Sofija Coppola Cannes: Kako je ona samo drugi najbolji direktor? | BA.rickylefilm.com
Osobe

Sofija Coppola Cannes: Kako je ona samo drugi najbolji direktor?

Sofija Coppola Cannes: Kako je ona samo drugi najbolji direktor?

Kako je Sofia Coppola samo ženski pobjednik drugog ikada za najbolju režiju u Cannesu?

U međuvremenu, govor Jessica Chastain je o "uznemirujuće" prikazivanje žena u Cannesu filmovima je otišao virusne

Sofia Coppola osvojila je nagradu za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu za film The Beguiled - period triler sa megazvijezda cast uključujući i Nicole Kidman i Kirsten Dunst. Dakle, to je na neki nacin jawdropping da u Cannesu 71. Godine, Coppola je tek drugi ženski direktor koji je osvojio to nagradu.

Ova vijest dolazi kao Jessica Chastain, koji je sjedio u žiriju ove godine, napravio elokventni, emotivnom govoru o njoj razočarenje "uznemirujuće" prikazivanje žena u stavki u ovoj godini, a napravio je poziv za više žena direktora - samo tri filma iz 19 u konkurenciji su napravljeni od strane žena.

Pojavivši se da se trese sa živcima, ona je rekla da su žene pričanje priča je dovela do autentičniji ženskih likova. "Ovo je prvi put da sam gledao 20 filmova u 10 dana, a ja volim filmove. Jedna stvar koju sam stvarno oduzeli iz ovog iskustva je način na koji svijet gleda na žene, od ženskih likova koji su predstavljeni. Bilo je prilično uznemirujuća za mene , da budem iskren ", rekla je ona.

"Ja se nadam da kada smo uključiti više žena pripovjedača, mi ćemo imati više žena koje prepoznajem u mom dan-to-dan život. Oni koji su proaktivni, imaju svoje agencije, ne samo da reagiraju na ljude oko sebe. Oni imaju svoje gledište. "

Njen kolega porotnik Will Smith i veselo, ali precizno, zastavom se potpuni nedostatak manjinskih kandidata (i filmove) u konkurenciji ove godine, rekavši: ". Nekoliko crnci [na ekranu] iduće godine ne bi povrijedio"

JESSICA CHASTAIN se ne boji da govoriti istinu Volim ovaj se probudio QUEEN https://t.co/z31E3yCiOs

- nina (@jakeisbaetho) 29. Maj 2017

Da biste pronašli prva žena dobitnik za najbolju režiju u Cannesu, morate ići sve nazad do 1961. Godine, kada ruskog reditelja Elena Solntseva osvojio za najbolju režiju za film Hronika Flaming godina.

Ali ipak dovoljno dobar ova cifra u Kanu se, to udvostručuje broj Oskara je nagradio: Katheryn Bigelow ostaje jedina žena koja je osvojila nagradu za najbolju režiju Akademije, za The Hurt Locker u 2009. Godini, iako je samo jedna žena osvojila Cannes 'najprestižnije nagrade , Zlatnu palmu - Piano direktor Jane Campion, koga Coppola zahvalio je u svom govoru. Zlatnu palmu ove godine otišao u Ruben Östlund umjetnosti u svijetu satira na trgu, u kojem glumi Elisabeth Moss i Dominic West.

Drugdje, moramo da razgovaramo o direktor Kevin Lynn Ramsay je imala jednu od festivala najviše govorilo o filmovima ove godine u zločinu-drami nikada niste bili stvarno ovde, koji vidjela Joaquin Phoenix pobijediti najboljeg glumca (koji neki kritičari mislili da zapravo idu u Adam Sandler, koji je napravio svoj prvi dobar film u godina.

Ramsay osvojio za najbolji scenario u kravatu s muškim grčki pisac / direktor Yorgosa Lanthimosa, čiji je film Ubistvo Sacred Deer je bio jedan od četiri filma Kidman glumila u na festivalu, što je dovelo do njenog osvajanja specijalno kreirane 70. Godišnjice festivala nagradu.

Diane Kruger je glavni najbolju glumicu nagrada za njemačku dramu In The Fade.

Sledeći veliki ženski režirao film ove godine Wonder Woman, u režiji Patty Jenkins, koji je do sada trounced Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel i Suicide Squad zaraditi najbolje mišljenja bilo kojeg od DC Extended Universe filmova.

Dakle, znate - to.

Žene mogu i prave sjajan film, ali ako je podrška studio je na mjestu da ih se u uloge vlasti, ovi filmovi ne mogu da se napravio.


Sad. Evo okrugli-up od najviše odličan frockage na Cannes crvenom tepihu

Cannes Film Festival 2017: The most magnifique izgleda smo vidjeli ✨