Selfie riječ godine Oxford engleski rečnik - Miley Cyrus | BA.rickylefilm.com
Osobe

Selfie riječ godine Oxford engleski rečnik - Miley Cyrus

Selfie riječ godine Oxford engleski rečnik - Miley Cyrus

'Selfie' pod nazivom riječ godine Oxford English Dictionary

Ako biste mogli sumirati 2013. Godine u jednom riječju, šta bi to bilo? Twerking? Otvoreno pismo? Pa Oxford English Dictionary doneli odluku za vas - tvrdi autoportret kao riječ godine za 2013. Godinu.

Definiše kao "n.) Fotografiju da je jedan je uzeo od sebe, obično pomoću pametnog telefona ili web kamere i postavljeni na web stranice društvenih medija", i službeno je dodao da rječnika ove godine, termin možda skovan oko 2002. Godine (u skladu Reuters), ali je njegova upotreba je od 2012. Godine skočila 17.000%.

I sa gotovo svaki osoba pod suncem poziraju za ruku dužine Slika (kao i pola naših Instagram feed), nismo iznenađeni. Serijski autoportret-ers poput Kardashians, Jessie J, Ellie Goulding, Miley Cyrus i Rihanna su čak stvorili autoportret mikro trendove kao što su "Belfie" (bum selfi), "gelfie" (teretana selfi), "zdrav" (selfi koji pokazuje kako zdravo jedeš), "bodysurfing" - ne zaboravljajući tumačenja internet je kao mačka / pas autoportrete, patka lice i više worringly, autoportrete uzeti na sahranama.

Justin Bieber čak i stvorio svoju vlastitu društvenu mrežu na kojoj korisnici mogu isključivo pisati selfije - samo u slučaju da niste dovoljno samo ljubav.

Ali uz autoportret nazvan termin koji sažeo 2013. Godine (godinu dana bili smo zaista narcisoidan i zaljubio se u slikanje sebe), da li ćemo stići autoportret tačka zasićenja u 2013. Godini? Nedavno istraživanje Bing predložio da je među "dosadni" osobine društvenih medija. Ali sudeći po našem trenutnom autoportret-laden Izvori, niko se cottoned na to još.

28. Avgusta 2013. Godine, napisali smo.

Zaista, čini snagu Miley Cyrus i njen provokativan bum-mućkanje je toliko jaka, to je čak i mijenja naš jezik.

'Twerking' je službeno dodan u Oxford English Dictionary. Novi unos opisuje ples potez - što Miley pokazao tokom kontroverzni nastup na MTV VMA tokom vikenda - kao izraz pozajmljen iz hip-hop kulture, koji je navodno već kolokvijalno koristi za proteklih 20 godina. I to je naša greška je u tamo.

Katherine Connor Martin iz Oxford Rječnici rekao je uvršteno: "Do prošle godine, koju su stekli dovoljno valute koju upisan u našu nove riječi gledati lista, a ovog proleća, imali smo dovoljno dokaza o učestalosti korištenja u širinu izvora uzeti u obzir dodajući da naše rječnika trenutnih engleskom jeziku.

"Postoje mnoge teorije o porijeklu ove reči, a budući da je nastao u oralnu upotrebu, može se nikad ne zna odgovor sigurno."

Ona je dodala: "Trenutna reakcija javnosti na twerking podsjeća na neki način o tome kako je uvijanje pomama smatraju u ranim 1960-ih, kada je prvi put popularizirala Chubby Checker pesmu The Twist".

Još jedan celeb-inspirisan riječ koja je 'twerked' to je način na tu? Besramnog selfi: self-uzeti, obrnuti fotografiju, često dijele preko medija Instagram, koja je popularna među poput Rihanna, Lady Gaga i skoro svaki drugi poznati ženski.

Mi ne izmišljam. Selfie je prava riječ sada.

Ostale nove fraze da razred uključuje 'Omnishambles ", koja je s obzirom na grandioznu titulu" Word Of The Year "od strane Oxford Dictionary davne 2012. Godine značenje? Situacija koja je haotičan iz svih mogućih uglova, prvi je skovao pisci političkih komedija The Thick Of It u 2009. Godini.

'Dappy' (definiran kao blesavo, neorganizovano ili nedostaje koncentracije, a ne N-Dubz zvezda istog imena. Iako su ova dva značenja mogu biti lako zbunjena), 'Vom' (kao što je u tome što je bolestan) i 'Girl Crush' ( "intenzivna i obično ne-seksualne divljenje osjetiti jedna djevojka za drugog" - LOL) su i odobren.

Koje reči bi uključivati, s obzirom na pola šanse? Recite nam u komentarima ispod.

IZVOR: BBC News

Holivudskom stilu selfiji - naš vodič do slave