Elizabet Tejlor mrtva, star 79 godina - vijesti o slavnim i fotografijama | BA.rickylefilm.com
Osobe

Elizabet Tejlor mrtva, star 79 godina - vijesti o slavnim i fotografijama

Elizabet Tejlor mrtva, star 79 godina - vijesti o slavnim i fotografijama

Elizabeth Taylor umrla u dobi od 79

Hollywood ikona Elizabeth Taylor je umro u dobi od 79. Taylor ušao u Cedars-Sinai Medical Center u Los Angelesu prije dva mjeseca za kongestivnog zatajenja srca. Smatra se da je umro od zatajenja srca.

"Ona je okružena njene djece - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd i Maria Burton," njen publicista potvrdio.

Taylor je bio legenda srebrnog ekrana, glumi u poznatim filmovima kao što su National Velvet, Kleopatra i Ko se boji Virginije Woolf.

Rođena je u sjevernom Londonu 1932. Godine, i našao slava na tenderu dobi od 12. Njena karijera dostigla vrhunac u 1950-ih i 1960-ih. Ona je dobila četiri nominacije za redom između 1958. I 1961. Za nju dijelova u Raintree County, Mačka na usijanom limenom krovu, Iznenada prošlog leta, i Butterfield 8, dešava da pobedi najbolju glumicu za kasnije. Ona je dobila svoj drugi Oscar za svoju ulogu u Ko se boji Virginije Woolf? (1967).

Pored toga što je film boginja, Taylor je jednako poznat po svojoj vezi s Richard Burton - jedna od nekoliko muževa.

Upoznala je glumac na snimanju Kleopatre u 1963. Ona je već u braku četiri puta - Conrad Hilton, Michael Wilding, Michael Todd i Eddie Fisher - i sri Burton u 1964.

Međutim, par izdržali burne veze razvode samo da se ponovo uda u 1975. Taylor na kraju prešao na od Burtona da se uda za John W Warner, a kasnije, Larry Fortensky.

Taylor zdravstveni problemi počeli 1961. Godine, kada je oborio s rijetkim soj upale pluća. Ona je također borili ovisnosti o alkoholu i tabletama protiv bolova. U 1990-ih, ona je opet pati od upale pluća, kao i prolazi kroz dva hip operacije i preživljavanje operacije benigni tumor na mozgu.

2004. Godine, počela je da pati od kongestivnog zatajenja srca, a redovno doživljava umor, otežano disanje i skolioze. Uprkos svemu tome, ona je nastavila da vodi kampanju za nju AIDS dobrotvorne svrhe, postavljen 1991. Godine nakon smrti svog prijatelja Rock Hudson.

Elizabeth Taylor se smatra jednim od najvećih glumica je svijet ikada vidio, kao i bezvremenski modna ikona. Ona će biti nedostajati.

IZVOR: ABC