To je filmski pregled, koliko je strašno Pennywise u repertoaru grofa Stephena Kinga? | BA.rickylefilm.com
Osobe

To je filmski pregled, koliko je strašno Pennywise u repertoaru grofa Stephena Kinga?

To je filmski pregled, koliko je strašno Pennywise u repertoaru grofa Stephena Kinga?

Je 'it' će uplaše sh * t od tebe?

Videli smo ga, i možemo reći da koliko je jebeni strašno Pennywise i dalje je...

Bilo je vremena kada rezervacije klovn za stranku za decu "je bio dobra ideja, i davanje neko lijep crveni balon je bio sladak stvar. Onda Pennywise dogodilo i stvari koje više nikada bili isti.

1986. Godine, Stephen King je težak roman, to je postao instant bestseler. U malom gradu Derry, Maine, priča slijedi sedam klinaca koji su terorisali stvorenja koja menja oblik zovu 'It'. Kada nije uzimao oblik njihovog najgore strahove, on je visio oko kao Pennywise Dancing Clown. Četiri godine kasnije, kada je TV adaptacija izašao, postalo je jasno koliko je užasno je stvarno - što je smijanja, sijalica glave grozna sa šoka jarko crvenu kosu. King je izazvao globalnu izbijanja Coulrophobia (uključujući i Johnny Depp i Daniel Radcliffe!) I uništio Ronald McDonald karijera u jednom potezu.

Tim Curry (ko što verovatno znate najbolje iz The Rocky Horror Picture Show), nagovorio filmaša da koristi nešto više od make-up i bodljikavih lažne zube da ga pretvori u Pennywise, i osvrćući se, njegova hiperaktivna performanse i vrskanje piskavim glasom bio bit naff, stvarno. Ali ako je to video kao tinejdžer u 90-ih, prije nego jezivo klovnovi postala pouzdan film trop, a prije horor filmovima ima mnogo više mučenja porny, Pennywise je zaista stvar noćne more.

Sada se vratio u novom filmu verzija Stephen King klasika, sa velikim budžetom i veća očekivanja. Tako smo u za neprospavanih noći? Loša vijest (ili dobre vijesti, u zavisnosti od vaše ljubavi da bude uplašen glupi) je glasno DA.

Ja ću otići this.here.

Argentinac direktor Andy Muschietti je stvorio različite, tamnije viziju cirkusa čudovišta i to ni manje ni više zastrašujuće. Umjesto zabavljač razigrane dječje 's zli niz 2017. Je Pennywise je čisto zlo - što je zla sila koja se pomalja iz senke, ili upada u oči klinci u mraku sobe i kanalizaciju. Samo Petrifying. Za 2 sata i 15 minuta, vi stežući naslon za ruke kad je na ekranu, i znojav-Palmed u očekivanju kada nije.

Make-up je mračnije i ovaj put - nova slash crvenih staza iz svakog ugla usta se preko oči na ljuskave čelo. Kosa je Wilder - Tramp u vetar - i nastup Bill Skarsgard mnogo više Unhinged. U 27 i šest nogu tri on je i mlađi i viši od Curry. Kombinacija daje Pennywise je nezgrapan i detinjasto kvalitete, podržan od strane prljave svile kostim više pogodna za mladog dječaka.

Sa rejting gurnuo do 15 ovdje (jedan R) u SAD-u - Muschietti dodaje još gore i nasilja. Njegov prvi nastup daje ton. Dečak pozvao Georgie gleda svoju domaću papir brod plovi niz ulicu a zatim ga gurnite u otvor kanalizacije. Zureći u da ga pronađem, Georgie pronalazi Pennywise cereći natrag iz tame, potpomognut novim specijalnim efektima koji daju Pennywise reda igličastih zuba, a kasnije, poslati ga leti prema kameri ili pretvara u nove paklene vizije. To je kocka, ali se isplati, a za novu generaciju ljubitelja horora, podigao na Saw ili Hostel filmove, tako nešto moralo da se uradi.

Nije da je ovo film horor čistunci. King je roman, a dva vjerni filmske adaptacije je oko drugarstvo sedam prijatelja, grupa otpadnika i otpadnika koji idu po imenu kluba gubitnika ', i uključuje Finn Wolfhard od čudnije stvari slavu. Njihove pojedinačne problemi su tako dobro izvući - tu je monstruozna odraslih u svakom od njihovih života, a sada moraju da se nose sa ubicom klovn? - teško je ne da se brine za njih. Ovo je prvi dio od dva dijela priču, a sedam klinci će biti zajedno kao odrasli 27 godina kasnije, kada su zvali nazad u Derry da se ponovo baviti Pennywise. Imamo osjećaj da neće biti smekšao sa godinama - a mi ćemo biti tamo u prvom redu da saznam.