Džo Elvin se izdržava kao glavni urednik | BA.rickylefilm.com
Osobe

Džo Elvin se izdržava kao glavni urednik

Džo Elvin se izdržava kao glavni urednik

Jo Elvin da odstupe kao urednik-in-Chief glamura

"Želim da se zahvalim čitaocima Glamour je koji su tako uključeni u pomaganju nas oblikuju brend koji povezuje s milijunima, preko štampe, online i šire. On je uistinu bio privilegija."

U svjetlu tekućih kretanja sa Glamour brend, Jo Elvin završila je odluku da je sada vrijeme za nju da se odstupi od svoje uloge kao glavni i odgovorni urednik, saopšteno je danas Albert Čitaj, generalni direktor Condé Nast Britanije.

"Jo Elvin pokrenuo časopis koji je definisao doba i jedne generacije mladih žena. Glamour prodao više primjeraka u svom sektoru nego bilo koja druga u Europi, s novim formatom i sopstveni glas. Stvorio je model za druge Glamour lansiranja koji brzo slijede širom svijeta. Njen dostignuća, a oni svog tima, su ogromne. Uzimajući Condé Nast u novi dio tržišta nikada neće biti lako i Glamour lansiranje nadmašili najluđim očekivanja. Jo uredništvom, sa svojim forenzičkim pažnju na kvalitetu, duhovitost, inventivnost i zabavan igrao odlučujuću ulogu u ovom uspjehu ", prokomentarisao Read.

Nicholas Coleridge, predsjednik Condé Nast Britanije, rekao je: ". Jo Elvin je bio urednik do otkucaja u svom tržištu za gotovo dvije decenije, neprikosnoveni kraljica više srednje tržištu kao pokretanje urednik Glamour, ona je to , u manje od četiri godine, najprodavaniji mjesečno naslov u Evropi, sa tiražom od preko 620.000 primjeraka. Njen otiske prstiju kao urednik su na svakoj strani, u svakom naslovu, naslov, podcast i šala. 

Od trenutka kada sam prvi put sreo nju, preko poširana jaja-i-avokada doručak u Halkin Hotel, znao sam da je ona savršena Glamour Editor, a nikada nisu sumnjali u to jer. Ona je duhovit, sassy, ​​krajnje profesionalno i empatični s njom čitaocima. Svako ko je bio gost na godišnjem Glamour Women of the Year nagrada, i čuo osoba nakon osoba odaje počast Jo, razumije dubinu i širinu svoju reputaciju. Ona je jedan od svih vremena velikana. "

Jo Elvin primijetio: "To je bila čast biti urednik Glamour za 17 godina mislim da ne mogu nikada adekvatno opisati rečima kako divan, divlja, uzbudljivo i naravno glamuroznog vožnje bilo je to što sam.. Su ostali tako dugo govori mnogo o tome šta fantastičan naslov je da vodi i šta izuzetno mesto Condé Nast je bio na poslu.

Postoji previše ljudi da se zahvalim koji su odigrali ključnu ulogu u donošenju ovaj posao, kao što je radost. Ali posebne pohvale moraju ići na prvo, moj dugogodišnji direktor Nikola Coleridge, koji je odlučio da će dozvoliti da se to high street-obložena Aussie preuzeti kormilo najveće Condé Nast lansiranje u poslednjih nekoliko decenija. I, naravno, da se Jonathan Newhouse pristali da dovedu Glamour u Veliku Britaniju za početak. Moram zahvaliti apsolutno divan tim, čije sjajne ideje i bezgranična energija i strast je napravila moja radna dana vjerojatno više zabave nego što je pristojno. I želim da se zahvalim čitaocima Glamour je koji su tako uključeni u pomaganju nas oblikuju brend koji povezuje s milijunima, preko štampe, online i šire. To je zaista bila privilegija. To nije pretjerivanje na sve reći pomogli smo toliko žena miniraju najbolje iz svojih života i ta veza je ono što će mi nedostajati najviše od svih.
 
Uzbuđen sam za ono što je pred nama, i za sebe i za Glamour. Želim novi tim svaki uspjeh za uzbudljivu novu fazu ove divne, voljeni brend ".

Nakon što je započeo svoju karijeru na poznatom teen 'Bibliju', Dolly magazin u Australiji, a radi kao publicista za 'Neighbours', Jo je napustila Sydney kuće, na putu za London sa sitniš u džep i dva-line CV. Ona je kovani veoma uspješan časopis karijeru, počevši od TV Hits magazina, prije nego što je izabran za lansiranje mladih naslova, šećer i B, a kasnije je postao urednik New Žena u 1998. Jo je bio pozvan od strane medija za stručne komentar na svim oblastima koje se odnose na čitanosti Glamour, i redovito piše za Daily Mail. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima Magazin potrošača godine i pet urednika godine nagrada iz dipl.ing.stroj, uključujući i prestižnu nagradu urednika Editor. Jo je redovno lice na televiziji, uključujući 'Lorraine', 'The Apprentice Otpušten si "i" This Morning ". Ona je također fronted TV emisijama kao što su "The Great British Frizerski 'sa James Brown i Abbey Clancy za E4. Jo je predstavila niz izvještaja o Londonu i Parizu Fashion Week za BBC Radio 4-ov program "tebi i tvojima.