Pregled noćnog dana festivala Set liste - XX, Polica, Londonska gramatika | BA.rickylefilm.com
Osobe

Pregled noćnog dana festivala Set liste - XX, Polica, Londonska gramatika

Pregled noćnog dana festivala Set liste - XX, Polica, Londonska gramatika

8 Najbolji trasa Night + dan

Propustio XX-kustos butik festival u Hatfield House u subotu? Onda ste propustili. Masovno. Ali možete čuti vrhunaca - ljubaznošću Romy & co, Polica, Mount Kimbie, Sampha, London Grammar, Solange, Koreless i Jon Hopkins - ispod...

London Grammar

Track: Wasting My Young Years

"Mislim da je to bio najveći publici smo ikada igrali u", rekao mi London Grammar je Hannah Reid nakon otvaranja benda postavljene na Noć + dnevna glavnoj pozornici. "Bio sam jako, jako nervozan." Da je samo stajao u kojoj smo bili, gledanje na hiljade okupljenih oko glavne bine, paralizirana u strahopoštovanje njenog glasa. I ovu pjesmu. Kakav način da počne festival. Oni će se popela da račun znatno ovaj put iduće godine. U međuvremenu, saznati sve detalje njihovog debi albuma i više ovdje.

Koreless

Track: Sun

Smešno, kao Young Turci producent Koreless igrao ovu raspoređeni elektronski epski preko okupljenima oko benda štanda, sunce je zaista izaći iz iza zloslutna potrazi kiše oblak da nam se kupaju u trenutnim svjetlu.

Jon Hopkins

Track: Open Eye Signal

Jon Hopkins 'set je bio gotovo kao sjajan kao da nevjerojatan svjetlosni naranče skakač je nosio. Skoro. Open Eye Signal je služio kao jedan od njegovih posebno naglašava, snowballing u veliku, elektronski plimni val zvuka i prisiljavajući udove u pokretu kao što je oprao preko gomile.

Mount Kimbie

Track: Pre nego što krenete

Od otvaranja twang elektronske konce je nezgrapna off-ključ melodije i bojažljivi otkucaja Mount Kimbie je pre nego što krenem off, bilo je jasno da smo svjedoci formiranju memorije polako zaživljava. Ogromna gužva reakcija na ovo.

Sampha

Track: Hold On

Ne mogu vam reći koliko je bolno slušati cijeli Sampha DJ set bez saslušanja jedan bar njegove prekrasna, velvet-tonirana vokal. Do, odmah na samom kraju, on je pao ovo na nas. Red svakog pojedinca u prisustvo pokušaju da pevaju zajedno, i masovno što nije na visokih nota u refrenu.

Polica

Track: Wandering Star

Čitaoci, upoznati moj novi omiljeni bend. Osim XX, očigledno. Ja sam slušao američki bend Polica za neko vrijeme, ali još nije bio dovoljno sreće da ih vidim uživo. Do Night + dan. Razneli me odavde sa svojim Everything But The Girl-vibe, njihov odjek akustika i funk-ulio bas linija. Rijetko nisam video ništa lepa kao Wandering Star.

Solange

Track: Losing You

Ako ikad bude dosadno viđenja Solange uživo, ošamari mene. Ona je tako daleko ispred nje RnB vršnjaka, oni ne mogu ni da je vidim, a kamoli uhvatiti gore. Već sam imao neke sjajne uspomene kreirana u slavu Losing You ove godine, a Night + dan je definitivno bio jedan od njih. Savršen naslov podršku.

XX

Track: Reunion

Ja nikad neće propustiti nastup The XX u Londonu (neka ovo ostane razuman. Možete dobiti skupo) ponovo nakon dva sata obloge postaviti noću + dan. Nikad. Vjerovatno ne bi trebalo da priznam to, ali vikao sam kao novorođenče za gotovo cijelo vrijeme trajanja, blubbing moj put kroz otoci i sklonište i Infinity i Fiction i sunca. I definitivno kroz Angels. Ali to je bila Subby, odjek otkucaja i suptilne timpani Reunion to stvarno pogodila. Takođe sam ne znam da li sam ikad bio je cijeli dan događaj, gdje svaki čin, od početka do kraja, bili su toliko izuzetan. Ovo mora da se ponovi. Ja peticije za Noć + Say 2014. Godine kao čitate.