Test Bechdel: Hollywoodski filmovi sa više žena čine više novca | BA.rickylefilm.com
Osobe

Test Bechdel: Hollywoodski filmovi sa više žena čine više novca

Test Bechdel: Hollywoodski filmovi sa više žena čine više novca

Go girls! Filmovi glumi jake žene zarađuju više

Dobra vijest za žene u Hollywoodu - izvještaj pokazuje da je u 2013., filmovi sadrži ženske likove doveo u većim američkim kino blagajnama prihod od onih koji nisu.

Pomoću testa Bechdel (ovlašćenje jednakost thats pita 1) Da li film imati dvije žene u njemu? 2) koji razgovaraju međusobno? 3) O nešto osim čovjeka?) Koji je napravio američki crtač Alison Bechdel, web stranica zabave Vocativ studirao 50 najvećih filmova 2013. Godine na blagajni.

Njihova otkrića? To depresivno, samo 36% filmova prošli test, uz još sedam se smatra "sumnjive" - ​​to uključen Pacific Rim, Univerzitet Monsters, The Hobbit: The Desolation of Smaug i Oblačno s ćuftama 2.

Međutim, 24 filmova koji DID dobiti odobrenje Bechdel doveo u 4 miliona € na blagajni, dok je ostalih 26 uvredljive filmove doveo upola manje.

The Hunger Games, glumi Jennifer Lawrence, bila najprofitabilnija, donoseći u 391 € milijuna, dok je Sandra Bullock i Melissa McCarthy policajac filma The Heat zaradila 160 miliona € i Man of Steel taktom do 291 miliona €.

Uprkos Gravity što je imenovan kao "sumnjiva", kada podnosi test Bechdel i nije uključen u rezultatima, Vocativ tvrdio da sa Sandrom Bullock kao jedan od samo glavnih likova na ekranu (i sadrži mnogo više nego George Clooney) može se smatrati - i taj film zaradio nevjerovatnih 254 miliona €.

Do sada, tako dobro za žene u glavnim ulogama - ali će Hollywood zapravo slušati i stvoriti više filmova koji pokušavaju da predstavlja život žena? I da li je test Bechdel i njegove kvote dobar način razmišljanja o filmu?

U pitanju ovog mjeseca glamura, Shaun of the Dead proizvođača Nira Park tvrdi da je broj žena iza-the-scene koje bi trebalo biti zabrinut:

"Zar nije pravi Takeway iz ove rasprave na činjenicu da postoji dovoljno dobar nedostatak ženskih glasova u filmovima punim zaustaviti? Što više žena se ohrabruju da kažem velike priče ekran, a više žena ima moć da ih zeleno, više naći ćemo se iskreno predstavljeni na velikom ekranu ".

S obzirom da je samo jedan od 50 najboljih filmova prošle godine imala ženski ko-direktor (Jennifer Lee iz Frozen), Nira je u pravu.

Da biste pročitali Nira je pun komad o filmovima i ocjene jednakost, pogledajte pitanje februara GLAMOUR, u prodaji.

Ones to Watch 2014