Evo zašto je u redu da muškarci plače (baš kao George Clooney) | BA.rickylefilm.com
Osobe

Evo zašto je u redu da muškarci plače (baš kao George Clooney)

Evo zašto je u redu da muškarci plače (baš kao George Clooney)

"Čovek plače nije 'slab' - to je ljudski"

STOP THE PRESS: George Clooney je upravo priznao da plače. Ali zašto smo još uvijek šokiran kada je osporio toksične pojam "muškosti"? Stuart baštine istražuje

George Clooney plače četiri puta dnevno. Znam da je George Clooney plače četiri puta na dan, jer je rekao da jeste, a sada je na naslovnim stranama. "Ja plačem četiri puta dnevno sada, jer tako sam umoran", juče je rekao za Daily Mail na filmskom festivalu u Torontu. To je prevedena na smiješan zavoj od vijesti.

'George Clooney kaže da je njegov blizance da ga plače četiri puta dnevno ", cvilio Harpers Bazaar. 'George Clooney "uzvikuje četiri puta dnevno" nakon blizanaca, zacvilela Metro. 'George Clooney priznaje da plače četiri puta dnevno, jer on je toliko iscrpljena od tate dužnosti ", urlao The Mirror u nevjernika sve kape zavijaju na paljenje nebo. Postoje i drugi. Tako mnogi drugi.

Pa, ne seri. Moja supruga rodila bebu prije tri tjedna, a ja sam isto toliko od olupine kao Clooney. Ruku na srce, počela sam da plačem u parku dva sata, samo zato što se dogodilo da čujem pesmu koju sam prilično sviđa. To nije način da se živi. Roditeljstvo - posebno novi roditeljstvo - je šok dovoljno nasilan nikoga u propast. Kao i održavanje neki privid normalnog života (pri čemu mislim na zarađivanje novca, jesti tople hrane i nosi čistu odjeću), koje ste također dobili naučiti kako zadržati ljudsko biće živi, ​​od ukupno stanja mirovanja, dok hronično neispavan. Dodajte tome ogromna dubinu znajući da ste - vi! - stvorio stvarnog ljudskog života i dobro, nije ni čudo da si takav grizli nered.

Ali to nije poenta. Stvar je u tome da je bio žena to rekao, vijest bi bila mnogo drugačija. U stvari, to možda nije ni bilo vijesti na sve. 'Žena viče' se jednostavno vidi kao priroda uzima svoj tok, ali 'Čovjek viče' oseća radikalne, kao hrabar priznanje slabosti.

Što je besmislica, očigledno. Niko nije imun na emocije, to je samo ne očekuje se da polovina stanovništva da ga sakrije pod podivljala plaštom toksičnih dječaka-nemoj-cry muškost. Nema sramote u priznajući da ste se malo suzama ponekad - u roku od razloga; Ja sam i dalje na ogradi oko govori ljudima da sam jecala na kompjuteru igra o kaubojima - jer je to dio ljudskog stanja. Da citiramo naslov mog kao-još-nepisano bestselera self-help priručnik, Everybody Cries (I svi Wanks).

Ali, hej, ako George Clooney govorimo o plače - čak i ako je to učinio kao pretjerana izreku, koju bih Valjda je vjerojatno slučaj - naglašava da vidljive emocije nisu gnusno izdaja svega što ljudi stoje za, onda da ohrabriti druge muške ličnosti da razbije zidove rodnih stereotipa i dalje. Arnold Schwarzenegger, da je vrijeme za to 'Osjećam se kao manje od čovjeka, jer to baš i ne razumiju ofsajd pravilo' reći-svi ste čekali da daju. Jude Law, gdje ti je 'ćelavim osećam kao neuspjeh' intervju? Ryan Gosling, moramo neko priznati da je nemoguće balansiranje očekivanja posla i porodice - da "imaju sve" je fikcija izmislio namjerom sistema na stvaranje osnovni nedostatak samopoštovanja koji se manifestira povećanom konzumerizam, i ti si čovjek da to uradi.

Hajde momci, razmontirati ovu glupost dok još možemo.

Hej, George, ako želite zdravu jecaj, zašto ne držati jedan od ovih na.