Jedna direkcija je osvojila pravnu bitku za zadržavanje njihovog imena - vijesti iz celeba | BA.rickylefilm.com
Osobe

Jedna direkcija je osvojila pravnu bitku za zadržavanje njihovog imena - vijesti iz celeba

Jedna direkcija je osvojila pravnu bitku za zadržavanje njihovog imena - vijesti iz celeba

One Direction osvoji pravnu bitku da zadrži svoje ime

One Direction su dobili bitku protiv zakona tužbi američkog punk bend sa istim imenom, objavila je ranije danas.

Američke grupe, koja se naziva One Direction su tuži The X Factor zvezdica za 1 € milijun (oko 650 €), a dio svojih autorskih prava, jer su koristili isti naslov da je iz Kalifornije tvrdio još 2009. Godine (1D ostala je samo na scena u 2010. Godini).

Međutim, Simon Cowell, koji je vlasnik 1D izdavačku kuću Syco, uzvratio tvrdnjom da je američka grupa pokušavaju da zarade na uspjeh britanskog benda.

Nakon mnogo panike od strane 1D fanova, objavila je ranije danas da će u Velikoj Britaniji One Direction biti dozvoljeno da zadrže svoje nadimak i da Amerikanci sada biti poznat kao Uncharted Shores.

Album u Velikoj Britaniji grupe, Up All Night, imala je bez presedana uspjeh u SAD-u, gdje je pucao na vrh Billboard liste nakon njegovog oslobađanja ranije ove godine. Grupe su uživaju izvanredne razine slavnih, a oni su prvi britanski bend na vrh SAD grafikon sa prvijenac.

1D heartthrobs Harry Styles i Zayn Malik je uvijek tvrdio da će biti u stanju da zadrži ime grupe, a sada kada je tužba je nastanio, oni mogu obratiti pažnju na njihov zauzet predstojeće raspored, koji uključuje njihov prvi nastup na MTV Video Music Awards 6. Septembra 2012. Godine (gdje su nominovani za dvije nagrade) i promocije njihov sledeći predstojeći singl Live Dok smo mladi.

30 RAZLOGA VOLIMO ONE DIRECTION

HARRY STYLES 'Best Ever HAIR TRENUCI

IZVOR: BBC NEWSBEAT

Dana 13. Aprila 2012. Godine, napisali smo.

Američki Boyband One Direction navodno su dobili prijetnje smrću od ljutitog britanskih fanova grupe u Velikoj Britaniji.

SAD bend pokrenula pravni postupak protiv etiketa bivšeg X Factor takmičara Sony i Syco u odnosu na upotrebu imena One Direction - što je potez koji bi mogao prisiliti britanski bend da promijene svoje ime.

Amerikanci, koji su jedan album, takođe traže 630 € odštete iz benda.

U razgovoru za The Sun, frontmen američkog benda Sean O'Leary je rekao: "Bilo je toliko poruka mržnje, kao i ljudi prijeti da će smanjiti naše b *** s OFF.

"Onaj koji se izdvaja za mene je djevojka kaže da želi da ubije mog oca", otkrio je.

Tinejdžeri iz Kalifornije nastupaju pod imenom od 2009. Godine priznao da "ogromne poštovanje" za svoje britanske kolege, ali su odlučni da ne da se povuče protiv Simon Cowell.

Izvor: SUN

Dana 11. Aprila 2012. Godine, napisali smo.

One Direction mogli biti prisiljeni da promijene svoje ime, nakon što je oznaka Simon Cowell 's Syco lice pravni postupak u odnosu na upotrebu nadimak benda u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Boyband su upravo završili vrtlog promotivnu turneju po Sjevernoj Americi, koja je videla ih osvojiti Billboard 200 liste albuma da postigne No.1 sa svojim debi album Up All Night.

Ali izgleda njihov put do uspjeha nije bio toliko ravno naprijed kao što se ranije mislilo. An American grupa, također koristi naziv 'One Direction', su podnijeli tužbu tražeći zabranu i oštećenja iz benda u Velikoj Britaniji.

Advokat američkog benda, Peter Ross, navodno, rekao je The Hollywood Reporter da je britanski bend bili svjesni da je američka grupa postojala kada su pokušali progurati aplikacije na US Trademark Office.

"Umjesto da promijene svoje ime ili ništa da stvori konfuziju ili izbjegli oštećenje naše dobre volje, oni su izabrali da nastavi i da se na njihovoj turneji", Ross tvrdi.

"Bili smo u pregovorima za mjesec dana naći rezolucije. Po našem mišljenju, su pregovori ne okreće se da je vrlo produktivni."

SAD One Direction, koji je očigledno formiran 2009. Godine, također ima pet članova, iako su trenutno nepotpisani. Oni su, međutim, izdao album, The Light, koji je se mogu kupiti na iTunes za tek nešto više od godinu dana.

Oni su se prijavili da bi dobili nalog da se zaustavi britanski bend - koji se sastoji od Harry Styles, Zayn Malik, Liam Payne, Louis Tomlinson i Niall Horan - koristeći nadimak.

SAD bend također traži 1 miliona € (630 €) na ime odštete.

Syco i Sony su kontaktirani, ali tek treba objaviti izjavu o slučaju. Glasnogovornica One Direction je odbio da komentariše o tom pitanju.

U međuvremenu, trgovačke marke Sudsko i žalbeni odbor u SAD-u su navodno procjenu pravo benda će biti predstavljeni pod tim imenom u zemlji.

IZVOR: The Hollywood Reporter, NBC

30 Slike One Direction Loving Life