Kathy Lette: ono što sam naučio od Carrie Fisher | BA.rickylefilm.com
Osobe

Kathy Lette: ono što sam naučio od Carrie Fisher

Kathy Lette: ono što sam naučio od Carrie Fisher

Kathy Lette: "Ono što sam naučio od Carrie Fisher je da je moguće da se u bolnici iz veselje"

Autor Kathy Lette otvara o njoj prijateljstvu sa "sidesplittingly urnebesno" Carrie Fisher.

Tokom mog Close-susret-of-the-Carrie-vrste, sjajan glumica i autor su me chortling tako jako da sam se srušio u napad kašlja dostojan tuberkuloze Ward.

Velike mate Ruby Wax, koji mi je prvi put predstavljen na Carrie je večerao s nama. Kao Carrie anegdota Crescendo-ed, na guffaws izbijaju iz Ruby usta zvučalo kao losa prolazi kamen u bubregu. Ona zaurla. Ona je urlao. Uhvatila stomaku. Zabrinuti konobara počela poletni, preko s defibrilatora i maske za kiseonik. Kamikaze kabare umjetnik i dobar drug Meow Meow presamitio u paroksizma veselja tako nasilan da je ona pala licem u guacamole. Naša Revelry postao toliko žestok Pretpostavljam da bismo se mogli čuti od strane naučnika u najudaljenijim baze na Antarktiku - ali da li okolnih gostima da se žale? Ne nisu, kao i svako u uho snimak Carrie je i smejao svoje usne van. Zašto? Zato što je nevjerojatan gđa Fisher je sidesplittingly urnebesno.


Sa smislom za humor kosu od AA klinici, ukusan dozu sebe negodovanje i nagrizaju oči, Carrie je mudrost bila je tako oštar bi mogao obrijati noge s njim. Kada lampooning neprijatelji, njen cilj je bio toliko precizan bio sam iznenađen da su žene jezik nije bio prijavljen na Policijske uprave kao smrtonosno oružje.

Pal Stephen Fry kaže da su on i Helen Fielding također imaju identične slike u njihovim glavama sjedi na rubu Carrie krevet gotovo povraćanje od smeha dok ih je preuzeo kroz detalje njene najnovije medicinske postupke ili zajedničke scene iz njenog života kao Hollywood Aristocracy.


Astronomi tvrde da je Zemlja okreće oko Sunca. Ali, mi obični smrtnici znamo da je svijet zaista vrti oko najsjajnije zvezde u svjetlucave Fame Firmamenta. U 50-tih, Carrie roditelji, filmska zvijezda Debbie Reynolds (koji je nažalost preminuo dan nakon što je njena kćerka) i baršun-izrazio muzičar, Eddie Fisher, bila su dva od najvećih Supanovas galaksije. Ali osoba venčanja treba zaista može izvršiti samo na Lourdes, jer je očigledno potrebno čudo da ih rad. Kada Carrie otac pobjegao sa Debbie najbolji prijatelj Elizabeth Taylor, (udovica njegovog najboljeg druga, Mike Todd), skandalozne implozije skoro udario Zemlju sa svoje osi.

Carrie je bila samo dva u to vrijeme, ali njen dizajner Geni značilo da joj je život bio krenuli dinastičke tramvajske linije, parne snage slavnih roditelja nju vozio prema Hollywoodu. U dobi od 19 zurila u filmu "šampon" sa vruće na kas srce lupati Warren Beatty, ali to je bila njena uloga kao princeza Leia koji ju je zaista pokrenula u zvjezdani carstva slave.


Ali borba Darth Vadar, Jabba Hutt i Imperial jurišnici bilo lako u odnosu na Carrie bitke s alkoholom i ovisnosti o drogama. Njen naknadna dijagnoza depresije i bipolarnog poremećaja mogao poremetio sva očekivanja, ali Carrie, u njenom neponovljiv, iskren i hrabar stil, istjeruju joj demoni kreativno. Knjige, filmove i igra Carrie pisao o njoj tamnije iskušenja, uključujući i raskid braka na pjevač Paul Simon; svoje kćeri otac ostavljajući je za čovjeka; i buđenje pored mrtvog tijela platonski prijatelj koji bih se predozirao u svom krevetu, postao mnogo volio klasika, posebno "Post kartice iz Edge" i njena jedna žena šou "Wishful alkohola"; radova koji se pokazao srce breakingly urnebesno, ali i dah-takingly hrabar.

Da, Carrie je Dorothy Parker svog dana, ali je oštar intelekt ispod nje grize jednom ulošci im daju veliku dubinu. Na primjer, njen pošalicu - "Problem sa instant zadovoljenje je u tome što traje predugo" sažima naše kratkovido, autoportret-opsjednut, generacija više jezgrovito da milion, suvom akademske teze.

Kao što to čini njen analiza ovisnosti - "Znaš kako kažu da je religija opijum za narod? Pa, ja sam mase opijata religiozno. "A je odvesti na slavu? "Poznata je samo zaborav tera sve vrijeme."

Nakon godinu u kojoj je svijet izgubio toliko sjajan kreativnih talenata, iz Alan Rickman, David Bowie, Prince i George Michael u inspirativnom Carrie Fisher, pitanje stalno pitam se zašto dobra, basnoslovan i smiješno umiru mladi dok kopilad ovoga svijeta čini se da napreduju i preživjeti?

Režiser prijatelj mi je dao samo utješno odgovor na ovo zagonetku. "Zato što je dobra, nevjerojatan i zabavan imaju tri puta više zabave."

I ja sam definitivno uvijek imao spajanje triju uslova zabave u Carrie originalnom i bezočan kompanije.

Njen posljednji e-mail da mi krajem decembra bio je pun nade i humora. Rekla mi je kako je upravo kupio malu kuću u Chelsea ", mali u veličini, veliki u cijeni", pa ona bi provoditi puno više vremena u Londonu ", vrijeme koje se ne odnose na rad... Iako ironija je da moram raditi mnogo više da plati za kuću! "ona je planirao svoju kuću zagrijavanje na kojem ona našalio, u tipičnom stilu sebe degradirao da bi" pretvarati da imam dovoljno namještaja da baci takav tragičan događaj ".

Ona je otpisao: "Tako mi je žao što je propustio večerao sa sobom one noći. I nadam se da sve prerano uključe u neposrednu odložimo situaciju. U međuvremenu, Sretan Božić, sretna nova godina i ljubavi,
Xxocarrie "

Oh, kako duboko čeznem za to" neposredne odložimo situacije "... Na žalost, sada će morati biti u galaksiji daleko, daleko.

Pratite Kathy Lette na Twitteru: @KathyLette