Ed Sheeran tužba za zaštitu autorskih prava nad pjesmom Matt Cardle - fotografska pjesma | BA.rickylefilm.com
Osobe

Ed Sheeran tužba za zaštitu autorskih prava nad pjesmom Matt Cardle - fotografska pjesma

Ed Sheeran tužba za zaštitu autorskih prava nad pjesmom Matt Cardle - fotografska pjesma

Ed Sheeran slegne tužbu zbog "kopirati" udario Fotografija

On je optužen za kopiranje Matt Cardle staze.

Ed Sheeran je konačno postigao dogovor, okončavši 20 miliona € kršenje autorskih prava tvrde nad svojim hit 'Fotografija'.

Tekstopisaca Martin Harrington i Thomas Leonard tužio pjevačica u junu 2016. Navodnog kopiranja njihovih staza 'Amazing "Napomena za-note". Je objavio pobjednik X Factor Matt Cardle u 2012. Godini.

Jučer, nalog potpisuje sudija na sudu rekao da je slučaj su otpušteni nakon što je postignut dogovor između obje strane. Detalji naselja nisu objavljena.

Nakon optužbi prošle godine, Matt ubrzo izašla u podršci Ed na Twitteru, rekavši: "Molim vas pročitajte novinske članke pažljivo. Ovo nije moja tužba. Mislim da je Ed Sheeran je genije i 100 posto zaslužuje sve svoje uspjeh."

Međutim, to je nesporno da je refren "zvuči gotovo identični. Poslušajte za sebe.

Harrington i Leonard su predstavljeni u slučaju Richard Busch, isti advokat koji je osvojio kršenje autorskih prava slučaj 'Blurred Lines' Marvin Gaye porodice.

"Odjeljci hor" Amazing "i" Fotografija "krši tuđa prava udio 39 identične note - što znači da note su identične u teren, ritmički trajanja, a plasman u mjeru", rekao je pisaca sud bilješke.

"Sličnosti je pjesme" do same suštine rada. Sličnosti idu dalje značajne, što je samo po sebi dovoljno da se utvrdi kršenje autorskih prava, a zapravo upečatljiv. Sličnost riječi, vokalni stil, vokal melodiju, melodiju i ritam su jasne pokazatelje, između ostalog, da 'Fotografija' kopije 'Amazing'. "

Ranije ove godine, Ed je primoran da kreditira TLC-a tekstopisaca na njegov broj jedan hit "Oblik You", nakon što je optužen za kopiranje njihovi tekstovi od klasičnih 90-ih godina staza 'No Scrubs'.

Ed nikada nije javno govorio o tužbi, ali kao njegov novi album Divide je potpuno dominirao u top lista u posljednjih nekoliko tjedana, mislimo da će biti rukovanja to ok.

Poznata Skandali