Daleko od filmova Mading Crowd recenzije Carey Mulligan i Matthias Schoenaerts | BA.rickylefilm.com
Osobe

Daleko od filmova Mading Crowd recenzije Carey Mulligan i Matthias Schoenaerts

Daleko od filmova Mading Crowd recenzije Carey Mulligan i Matthias Schoenaerts

PREGLED: Daleko od Madding Crowd glumi Carey Mulligan

Postoje neki koji bi rekli da je kino i televizija je prezasićen period drama. Ako samo oni sve istaknute znakove kao dobro napisan i iznijansiran kao i one Thomas Hardy, koji je stvorio jedan od najzanimljivijih junakinja književnosti u Bathesheba Everdene iz daleko od Madding Crowd. I sada je dobila novu energiju u obliku Carey Mulligan 's portret u ovaj najnoviji adaptaciju.

Parcela se fokusira na Everdene, tvrdoglavi, nezavisna i ponosna mlada žena koja nasljeđuje farmu i odluči da ga pokrenuti sami. Niko ne vjeruje da može učiniti, osim za nju lojalne pastir Gabriel hrast, koji mirno stoji pored nje, ne skidajući joj sranja ali bezuslovno još diskretno brinu za nju.

Ona se suočava sa izazovima zbog svog pola, ali odlučno nastavlja, što joj naporan rad i spremnost za učenje govori sam za sebe. Stvari se više komplikuju kada ona mora palicom off pažnju od niza udvarača, prvo od hrasta, zatim g Boldwood, a uzgoj gospodin i iz narednik Troy, problematičnu, mršave vojnik s prekrasnim očiju i usana značilo za ljubljenje. To je neodoljiv priču, koja čak i kao skraćena filmsku verziju, ima moć da zaokupiti publiku.

Carey Mulligan je portret Everdene gubi taštine obično povezuje sa ženama koje Hardy pisao. Ona je i dalje jak, hrabar i pametan, ali i nepromišljen ponekad i malo izgubljen. U suštini, ona je stvarna.

Njen odnos sa svakim udvarač je uvjerljiv. Sa g Boldwood, koji u drugim rukama može činiti nemoguće, postoji međusobno poštovanje i naklonost jedno za drugo. Troy, postoji uvjerljiv požuda. To zloglasni scena u šumi ima više kemije od čak EL James mogao podnijeti. Uz hrast, ona je dala sve od sebe, miran, uvjeren; sebe.

Michael Sheen je odlična kao Boldwood, umorni ali strastan čovjek, koji se suočava mučenje neuzvraćenoj ljubavi. Kada govori o svoj bol, intenzitet njegove tuge je opipljiva. Mattias Shonebart uvjerljivi kao hrast, nikada dostojanstven, dosljedan sebi i jaka. On je pouzdan, čvrst i nevjerojatno lako na oku koja pomaže. Uloga Tom Sturridge kao Troy oseća zajamčen; ne postoji isti isti smisao za zlo koje je toliko očigledna u knjizi. On daje svoju linije kao šarmantan cad, ali nije tako nalik vuku kao takav karakter zahtijeva.

Ovo nije samo standardni ljubavna priča. Postoje trenuci kada film postane istinski mrak; tu je samoubistvo, mrtvu bebu i strašno ljubomorno. Ali bez davanja previše daleko, badass Bathesheba vuče kroz; ona je prava stvar, uči na greškama, nastavlja sa svojom karijerom i čini bolji izbor. I sve dok se nosi steznik. Miss Everdene, možete nas računati kao jedan od vaših mnogih prosaca.

Pogledajte naš intervju sa Carey Mulligan ovdje.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.

Zabava 2015: The Ultimate Edit