Trump nudi nastavak finansiranja planiranog roditeljstva ako zaustavi abortuse | BA.rickylefilm.com
Osobe

Trump nudi nastavak finansiranja planiranog roditeljstva ako zaustavi abortuse

Trump nudi nastavak finansiranja planiranog roditeljstva ako zaustavi abortuse

Predsjednik Trump kaže da će zadržati financiranje Planned Parenthood. Ako abortus ide

Hmmm.

Predsjednik Donald Trump i američka vlada su predložili potencijalni dogovor u kojem bi Planned Parenthood i dalje primaju federalna sredstva - ali pod jednim, a mamut stanje: oni više ne vrše abortuse.

Govoreći jučer The New York Times u, Trump je izjavio sljedeće: ". Ja sam pro-life i ja sam duboko posvećen ulaganje u zdravlje žena i planiraju da značajno poveća saveznih sredstava za podršku nonabortion usluga kao što su projekcije rak Postoji mogućnost za organizacije da nastavi važan posao koji obavljaju u znak podrške zdravlja žena, a ne pružaju abortus usluga. "

Kao čvrsto pro-život predsjednika, mnogi su se očekuje Trump će raditi na zabranu abortusa u potpunosti. On je izrazio želju da se Amerika vrati na prije orijentir 1970 Roe protiv Wade odluku - koja legalizovan abortus - što znači da se vrate na odluku države-by-države. Zaista, republikanski kuća zvučnik Paul Ryan otkrio da želi da defund Planned Parenthood potpuno ranije ove godine.

Ovaj najnoviji razvoj, međutim, govori o napetosti između vrlo konzervativna vlada, i brojke kao što su Ivanka Trump, koji je savjetovao njen otac biti oprezni s pitanjima žena u prošlosti.

Planned Parenthood se vidi kao ključni organizacija za žene, ne samo zbog svoje abortus usluge, već i zato što pruža važne vijesti i resursa o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, uključujući contraception.It stoga dolazi kao malo iznenađenje da Planned Parenthood je uzvratio na republičke vlade, navodeći da neće prihvatiti dogovor gdje su morali da prestane sa obavljanjem pobačaja.

"Budimo jasni: Federalni sredstva već ne plaćaju abortusa", rekao je Dawn Laguens, izvršni potpredsjednik Planned Parenthood Federation of America.

Ona je nastavila: "Nudi novac Planned Parenthood da napustimo naše pacijente i naše vrijednosti nije dogovor da ćemo ikada prihvatiti. Pružanje kritične zdravstvene usluge za milijune američkih žena je ne moze pregovarati. "

Planned Parenthood trenutno prima oko 500 miliona € godišnje u federalnim sredstava, što znači da ako je smanjena njihova sredstva, oni bi ozbiljno pate.

Izvor: The New York Times