Pregled moje filmske kćeri Rejčel: mračni, hvatajući i atmosferski | BA.rickylefilm.com
Osobe

Pregled moje filmske kćeri Rejčel: mračni, hvatajući i atmosferski

Pregled moje filmske kćeri Rejčel: mračni, hvatajući i atmosferski

Moj rođak Rachel: uzbudljiv psihološka drama

Tamne, hvatanje i atmosferske, ovaj period komad je WIN

Najnovija adaptacija ove Daphne du Maurier roman je kao svjež i relevantna kao nešto što je došao ranije - film postavljen u 18. Stoljeću s puno za reći o modernom zamke ogovaranja i rekla-kazala. Zategnutoj psihološki parceli vas odbaci od početka do kraja, a predstava iz dva traga, Rachel Weisz i Sam Claflin, učiniti da odstupite i divim.

Du Maurier je bio pisac koji je znao strahote koje se mogu kreirati sumnjivo glavama. Rebecca, njena prva knjiga objavljena 1938. Godine, a kasnije se pretvorio u visoku triler po Hitchcock, pokazala je naivna druga žena konzumiraju ljubomora prvog supruga nikada nije upoznala. Evo, Claflin je Phillip služi sličnu ulogu. Nakon što je njegov rođak i čuvar, Ambrose, umire na put u Italiju pod čudnim okolnostima on je uskoro naslijediti veliki uzgoj imanje u Cornwall. Prije svoje smrti, pisma upućena iz Ambrose Philip predložiti svoju novu ženu, rođak se zove Rachel (Rachel Weisz) je bio on truju, što je izazvalo planove za osvetu. Ali kada Rachel dolazi da ostane u Cornwall, njegova odlučnost isparava dok je lagano postaje zaluđen s njom.

Veliko je pitanje tada, a jedan skriveni pažljivo tokom filma, je: da li je to uradila? Je li ona sponzoruša ili zabrinuti rođak? Da li je "poseban čaj 'ona čini da se poboljša zdravlje Filipa ili da ga vidi na grob? Ovo je film koji se može pročitati u svakom slučaju - tima Philip, ili Tim Rachel - i izluđuje i držanje u jednakoj mjeri.
Svako iako će prepoznati filma velika tema - slepilo opsesivne ljubavi. Koji nije bio u nezdravom odnosu koji tek kasnije se pitate što na zemlji ste u posjedu? Ili gledao prijatelj zaljubiti u nekim nepodobnim Numpty protiv svih savjet? Philip koji savjet dolazi iz bliskog prijatelja (odličan Holliday Grainger). Ovaj samozavaravanje je predstavljen tako oštro, tako vrhunski tempom direktor Roger Michell (Notting Hill). Motivi svima su kao u hladu kao žalosti veo Rachel nosi veći deo filma. To je atmosfera ogleda unutar same kuće - sve svijeća senke i šapat gothic horor šokova koji nikada nije desilo. Dok izvan sunčan valjanja Cornish selu predstavljaju sunčan svijet. Philip bezbrižan, prošlih života možda.

Filmovi objavljen u 2017. Da smo stvarno stvarno ne mogu čekati