biti ekskluzivno mesto u Mornington Crescent. 2) knjiga A Beautiful Art knjiga će se uređivati ​​vodeći muzički novinar Adrian Thrills. Adrian je svoju karijeru započeo uređivanje punk fanzin 48 Uzbuđenja prije nego što postane jedan. Od glavnih karakteristika pisci za NME u osamdesetih je doprinijela pedeset poklopac priče za novine zagovara pokreta 2-Tone i mnoge post-punk, reggae i ples aktima doba, kao i pisanje prvi ikada pokriti priču za legendarni stil magazin The Face featuring The Specials. Knjiga će biti dizajniran Adrian Shaughnessy. 3) Dokumentarni film u produkciji od Leopard Films, jedan od britanskih vodećih produkcijskih kuća, kao i direktne ed Paul Tilzey, direktor mnogih nagrađivanih dokumentarnih filmova za BBC i Channel 4, uključujući "70-ih godina". Izvršni producent Todd Austin i Fiona Morris 'projekti uključuju' it Do Yourself; The Story of Rough Trade "(BBC Four) i" Imagine: Damon i Jamie je Excellent Adventure "(BBC One) respektivno. 4) Događanja Niz događaja uživo. Virgin Records će preuzeti legendarni Camden mesto KOKO u oktobru. Emisije će proslaviti četiri decenije poremećaja koji uključuju ikona i svetiljke iz Bogorodice rostera prošlosti i sadašnjosti. 5) Kompilacije

Kompilacija CD sa 2 x CD set; jedan disk sa sadašnjim Virgin umjetnicima koji pokrivaju Virgin klasike, drugi disk sa originalnim Virgin klasike. Tu će biti i niz Virgin 40 kompilacija CD-a u rasponu četiri desetljeća. "

Ja ću imati više da vam kažem, u smislu koji će umjetnici biti naslovu posebne KOKO događaja u narednim sedmicama, tako da držite oči na vijestima sekciji ažuriranja. Kladim se da će biti bolji od novog Daft Punk rekord, previše! Ha. Kasnije.