David Bowie na sljedeći dan Ghostpoet njen Royal Harness - Muzika vijesti i recenzije | BA.rickylefilm.com
Osobe

David Bowie na sljedeći dan Ghostpoet njen Royal Harness - Muzika vijesti i recenzije

David Bowie na sljedeći dan Ghostpoet njen Royal Harness - Muzika vijesti i recenzije

MUSIC: Ove nedelje sam Loving...

U odbranu ovogodišnjeg najkontroverznijih spotu. Plus, najnoviji iz Ghostpoet, Wolf Ljudi, Njeno Kraljevsko pojas i kako Savages raspametilo. Opet.

David Bowie

Track: The Next Day

Od: The Next Day, ISO Records, Out Now

To nije pravi tjedan u 2013. Godini bez gerilski David Bowie napad, zar ne? Najnovija raketa topline traže je pustio u svoj bezazlen fanova je to kontroverzna novom spotu za naslov albuma pratiti The Next Day, u kojem glume Marion Cotillard kao Stigmata-patnja opatica lošeg ugleda i Gary Oldman kao religiozni fanatik sa cuge problem. Bowie? Sveštenik nadzire razvratnim akcije koja se odvija u grešnom lokve je i nastanjen gotovo. Nije baš sve to šokantno s obzirom na godine smo se trenutno nalazite, ali dovoljno šokantno za YouTube da ga zabraniti, samo da ga vrati sati kasnije kad je shvatio šta krajnje numpties su oni bili. Oh, i za Katoličku crkvu da se vruće pod ovratnik, tvrdeći da Bowie promo nije bogohulno samo do krajnosti, ali nemoralno. Zar nismo prošlost sve ovo do sada? Zar ne, kao u Velikoj Britaniji stanovanja građana, preuzeti na sebe izraziti umjetnički? Nije Madonna učiniti nešto slično kao, ne znam, prije 30 godina? To je Ruddy Bowie. Misli da je iz svemira, zaboga. Dobiti preko toga i shvatiti da je to još jedan divno iznenađenje iz neznatno ludi muzički god. Da, rekao sam Boga.

[Html ####]

Ghostpoet

Track: Various

Od: Neki kažu da Zato kažem svjetlo, Play It Again Sam, Out Now

Prošlo je dosta vremena od kada smo čuli sumorni urbani Soundscape od jedne Obaro Ejimiwe (Ghostpoet svojim drugovima), čiji inteligentan wordsplay i unsettlingly atmosferske britanski hip hop osvojio ga je nominaciju za nagradu Mercury 2011. Godine za svoj debi album, maslac od kikirikija Jelly & Melancholy Jam. Neki kažu I So I Say Light dalje potvrđuje da GP ne samo da stoji u neuporedivo žanr sve svoje (možda najbliži mogu dobiti na stav i osjećaj njegove muzike je Pokop), ali on je prilično nepobjediv, previše. U suštini, ono što imamo ovdje je usamljen ljubavna priča: oda emocionalne noir propalih romanse i prekinutih veza, doveden u dim život sa skitish digitalnim rhymths dole utabane metafore. Savršen primjer? Odlazak Meltdown ispod, koji sadrži Aluna bazirani vokal Avant-folk izvođača iz Brightona Woodpecker Wooliams.

Njeno Kraljevsko pojas

Track: Blood + Fire

Od: Lov soba, od 24 juni 2013

Ne, nemam pojma o čemu razmišlja Njeno Kraljevsko pojas kada je uzela njeno ime bilo. Neka vrsta poput kraljice / njuške / sedla na bazi asocijacija da je teško staviti prst bez malo konteksta. I, obzirom da su, osim ove web stranice, postoji izrazita nedostatak informacija o ovom izvođaču, rekao bih da je malo izazov. Ono što ja znam o KV, međutim, da ona nije ona, ali dvoje ljudi: Norveški pjevač / tekstopisac Helene Jaegar i producent Dylan Long. Znam da su se sastali na internetu forum (standardno 10s ponašanje). I Google pretraživanje je zaključio da je njihov debi album, The Hunting soba, je o "Neko ne baš kao kod kuće '(čitaj: bluddy mentalni). Takođe znam da su usamljeni staze na nju SoundCloud stranici, Blood + Fire, je strašan: a skaliranja, tamno, folk-uticajem vokalne linije u slojevima preko jako sintetiziran elektronske pop u tom neobičnim, off-beat stil Nordic muzika je tako poznat. Očajan sam da znam više. Hoće javi sa bilo nalaza.

[Html ####]

Wolf Ljudi

Track: prazna posuda

Od: Fain, Jagjaguwar, Out Now

Ovo. Pravi. Ja. Nevjerovatno. Sretan. Jer, pored svega ovoga sranja, moj muzički pozadini je ogrezao u eklektičan miks glazbe mi je tata igrao kao dijete. Veliki doza koja je 60-ih godina psiho rock i 70-ih godina prog. Ja sam bez stida da priznam da Jethro Tull i King Crimson su dva od mojih omiljenih bendova ikada (Lista je duga, ali i dalje. Oni su tamo gore). I volim da je to London četiri komada je interpretira jazz-infuzija, prag-noodling, tehnoloških čudesa od navedenih, i preoblikovan u roku od modernog indie okvir. Da, drugi album, ja sam masovno kasno da vuk narodne partije. Ali upuštati mene. Volim ovaj.

I ja sam loving...

... To sam dobio priliku da vide moj novi omiljeni bend, Savages, žive u Ministry of Sound u Londonu sinoć. Ja iskreno nisam mislio da je moguće da postane više od ventilatora šiklja nego što sam već jesam, ali u maglovitim, reflektor-lit okrugli nalazi usred publike, njihov muzički brzina, snažan isporuke i tamne, emocionalni učinak eksplodirala me. Smatrali su svaku riječ, da su mislili na svakim otkucajem i melodičan akord, i mi, publika (Lijepo je vidjeti čudne stare škole pankera među moru musos spektakla-nosi - sveprisutna opasnost od današnje svirke u toku društvo) je potpuno vjerovao. Nisam primetio tek nakon emisije masivne znak ispred vrata toaleta pita ljubazno, kao da je snimljen šou, da postoji ni fotografije. Tako sam, hm, uzeo nekoliko super snimaka, koje se vidi preko mog Instagram stranice ovdje. Bez blica, mogao bih dodati! Ali ipak. Malo neugodno.

Samo idi i kupe album, u redu? To je as.