Sheridan Smith: zašto moramo promijeniti ton oko žena i mentalnog zdravlja | BA.rickylefilm.com
Osobe

Sheridan Smith: zašto moramo promijeniti ton oko žena i mentalnog zdravlja

Sheridan Smith: zašto moramo promijeniti ton oko žena i mentalnog zdravlja

Zašto Sheridan Smith je potrebna naša simpatija, NIJE presuda

Kao mentalno zdravlje svijesti Tjedan lansiranja, pitamo da li je vrijeme za promjenu ton oko žene i mentalno zdravlje? Gledajući spekulacije pauze Sheridan Smith iz Funny Girl, ne može doći dovoljno brzo, kaže Juno Dawson

To je "unchivalrous", The Telegraph teatar recenzent rekao nam je na papiru u petak, da bi direktna poređenja između Sheridan Smith i njen Funny Girl zamena Nataša J Barnes. Ipak, recenzent je nastavio da upravo to, podsjećajući čitatelja zašto Barnes je na pozornici na prvom mjestu. Sheridan je trenutno na bolovanju. To je činjenica. Daleko manje činjenično je grozničava pritisnite spekulacije na njeno mentalno zdravlje i privatna porodična pitanja.

Sheridan je posljednji u dugom nizu ženskih zvezda - koja datira Judy Garland i šire - čiji blistave uspon do slave je ograničena od strane vrlo javni slom. Za svaki neuredan čovjek postoji mnoštvo 'pao' žene: Lindsay Lohan, Amanda Bynes, Britney Spears, Whitney Houston, Margot Kidder, Farrah Fawcett, i Marilyn Monroe sve pao prekršaj isti tabloid narativa. "Oh, nije to sramota? Bila je tako lepa, tako talentovan. Kakva šteta.' Kakvu pomoć su ove žene ponuđena? Šta simpatija?

Evo u čemu je stvar: "Breakdown 'je postao tabloid skraćenica za' pitanje mentalnog zdravlja". Šta je prozivku žena imaju zajedničko, koliko nam je poznato, je da su pate od problema mentalnog zdravlja - problem jedan u četiri od nas će to pate od ove godine. Baš kao što sam učinio u prošlosti.

Postoji špagete socijalnih pitanja raspetljati ovdje. Prvi je slabo poznavanje i zastupljenost pitanja mentalnog zdravlja. Ako Sheridan je slomila vrat tokom nastupa, sumnjam da će biti "Twitter Fury 'o njoj povlače iz Funny Girl. Depresija, anksioznost, stres i ovisnost su paralizirajuće. Depresija, anksioznost, stres i ovisnost su krivi niko nije, a opet kriviti tako često pada na pati. 'Zašto ne mogu se samo povući sama zajedno? " Vjerojatno zato što je postrojenje za težinu očekivanje compounding postojećih problema mentalnog zdravlja.

Ja znam jednog vrlo visokog profila izvođač koji fikcionaliziran fizičku bolest 'poklopac' za nju liječenje poremećaj u ishrani. Smatralo se da će javnost suosjećaju više ako su mislili da je "bolesna". Ne mogu ni. Moramo promijeniti stav prema bolesti. Sve bolesti.

Još jedno pitanje ovdje je roda. Vjerujem muškarci - sa mogućim izuzetkom Justin Bieber i Kanye West, od kojih su oba medija očajnički želi da sruši - dobiti lakši vožnju. Ključna komponenta pokrivanja žena "havarija" je fizički izgled. Ako žena usudi da izgleda zapušten, dobiti ili izgubiti na težini, ili zanemarivanja šminka, klevetanje izrađeni su o njoj sposobnost za rad. To nije nešto što muškarci - samo pogledajte Johnny Depp - moraju da se bore sa.

To je vrlo lako postaviti svu krivicu na vrata medija, iako. Mi smo saučesnici u Misery Porn Market. Kako? Klikom na neukusna link u vezi Sheridan Smith, mi smo bankrolling budućnosti slom tabloid priče. Mi moramo promijeniti ton oko žene i mentalno zdravlje. Sigurno najbolji način da se podrži Sheridan je reći: '. Odmorite se, i vratiti se na posao kada vam je bolje' To će biti više ljudski, suosjećajan stvar za liječenje poznate žene kako bismo žele da budu tretirani sami. Nadajmo se Sheridan potrebno vremena koje je potrebno i dobiva dobro uskoro.