Sonisphere festival Knebworth Park 2018 pregled - zabavne vesti i recenzije | BA.rickylefilm.com
Osobe

Sonisphere festival Knebworth Park 2018 pregled - zabavne vesti i recenzije

Sonisphere festival Knebworth Park 2018 pregled - zabavne vesti i recenzije

PREGLED: Sonisphere Knebworth 2011

Sonisphere brzo postaje redovna hodočašća za piliće rock među nama i, nakon što je osiguravanje oka-wateringly teške linije-up za ovogodišnji javni poslovi u Knebworth Park, nismo mogli čekati da se povuče na naše bajkerske čizme i nagaziš dole na petak vidjeti thrash Velike četvorke - kiše ili bez kiše.

Usko nedostaje Anthrax, nailazimo na blatnjavu glavnoj bini samo na vrijeme da uhvatim Dave Mustaine grgotati kroz svoj set od Megadeth udari, koji završava na splet klasika, uključujući mir Sells, Symphony Of Destruction i Sveti ratovi... Kazna je bila Zbog. Slayer se probila s naizgled neutoljive žeđ za brzinu i energiju, hranjenje off vrtložne publici dok oni piju na uzvik-zajedno zaključak Angel Of Death. Nakon slušanja ih probu u backstageu, obloge set Metallica je ne čudi da nas, ali to ne znači da njihovo otvaranje naletom Hit The Lights, Master Of Puppets i Seek And Destroy bilo manje efikasno. Ostatak seta je klima-gitarom, pivo-sloshing, rock-eoke zvjezdanih thrash metal i plamen-bacanje pyro, koji kulminira sa Enter Sandman finale. Nestaju na trenutak, ostavljajući njihovi učenici mole za više, prije nego što su se vratili, a ne samo sa svojim legendarnim sebe, ali uz Slayer, Megadeth i Anthrax za vrlo posebnu interpretaciju Diamondhead je Am I Evil ?. A jednom u životu iskustvo vidjeti cijeli evolucija žanra stane rame uz rame na sceni. Strava stvarno ne pokriva to.

Se još oporavlja od prethodne noći, u subotu flash kiše učiniti malo ublažila naš duh i mi klonite kiši da oživite naše školske godine uz spot zdrav pop punk dobrote - Weezer. Njihov bouncy set uključuje ironični poklopac Wheetus 'Teenage Dirtbag (koliko puta su se dva benda je pobrkao, pitamo se?) I nešto ozbiljnije interpretaciju Radiohead Paranoid Android, a završava na oduševljava publiku visoka Buddy Holly. Pokušajte kao što može natrpati u Red Bull fazi da vidi britanski DJENT preteče TesseracT uteknemo je Polyrhythmic rif ili dva, mi se okrenuo zbog pukog broja ljudi gura da ih vidimo - dokaz zaista njihovih ikada-eskalacije status kao jedan od najuzbudljivijih UK bendova da se pojavljuju u posljednje vrijeme. Dole, ali ne uspije, možemo pobjeći na Saturn fazi uhvatiti The Mars Volta koji je, uprkos počinju sa relativno opskurnih izbor pjesama, su vrlo oličenje rock 'n' roll, a do trenutka rešetaka Son Et Lumiere poklapati se preko publike, ne postoji niti jedan frontmena fazi Cedric Bixler-Zavala nije se znojio nad. Kao što sunce zalazi, Biffy Clyro je melodični pop rock zatišja svima u upaljač mahanje pevanje uz kao oni obavljaju - majice - na zapanjujući pozornici opremljen kao dvorana ogledala. Iznenađenja uključuju uznemirujuća verzija Ne postoji takva stvar kao što je Jaggy zmija sa Slayer je Reign In Blood kao uvod. Iznenađenja ne uključuju bis, koji se završava, a očekivano, s planine.

Duga noć partijanja čini nedjelju malo ispiranja ali vojnik na ništa manje, vukući naše vlažan forme na Saturn Stage na vrijeme da uhvatim Opeth kutiju trikova odvija pred našim umorne oči. Njihova zbunjujućih izbegava gomile Pleasers, odlučivši umjesto za pet dugih brojeva, uključujući i The Grand čini, Face Of Melinda, Lotus Eater, The Master šegrta i Hex Omega. Visi na do samog kraja, držimo oko svjedočiti dirljiv set iz školskog dvorišta omiljenih Slipknot, koji plaćaju kreće počast svojim kasnim basista, Paul Gray. "Ono što danas uradio je jedan od najuglednijeg stvari koje sam ikad vidio", kaže Corey Taylor ispred ogroman plamen-lit broj dva (Gray simbol), u odnosu na dvije minute šutnje koji je donio Enter parkira duh zemljišta na 14:00. Ikada profesionalci, bend komanda poštovanje svoje publike, naredio publiku, kao što je uobičajeno, da sjedi masovno prije nego što skaču na noge tokom Spit It Out. Nakon bis koja se završava na Poliranje, bend iznese Gray kotao odijelo kostim na lutku u iznosu od 'Til We Die (malo čudno, ali dirljivo), poziraju za fotografije s njim prije nego što maše gomili off i nestaje iz vidokruga.

Prilièi kraj festival koji - uprkos tome što je u relevantnom povoju - dodatno učvršćuje svoju poziciju kao vodeći britanski godišnji događaj za alternativnu muziku. Ćemo se vratiti sljedeće godine? Naravno. To je naša nova Meku.