Robin Thickes NSFW Blurred lines video: malo zabavno ili uvredljivo? | BA.rickylefilm.com
Osobe

Robin Thickes NSFW Blurred lines video: malo zabavno ili uvredljivo?

Robin Thickes NSFW Blurred lines video: malo zabavno ili uvredljivo?

Robin Thicke je Blurred Lines: Malo zabave ili uvredljivo?

Dakle, do Robin Thicke zagonetka. Njegov nenormalno catchy ljeta himnu, Blurred Lines, sa Pharrell Williams i TI, je broj 1 za treći tjedan. I to je prilično vjerojatno da ste, kao i mi, ne mogu zaustaviti peva 'hej, hej, hej' u earwormy, ne-baš-Meditating-on-the-lyrics vrstu način. Ali onda neko kaže da je to nije sigurno Rad video, i naravno da smo odmah hteo da pogledam. Jer to je poenta NSFW video. Oni su pomalo grub i sweary i imaju 'NSFW' slova ispred njih, tako da mislim da ćeš biti bolje.

I onda smo ga vidjeli. I su prestravljen. Ukratko: tri muške, multi-milioner pop zvijezda stare tri toplesu žena u gaće više puta prolazi pored njih i ples oko malo. U međuvremenu, Thicke, Pharrell i TI i dalje potpuno obučena i samo nastavi gledajući ih. Za četiri i pol minute.

A kad ga vidiš u kontekstu video (čak i siguran za rad jedan), i "znam da želiš to 'tekstovi, samo izgleda zlokobno. To je sve o tome kako ove dame su tako "dobre devojke" nikada neće izaći i kažu da su se na jednu noć vruće ljubavi (vjerovatno zato fine devojke ne mogu uživati ​​u seksu, da ne bi svijeta spadne svoje ose), ali smo tri momci će rad pod pretpostavkom da su i nastaviti s našim Bump i samljeti kampanju bez obzira. Osim toga, oni ne bi bili polugola ako nisu bili za to, ammaright momci? Anyone? George Galloway - šta je sa tobom?

Neki navijači optužuju kritičare da su previše osjetljive, a sam Thicke je izjavio: "Jer za mene, golotinja je najmanje uvredljivo stvar na cijelom svijetu. Guns, nasilje, rat? To je uvredljivo. Ženino tijelo ima je naslikao i izvajana i pričali o od početka čovjeka. Ono što sam uživati ​​o video je da nam ne ogling i da ih ponižavajuće, mi se smeju i lud s njima. "

Ali, kao što GLAMOUR News & Features Writer Hannah Lyons Powell rekao, "Love the pjesmu. Ali ima nešto stvarno pljačkaškog i uznemirujuće o potpuno obučena muškaraca potopiš protiv žena nosi jedva šav odjeće. Tu je ranjivost o goli ljudi pored potpuno obučena u svakom slučaju, bez pol dolaze u njega. "

A znamo polugole djevojke potopiš u muzičkim spotovima protiv potpuno odjeven muškaraca nije ništa novo - ali to ne znači da je u redu. U međuvremenu, odgovor Robin Thicke na sve kontroverze je ovako: "To je umjetnost To je bila ideja direktora i ona je žena Uzela djevojke, to je bila njena ideja da se skinu I da ne zaboravimo, svi - imaju... Platio lijepo da se skinu ". On je nastavio: "Jedini razlog da mrzim to je zato što ne razumijem zašto je to smiješno ili zabavno."

Pa očito devojke trebalo da bude dobro plaćen - da su u glavnoj ulozi u velikoj spotu za gomilu multi-milijun prodaja snimanje umjetnika. A činjenica da je žena u režiji to ne znači da je scenario u video ništa manje jezivo. Thicke navodno morao pitati svoju ženu, Paula Patton, za dozvolu da snimi video - tako je znao da je nešto u video koncept koji je trebalo da uvredi.

Zatim, tu je TI Rapping da će dati 'ti nešto suza dupe u dva ". Na tom delikatnom stih, mi smo pod nikakve sumnje da je noć sa TI bi randevu od beskrajnog zadovoljstva sa velemajstor od vođenja ljubavi, ali ovdje se čini (a to je suptilan, pa ste možda propustili) on implicira da on je dobro obdaren. Plus, pisanje na zidu, (doslovno, to je napisano u helij balona) navodi da "Robin Thicke ima veliki kurac. Zanimljivo. Šta ako u interesu ravnoteže su ogoljen do svoje podneske tako da možemo biti sudija, jer sada mi se kao da je to samo biti-thonged žena u video koji se zvižde.

Sama činjenica da se to nas je naljutio se pokazuje da je cijela NSFW video najverovatnije cinično publiciteta - golim spot je povučen iz Youtube, ali dozvoljeni na njihov video partnera, Vimeo. I dok unrated video je svakako stekao naslova, je 'čist' verzija je nanizao preko 50 miliona pregleda na YouTube-u, dok je nudey verzija je još do 500.000 na Vevo.

Jučer, Caitlin Moran tweetovao: "Mislim da je jedino rješenje za problem Robin Thicke (AMAZING pjesmu, što je razbjesnilo TITTY VIDEO) je za žene da se napravi alternativnu Pet odjebi poznate žene treba da puca onaj koji je stvarno smiješno i bolje od originala. I onda neka REJTING RAT počnu. "

Ali i dalje smo razočarani umjetnika pribegavaju ovakve akrobacije na stalak se pogleda i stvoriti online buzz.

'Ono što je razočaravajuće je da je tune je tako dobra, to je moglo biti napisano o čemu. Zašto je ovo nejasno 'Rapey' vibe? ' Kaže urednik GLAMOUR Jo Elvin.

To stvarno nije bilo potrebno da se video - ali možda nismo dovoljno pametni da 'shvatiti zašto je to smiješno ili zabavno.

Da li je to malo zabave, ili malo uvredljivo? Recite nam što mislite @Glamourmaguk + #blurredlines

[Html ##

Robin Thicke -. Blurred Lines ft TI Pharrell UNRATED od Glen Samuels na Vimeo.

##]