Jamiroquai Live Review Monitor - zabavne vijesti i tračevi | BA.rickylefilm.com
Osobe

Jamiroquai Live Review Monitor - zabavne vijesti i tračevi

Jamiroquai Live Review Monitor - zabavne vijesti i tračevi

Jamiroquai Live

"Posljednji put kad smo igrali ovdje je 1994. Godine", kaže podsjeća Jay Kay na groaningly pakuje publike londonskog HMV Forumu. "To je bilo odavno, zar ne?" dodaje on, prije nego zagrijavanje za lansiranje u drugom blaženo glatko pop-funk izmišljotina, što nam daje dovoljno vremena da shvati koliko godina smo bili (da se zna, ovaj pisac je bio osam godina. Žao mi je Jay Kay). Bilo je jasno od samog početka da je ovaj, jedan od četiri Q nagrade warm-up pokazuje, da ću biti put uspomena, i, privučeni obećanjem besplatno Ruski Standard Vodka koktela, nismo mogli odoljeti Jamiroquai je čari na sekundu.

Podržan od strane punom bend koji uključuje ne jedan, već dva kompleta bubnjeva, tri rog igrača, tri duševna podršku pjevača, klavijaturista, gitarista, basista i sudoper, ljupkih Cockney odmetnuti pretvara se u uber-gladak oblik bacanje funk pixie, naslijedivši otvaranja broj "revolucije" sa suptilnijim "Little L", prije nego što je vijugao svoj put kroz novi album naslovnu numeru "Rock Dust Light Star" - što je blaga, bassy, ​​jazz melodija i obećavajući pogled na oslobađanje koje dolaze.

Posebno se kreće je njihova interpretacija "Caller of the Earth", tokom koje Jay Kay poziva ventilator na bini koji drži plakat traži pjesmu za njegov rođendan. Ne možemo pomoći, ali biti dirnut izgled ekstaze na njegovom licu dok je Prances o na ispred bine dok Jay Kay Razbija potez u pozadini. Cijeli spektakl dolazi u prilično nezgodno kraju, međutim, kada se pojavi ventilator da kaže nešto čudno u uhu, a odmah u pratnji isključiti sigurnosti.

Brzo smirivanje bojati se je bio i savršen "Ljubav Foolosophy", zatim miljenik publike "Canned Heat", koja vidi cijelu publiku kreće u valovima, velikog i stoji na sjedala. Završava na visokom, Jay Kay kaže da je njegov rastanaka, gazi samo off kasnije vratiti nekoliko minuta na bis. Taman kad smo pomislili "Canned Heat" ne može biti na vrhu kao bliže, oni izbace "Deeper Underground", a publika je još jednom pretvori u znojava more kretanja i navijanja, prije nego što je bend nestaje iz mjesta za posljednji put.

Tako da nije mogao stvarno čuju sirene, podršku pjevači su uglavnom nerazumljivo i bas ne toliko istaknuta, zemljani i tutnje kao funk Pedant bih, ali sa dosljedno sjajan i imajte na umu savršen frontmen, zlobno čvrsto bend i set lista pun hitova, ovo je bio jedan eksplozija iz prošlosti bismo bili sretni da se ponovo - bilo koji dan.