Sports Illustrated je žensko izdanje Playboya | BA.rickylefilm.com
Osobe

Sports Illustrated je žensko izdanje Playboya

Sports Illustrated je žensko izdanje Playboya

To je razlog zašto Sports Illustrated je feministička verzija Playboy

Gola razlika između ta dva.

Jedna žena sa svojim raširenih nogu širom otvorena na pješčane plaže. Bronzan meso jedva pokriven vidjeti-kroz čipke kupaći kostim. Krupni kadar ženska ruka odmara ležerno u nju podmazan dekolte.

Na prvi pogled, Swimsuit izdanju Sports Illustrated ima mnogo toga zajedničkog s Playboy magazina. Modeli su lijepa, seksi i polugola. Ali dok Playboy časopisi obično žive pod tinejdžera krevetu ili u srednjovječnog čovjeka šupi, kupaći kostim pitanju Sports Illustrated je češće može naći u prevelikim tote mlade žene.

Časopis je od 1964. Godine slavi žene u kupaćim kostimima, a posljednjih nekoliko godina, ona je postala više popularan nego ikad. Na društvenim mrežama, čitateljke govoriti o tome koliko vole pitanju kupaći kostim, kako se osjećaju da normalizuje oblinama tijela i strahopoštovanje ispunjene smislu osnaživanja stiču od njega. U međuvremenu komentira od muških čitalaca u rasponu od 'skini to' da 'dan-umn djevojka. "

To je srž rasprave oko poznatog Swimsuit izdanju Sports Illustrated je. Muškarci i dalje vide šta rade u Playboy - jedva odjeven žena pouting u seksualno pozama. Ali žene koje su odbijen poput Hugh Hefner svijetu vide nešto drugačije u Sports Illustrated je stranica. Za njih, ne radi se o ženama koje su objektivnija od muških pogleda, to je sve o jak, uvjeren žene posjeduju vlastite tijela baš kao što su oni.

To govori i to da Sports Illustrated ima žensko urednik. MJ Dan je rekao u posljednjih nekoliko godina da je njen cilj je pomoći osnaživanje žena, fokusirajte se na različitosti, a čast ženskog tijela. Za razliku od toga, Hugh Hefner je iskoristio svoje zečice u potpunosti za svoje zadovoljstvo, a jednom sažeo svoje mišljenje o feminizmu kao: "Žene su seksualni objekti. Ako žene nisu bile seksualne objekte, ne bi bilo još jedna generacija. To je privlačnost između spolova koja čini svijet ići okolo. To je razlog zašto žene nose ruž za usne i kratke suknje. "

Kada Playboy proslavio žene, to je bilo kao upravo to: seksualne objekte. Ali Sports Illustrated je uvijek slavi žene jer žene. Fokus na njihova tijela se vrši sa ženskim pogledom. Krive su naglašeni kao lijepa. Modeli koji imaju u rasponu magazin hrvač Ronda Rousey do plus-size Ashley Graham.

Tokom godina, ona je također pokrenuo karijere modela u rasponu od Kate Upton do Tyra Banks i Christie Brinkley - ovaj drugi čija kćerka Sailor čini njen debi u narednom pitanju kupaći kostim. Ona dolazi nakon što je iskreno govorio o pritiscima koji imaju model za majku: ". Ja samo pokušavam da živim svoj život i napraviti neku vrstu alineja na svijetu"

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto žene vole Sports Illustrated; biraju modele koji imaju ličnosti i ne plaše da govore svoje mišljenje. Oni izgledaju neverovatno u dva komada, ali postoji mnogo više da ih od njihova tijela.

To pitanje 2018. Iako će nesumnjivo sadrži neka velika imena, to uključuje i dva najbolja prijatelja koji su tijelo inkluzivnosti zagovornici sa #LoveAnyBody poruku i Alexis Ren, uspješnu Osnivač Activewear kompanije.

U prošlosti, modela u časopisu su i ponosno označeni sami feministkinje. Prošle godine, Sports Illustrated model Myla Dalbesio
objasnila kako je pomirio nju vjerovanja sa postaje Sports Illustrated Swimsuit model: "Ja priznati da svi želimo da se osjećaju prilično, da se osjećaju seksi, da se oseća cijenjen. Ako postavljate provokativnu fotografiju sebe čini da se tako osjećaju, koga je briga? Žene su moćne i seksualna bića, a mi ne treba društvo da diktira kada je u redu da se izrazim. "

Slično tome, Emily Ratajkowski - koji je također po uzoru za Sports Illustrated - branio svoje pravo da pozira, noge akimbo, u bikiniju. "Mislim da je mnogo ljudi stvarno misle da je ideja o ženi kao seksualno ili se seksualno je suprotno feminizma", rekla je.

"Kada sam se kao, na neki način, koja se razgovor može biti opresivne ženama, jer vi im govori kako da se oblači i kako se ponašati, što je zapravo suprotno od feminizma. "

To je razlika između časopisa žensko-vodio kao Swimsuit izdanju Sports Illustrated, a zastareli muškog časopisa kao što su Playboy. Nisu svi će se složiti da žene predstavljaju seksualno je način da se promoviraju pozitivne poruke, ali jedan od najvažnijih poruka
feminizma je da jednakost nema nikakve veze sa onim što žena nosi - ili ne nosi. Jedino što je bitno je da je to u potpunosti njen izbor.

Što je upravo kako je za SI-a Dalbesio: "Ja prihvatiti moje tijelo i slaviti ga. Kada sam se skine dole i valjanje okolo u pijesku, ne radim to za muškarce. Radim to za mene. "