Zašto volim Liam Gallagher | BA.rickylefilm.com
Osobe

Zašto volim Liam Gallagher

Zašto volim Liam Gallagher

Zašto ću uvijek biti lud za Liam Gallagher

Jedan pisac objašnjava zašto joj je ljubav prema marmite nalik Mancunian Rockstar će zauvijek živjeti.

Kada Liam Gallagher prošetali na Love Manchester prvu fazu u junu, moja reakcija je bila nalik na svjedoci uskrsnuće Krista, dok istovremeno osvajanje jackpot na ogrebotine kartici.

Tamo je bio - razmišlja, show-krađe, stavljajući cool nazad u Britannia i povećanje prodaje od naranče kagools. Ipak vladajućeg cara velike Swagger. Ipak što nas nervoznim (će ovaj Chris Martin primirje traje do zatvaranja rešetke 'Live Forever'?). Ipak toplije nego u paklu.

Vidiš, ja sam uvijek obožavao Liam Gallagher. A marmite nalik bad boy koji je pevao kao da se rugali brusnim papirom oblozi za čaj i izgledao je kao da bi pedeset nijansi prljave između listova. U kasnim 90-ih, on je navodno zabranjeno letenje Cathay Pacific nakon izazivanja aggro preko kolač. Zatim, tu su bili njegovi legendarni putdowns kolega grafikonu zvezdica - brutalan, hilarious, on jednostavno nije mogao (i još uvijek ne mogu) cenzuriše sebe.

On je brendirani Robbie Williams "af * cking kraljica drame", računati Chris Martin je izgledao kao "geografije učitelj" i ukrašen njegova rock-stars-nemoj-vježba filozofija još jedan nizak udarac protiv frontmen U2-a: "Ili ima ili nisi. Nećete me uhvatiti radim trbušnjake ili trčanje. Vidite slike Bono radi LA okolo sa svojom malo bijele noge i bocu Volvic i on izgleda kao Fanny ". Jao.

I našao nepredvidivost i nerazblažene northernness neodoljiva. I dalje radim.

Kada sam postao osoblje pisac na BBC Top magazina Pops 2000. Godine, i bio je dovoljno sreće da prisustvuju snimke nedeljnika TV emisije, krenuo sam na misiji na intervju Liam. Svaki put Oasis su tamo snimali, ja bih ga pitao za intervju. Rock Star stalker ili uporan novinar? Kažete na-may-prsti, kažem-mah-prste...

Ovaj anksiozni Liverpudlian lass sa okruglim crveno lice i loš smisao za modu čekala iza ugla za njega u Elstree Studios. Jednom na vidiku, ja bih ubrzati hoda, Chugger stilu, uz njega, potpuno svjestan sam mogao dobro da se traži nevolje. Mora da sam glavu, ali da li je on odgovorio sa stream šljunkovito psovki? Sasvim suprotno. Možda su prošetali kroz hodnike kao da je vlasnik zgrade i svi u njemu, ali njegov knockbacks bili nevjerojatno milostiv i slatko.

Mjeseci kasnije, moj tvrdoglav odlučnost isplatila. Cesto ocrnjen Mancunian konačno je pristala na overenthusiastic "Scouser" (ja ne mislim da je on nikada nije pitao moje pravo ime) i da na liniju pop mag ispitivanja koja je notorno i slavno lud. U kasno popodne tišini BBC bar, on mi je kupio pola litre i rekao mi kako voli gledanje Emmerdale, Heartbeat i kroz ključaonicu. Mnogo je pričao o svom sinu Lennon i kako je njegova 'mama' volio gledajući ga na TOTP.

Dvadesetak minuta u našem razgovoru je grubo prekinut tabloida novinar (i autor nedavno, i ne previše povoljne, priča o Liam brak sa Patsy Kensit) ko je došao na drugu rundu. Set-up je imao sve oznake zapadnog stila salon pucnjave. Liam polako spusti piće dole, izvinio za mene, i - kao što je Clint Eastwood u Burnage - suzio oči na hack. Zadržala sam dah...

Liam se nagnuo naprijed, zastao i, u prigušen ton, hladno je rekao uljez u "f * ck off". Njegovo duboko nepovjerenje medija je evidentno. Priča mu je očigledno modricama.

Liam se činilo da je vreća kontradikcije i, na ovaj dan, on ostaje moje svih vremena omiljeni ispitanik - nečuvan, dolje na zemlju, želeći da se smeješ, pa čak i stiskanje u obaveznu Robbie uvredu. Ali bez obzira na njegov šarm, i dalje me je sjedio na rubu svog sjedala. On me nervoznim. To je ono što ga čini tako uzbudljivo i očaravajući. Predvidljivost nikada ne treba biti na rock zvijezda je itinerer.

U 'stvoreni su neke scene za zabavu' sveta, ima nešto umirujuće i tema trajno istinski o Liam. Volim ga i prezirem ga, dvadeset i tri godine od izlaska Definitely Maybe, svi smo još uvijek ovdje govori o njemu.

I, da, ja sam rezervisao dan sa posla da se osigura kartu za svoju novu turneju.

Ulaznice za obilazak Liam Gallagher se u prodaji petak 8. Septembar (pretprodaja 6.).

U međuvremenu, fancy slušajući neke sob-dostojan tragove?