Kako izbjeći pucanje: vodič Jane Austen za telefonske manire | BA.rickylefilm.com
Osobe

Kako izbjeći pucanje: vodič Jane Austen za telefonske manire

Kako izbjeći pucanje: vodič Jane Austen za telefonske manire

The Jane Austen Vodič za Phone Manners

Ikada proveo večer "vezivanje" sa članom prijateljem / dečka / obitelji, samo da bi ti bio potpuno zanemareni u korist svojih telefona? Ste 'phubbed'.

Phubbing, odnosno "Čin kurtalisanje nekoga u društvenom postavke gledajući vaš telefon umjesto obraćao pažnju" - je rasprostranjena u današnje društvo, a ja za jednu, bio žrtva više puta (moj dečko gleda nogomet na twitter i tata stalno skeniranje Facebook najčešći su djela). To je tako loše, da je jedan čovjek u Australiji ima kick-počeo Anti-Phubbing kampanje.

Koji me na razmišljanje - zašto normalno ljubazan, prijateljski ljudi, izgubiti osjećaj manira i uvažavanje društvenih normi čim se sjećaju oni imaju iPhone u džepu? Da je vrijeme da prepisao (telefonski) knjiga za mobilne bonton - i koji bolje da se upišu u ponovnom učenju kako da se ponašaju nego doajen književne društvenih manira - Jane Austen?

Evo pravila mislimo da bi imali za telefon etiketa. Dakle, sljedeći put kada osjećate posežete za Blackberry - mislim "Šta bi Jane Do?"

  1. Mora se izbjeći čitanje elektronske pošte uz obrok / socijalno navrata. To je Phubbing najvišeg stepena. Ili, kako Jane moglo bi se reći: "Da bi sjediti u hladu na lep dan, i gleda zelenila je najsavršeniji osvježenje ali je izgubljen ako je više zaokupljena u tom e-mail Rebecca ste poslali mačke pada u kadu. ".
  2. Ne treba staviti ljude na čekanje. To je u redu ako si O2, ne ako si mi prijatelj Ili, kako Jane moglo bi se reći: ". Ja ne mislim da je vrijedno, a da čeka uživanje dok ne dođe do nekih prava prilika za to"
  3. Ne treba telefonirati kada je na voz. To je stvarno dosadno. Ili, kako Jane moglo bi se reći: "Svako ima svoj ukus u zvukove, kao iu drugim pitanjima, a zvukovi su prilično neškodljiv, ili najviše uznemirujuće, njihovu vrstu, a ne njihovu količinu - tako ljubazno se suzdrže od nas govori o tome kako ste bili ' larging to 'u Vodka okretaja sinoć. "
  4. Se ne smije ostavljati propušteni poziv bez sekretarici poruku ili teksta. Ili, kako Jane moglo bi se reći: "Jedna polovina svijeta ne može razumjeti zadovoljstva druge Dakle, kako u ime Darcy je očekujete da znamo šta si zvao ako ne postoji, ali ne i nagovještaj vašeg svrhu.?"
  5. Mora se koristiti WhatsApp s velikom pažnjom - umjesto dijeljenja svaki budan misli ili odluke sa grupom. Ili, kako Jane moglo bi se reći: "Vi ste oduševili nas dovoljno dugo."
  6. Ne treba zvati bez svrhe - kao kad vas neko zove iz vedra neba, dobiva rastrojen i kaže da se ne može govoriti, a ti lijevo pitate zašto su te stvari zvali na prvom mjestu. Ili, kako Jane moglo bi se reći: "Iznenađenja su gluposti Zadovoljstvo se ne poboljšava, a neugodnosti je često značajan.".
  7. Ne treba stavljati neverbalne stvari na telefonu - kao mačka ili novorođenče. Pogotovo kad ih zovem na daljinu. ( ". Zdravo g Snuffles Naš razgovor me košta 43P u minuti.") Ili, kako Jane moglo bi se reći: "Moja ideja dobrom društvu je kompanija pametnih, dobro obaviješteni ljudi, koji imaju mnogo razgovora, da je ono što ja zovem dobrom društvu. "
  8. STOP ljube jedni drugima. Ili, kako Jane moglo bi se reći... "Možete se osećati obaveznim da završi svaki sitne misli, rečenica i poruka sa simbolom ljubavi obično obilježen 'x', ali da li je pametno da se bilo ko iz mlekadžija vašem stomatologu vjeruju da su iznenada uhvaćeni u romantičnom vihoru koje mogu izazvati zbunjenost, obmanjujuće scenarija ili još gore neuzvraćenoj ljubavi? Vi ste, samo otkazivanje mlijeko, draga moja. "
  9. Mora se izbjeći Slika sindrom samozadovoljan par telefon - mi smo sretni da ste zajedno - mi smo umorni od vašeg ljubavnici kakvi, preko podjeli odmor pukne ili, kao što je Jane moglo bi se reći: "Slike savršenstva Muka mi je i zao. "
  10. Jedan uvijek mora reći zbogom kad visi up: Ili, kako Jane može reći: "Prekinuo si me Badly urađeno, Emma?!"

10 razloga Matthew Rhys će napraviti veliki gospodin Darcy