Pink odgovara otvorenim pismom GRAMMY-u Predsednik poziva žene da pojačaju | BA.rickylefilm.com
Osobe

Pink odgovara otvorenim pismom GRAMMY-u Predsednik poziva žene da pojačaju

Pink odgovara otvorenim pismom GRAMMY-u Predsednik poziva žene da pojačaju

Pink je napisao moćan otvoreno pismo predsjedniku Gremija za rekavši žene moraju 'Step Up'

Dakle, mnoge žene objavio odličnu muziku prošle godine: Cardi B., Kesha, Lady Gaga, Lorde, SZA, Pink, Katy Perry.and to je samo nekoliko primjera. I dok neki od tih umjetnika dobila Grammy nominacija za ceremoniju 2018. Godine, konačna lista Nagrađeni bilo pretežno muškarci. Ovo je možda najočiglednije u album godine kategorija, što je samo istaknuta jedna žena kandidat (Lorde je Melodrama).

Kada je došlo do konačnog pobjednika muškarci zahvatio 2018. Grammy nagrada u nedjelju navečer, previše. Jedina žena koja je dobila glavnu nagradu je Alessia Cara za najboljeg novog izvođača. Četiri žene su nominovani za najbolju pop izvedbu, ali Ed Sheeran-jedini muški kandidat u toj kategoriji-dobio tu čast. Žene, više ili manje, su potpuno isključena iz emisije, koja je za mnoge bio i zbunjujuće i užasavajuće.

Ali ne kao užasavajuće kao predsjednik Akademije za snimanje Neil Portnow je obrazloženje za snubs. "Mislim da treba da počne sa ženama koje imaju kreativnost u svojim srcima i njihove duše-koji žele biti muzičari, koji žele da budu inženjeri, koji žele da budu proizvođačima, koji žele biti dio industrije na izvršnoj razini -to pojačati, jer mislim da će biti dobrodošli ", rekao je on, prema USA Today.

Da, dobro ste pročitali da je ispravno. Portnow smatra da žene nisu nagrađena na Grammy nedjelja jer nisu "pojačale" na ploču-šta god to značilo. To bi trebalo ići bez rekavši, ali žene su pojačava-decenijama. Postoji samo institucionalnu pristrasnost u muzičkoj industriji prema muškog izvođača. Njihov rad se gleda kao vrednije, i to je razlog zašto oni stalno pobjede iz godine u godinu.

Pink je ponovio to u otvorenom pismu Portnow da je objavljeno na društvenim mrežama. "Žene u muzici ne treba da se" pojačati "- žene su gaženje od početka vremena", napisala je ona "Iskorak, ali i Steppin stranu.. Žene VLASNIŠTVU glazbe ove godine. Oni su UBIJANJE IT. I svake godine pred ovim. Kada slavimo i poštujemo talenat i dostignuća žena, a koliko žene Step Up svake godine, uprkos svemu, mi pokazati novu generaciju žena i djevojčica i dječaka i muškaraca što to znači biti jednaki, i kako izgleda biti fer."

Vidim poruku za sebe, ispod.

Pic.twitter.com/BI861sjSZ4

- P! Nk (@Pink) 29 Januar 2018

Umetnica brzo oporavio Pink oko nakon što je objavljeno ovo. "Još jedna moćna žena, što je dovelo do primjer," Katy Perry tvitovala. "Svi mi imamo odgovornost da pozove apsurda nedostatak jednakosti svuda ga mi vidimo. Ponosan sam na sve žene čini neverovatno umjetnosti u lice kontinuiranog otpora. Charli XCX tvitovala," Žene su sada wtf što AMAZING glazbe je ovaj lik govori o ????? "(Mi nemamo pojma.)

#GRAMMYs proizvođača odgovoriti na optužbe o seksizmu kao samo 11 od 84 dobitnika su žene: "Žene bi trebalo da pojačaju jer mislim da bi bili dobrodošli" pic.twitter.com/qD6KolnbFJ

- Pop Crave (@PopCrave) 29. Januar 2018

Zvezde koji su nosili bijele ruže za Vrijeme je isteklo na Grammy