Komentari o dojenju Džejmi Oliver su nam pričali o našim grudima | BA.rickylefilm.com
Osobe

Komentari o dojenju Džejmi Oliver su nam pričali o našim grudima

Komentari o dojenju Džejmi Oliver su nam pričali o našim grudima

Kako Jamie Oliver su nas govori o dojenju

Oh Jamie. Šta se desilo? Da li je šećer porez pobjeda udari u glavu? Da li izgledi za bebe broj pet iznenada izazvati jedan uncontainable žarom da delite nije neznatan mudrost beba u vezi sa svijetom?

Recimo sada da te volimo. Izgledaš temeljito lijep momak, plemenitim ciljevima koji je učinio mnogo dobrih (u Petnaest temelj. Školske menze. Skrivena opasnosti šećera.) Ti si divan kada se govori o svojoj ženi, ljupka Jools ( "U osnovi, radim kao što sam rekao ") i jasno je odan otac. Također, ne shvatimo da - s četiri i malo djecu - imate mnogo više iskustva od većine muškaraca poslovne baby-uzgoj.

Tako smo se trgnuo kada vi hvalio prednosti dojenja za naciju.

"Ako dojite duže od šest mjeseci, žene su 50% manje šanse da dobiju rak dojke. Kada ste ikada čuli da? Nikad. To je lako, to je više zgodan, to je više hranjiv, to je bolje, to je besplatno."

Ovo je puno ljudi - uglavnom žena - krst. Vrlo krst. Ali zašto, kad jasno razgovarali sa najboljim namerama?

U redu, gdje da počnemo? od trenutka trudnoću je potvrdio, koristi od dojenja će se hvalio da vas na svakom dati priliku. Glasno, u clarion tonovima i mnogim oblicima: doktori, babice, NCT, knjige, letke, to čudno beba TV stvar čini se da imaju na petlji u NHS materinstva čekaonicama. "Da li planirate da doji?" zatražio je od babica u moj prvi sastanak. Umm, pretpostavljam tako, ali mogu li dobiti glavu oko cijele raste drugog ljudskog bića prvo, molim vas? Dakle, da, znamo.

Ali to nije u redu da se ukaže na to. Što više govorimo o dojenju i naturalise to; više učimo da grudi imaju svoju svrhu izvan seksualne; što se prije dojenja u javnosti doživljava kao apsolutna norma, a ne nešto što treba skriveno, to bolje. Ono što je pogrešno je reći da je to "lako". Za toliko žena, to jednostavno nije slučaj. Oni se bore - ponekad i mjesecima - s njim; beba vrišti, bradavice krvarenja (izvinjenje neupućene, nažalost, to se događa), dok je dobro značenje, ali često militantno dojke-je-najbolje, stručnjaci im kažem da oni "rade zaista dobro" i "ne treba odustati ". Dakle, tih prvih nekoliko dragocjenih mjeseci jedu se suzama i stid i osjećaj neuspjeha. I umor, nemojmo zaboraviti umor.

Kao što vidite, Jamie, ti slučajno zapalio touchpaper. Kada su žene na njihov najranjiviji je sve previše lako za njih osjećaju sudi. U svakom slučaju, molimo vas da ohrabri svrgavanju zastarjelih i mizoginim stavova da dojenje (to totem sve što je besmisleno Donald Trump naziva "odvratno"); i promovirati koncept da grudi su biološki, a ne samo seksualno, objektima. Mi smo svi za to. I volimo podršku i ohrabrenje, iskreno radimo. Ali, na kraju krajeva, mi volimo da vlastite odluke o hrani naše bebe. Najbolja stvar je momak može učiniti? Pomozite nam imate taj izbor.

35 osoba bebe koja će vas učiniti sklon razmišljanju