Fearne Cotton depresija i zašto nije dijelila na Instagramu | BA.rickylefilm.com
Osobe

Fearne Cotton depresija i zašto nije dijelila na Instagramu

Fearne Cotton depresija i zašto nije dijelila na Instagramu

Fearne Cotton: Zašto nisam podijeliti svoje depresije na društvenim mrežama

Trebao sam 'iskren' o mojoj depresiji na društvenim mrežama?

Nedavno sam tražio da se pojavi na Radio 4 Ženska čas u promociji moje knjige, koja je bila divna, čast kida živce. (Da, još jedan. Ja sam izazov narkoman, sjećaš se?)

U emisiji govorio sam o dijelu moje knjige u kojima sam pisao o epizodu depresije, što je uzrokovano kombinacijom okolnost pomiješana sa istorijom to u mojoj porodici. Ja sam na dobrom mjestu u ovom trenutku, tako govori o ovom mračnom patch smatra da malo lakše. Mogu da ga gledaju iz mjesta jasnoće, i stid i strah oko subjekt nestane nešto poslije govoreći naglas.

Jedno pitanje Jane Garvey je zamolio da ne bi ostavio glavu dok sam izlazio iz BBC-tog dana.


Pitala je da li sam mislila medvjeđa Instagram, jer nisam prikazuju ono što sam bio preko interneta. Kad je to rekla, slike i osjećaje oprao je moja memorija banka u pada talasa. Vjerujem da je moj Instagram račun pokazuje fer prikaz dijelova mog života. Naći ćete mješavinu moj dom životu kada sam u punom mama-modu, pod određenim antisocijalnog sat i pečenje sa svojom decom kao bacaju šake brašna na podu, u kombinaciji sa radom dio mog postojanja, koji je zabavan i raznovrstan. Ne previše glamurizuju ili da izgleda uzbudljivije nego što jeste, ali depresija svakako nije predstavljena na moj društveni mediji hrani ni. Ali zašto? Zašto se ne pričam o tome otvoreno u to vrijeme i podijeliti ono što sam gong kroz? Počeo sam da razmišljam: da sam više odgovoran sa svojim društvenim mrežama život tokom godina?


Kada sam bio na moje najniža nisam pisati mnogo online na sve. Čudno inspirativna citat koji možda odjeka tog dana, ili snimak zalaska sunca, ali malo toga. Kada sam bio u tom prostoru zadnja stvar sam htio da uradim je da se poveže s drugima. Jedva sam mogao gledati sebe u oči u ogledalu, tako se bave drugim narodima 'emocijama, mislima i presude jednostavno nisu bile na dnevnom redu. Tokom ovog vremena Htio sam sakriti od svi tako povećalom svoje osjećaje u povećane podzemlje Instagram bi bilo mučno. I postavljanje fotografiju sebe tražim sive ispod očiju, dalek i dole, ne bi se sreli s bilo korisno odgovor.

Možda ako je postavio sliku online u tom mraku put, to bi bilo susreo s nekim prijateljski savjet ili lijepe riječi, ali da me na društvenim mrežama nije pravo mesto za razgovor o tome. Instagram za mene je mjesto za zabavu eskapizam, pa čak i da sam bio mentalno sposoban da se nosi sa dijele moje priče, to bi mi depresija izgledaju dvodimenzionalni. Depresija me smatrali suprotno od ovoga. Bilo je povišena, glasno, drzak i višestruk. Oblik moje depresije i njenih planinskim veličine nije mogao strpati u malu kutiju na moj telefon.

To bi bilo kao bizaran i šokantan kao listanja iako prijatelja odmor fotografije i posrće preko slika od njih plače. Pozdravljam svakoga ko deli njihova istinita priča (gdje god to može biti), ali za mene osobno, ova vrsta društvenih medija post bi se osjećati mnogo nijansi pogrešno.


To je bio samo dodatno niz liniju da sam spreman za razgovor o tome. Ja ću uvijek biti iskreni i otvoreni o moje misli i ideje, ali to mora biti u pravo vrijeme i na pravom mjestu, i za mene, to nije kao što se događa i na društvenim medijima je. Hvala Jane za pitanje koje me kopaju da malo dublje.

Fearne Cotton je izgled knjige