Ko su pesme Katy Perry | BA.rickylefilm.com
Osobe

Ko su pesme Katy Perry

Ko su pesme Katy Perry

12 pjesme Katy Perry je pisao o drugim poznatim ličnostima

Ona ne drži leđa 💁

Katy Perry objavila svoj dugo očekivani peti album svjedoka 9. Juna, a moramo priznati, mi smo malo opsjednut (rulet je 💣).

Njen najnoviji singl, Swish Swish, kruže glasine da se o njoj rival Taylor Swift. Tako smo malo kopanja, i ispostavilo se da Taylor nije jedina zvijezda Katy je napisao pjesmu o.

I Kissed a Girl (2008)

Katy je debi singl sa njenog drugog albuma Jedan od Boys razbio listama u 2008. Uz tekstovi o akciji djevojka-na-djevojka i trešnje chapstick, kako i ne bi? Ali to je tek nedavno da smo saznali ko je pjesma napisana o - niko drugi nego Miley Cyrus. Ili tako kaže ona.

Hot 'n' Cold (2008)

Katy pratio I Kissed a Girl sa Hot 'n' Cold i postigao sebe drugi broj jedan.

Krug the Drain (2010)

Iz njenog trećeg albuma Teenage Dream, Katy je snimio još jedan o Travie McCoy. Stazi uključuje tekstovi, "Vi zaspati tokom predigre / Uzrok pilule uzmete više su svoj forte / ja ne ostanem da te gledam kako ide dole / Wanna biti tvoj ljubavnik, a ne jebena majka". Savage.

The One That Got Away (2010)

Kao i rangiranje nju bivšima na koliko su dobri u krevetu, Katy konačno otkrio je čovjek iza nje singl The One That Got Away tokom svoje nedavne livestream. U to vrijeme bilo je nagađanja da je u vezi svog bivšeg dečka Sons of Anarchy zvijezda Johnny Lewis, koji je kasnije preminuo nakon pada sa krova u 2012. Međutim, Katy kaže američki pjevač John Groban, koji je od 2009. Godine, inspirisan je da napiše staze.

Wide Awake (2012)

Brzo naprijed samo dvije godine, a Katy se oženio i razveo britanski komičar Russell Brand. On je navodno raskinuo s njom iznad teksta u decembru 2011. Godine i Wide Awake je pušten šest mjeseci kasnije. Ona je opisala stazu kao "doza realnosti".

Part Of Me (2012)

Nekoliko Russell Brand-inspirisan pjesama slijedi. U to vrijeme, Katy, rekao je deo mene iz Teenage Dream reizdanje ne radi o njihovom odnosu, ali sa stihovima poput "sažvakao si me / I pljunuo me / Kao da sam otrov u ustima", to je previše slučajnost - zar ne?

Bezuslovno (2013)

Katy je počeo dating kantautor John Mayer u ljeto 2012. On bi se već stekao loš momak ugled nakon Taylor Swift 's pjesmu Dear John ga je prozvao zbog "Twisted igre", ali Katy je staza bila prilično kontrast.

Roar (2013)

Katy je prvi singl sa njenog četvrtog albuma Prizma je također pisao o John Mayer. Roar je postao njen najveći uspjeh do sada, prisustvo na top listama u 14 zemalja i prodaje više od šest miliona primjeraka samo u SAD.

Ghost & po milosti Boga (2013)

Povratak na Russell. Bio je previše nebitan u ovom trenutku napraviti rez za bilo singlu, ali Katy krišom nekoliko punila raspada pjesme na Prism.

Okovan u ritmu (2017)

Prvi singl sa Katy novi album Svjedok je bio mig da opasnostima modernog društva, od politike (i konkretnije, Trump) na društvenim mrežama. Katy je otvoreno podržao Hillary Clinton tokom 2016. Američke izbore i kada je ona vrši lancima u ritmu u 2017. BRIT Awards, div predsjednik Trump i Theresa May kontroverzno pojavio na sceni. Recimo samo, da nije bilo laskavo.

Peder peder (2017)

Nakon izlaska Taylor Swift 's zloglasnog singl Bad Blood u 2015. Godini, Katy je konačno osvetio. To je Taylor i čitav svoj djevojka tima protiv Katy i Nicki Minaj, za koje mislimo da čini polje prilično čak i igranje.