Zbog čega se može približiti ljubavi na daljinu | BA.rickylefilm.com
Osobe

Zbog čega se može približiti ljubavi na daljinu

Zbog čega se može približiti ljubavi na daljinu

Zašto na daljinu može donijeti bliže

Rita Ora i Calvin Harris samo su jedan od parova osoba čini daljinu rad. Ovaj tjedan 23-godišnja Rita je priznao da je dok je bio pored svog muškarca čini joj "sad", njihov odnos vrijedi raditi.

U razgovoru za The Mirror, kako je objasnila: "Moraš letjeti jedni drugima, samo treba da" Rita kaže obzira-na-hladno. "Ponekad letite za 20 sati, ponekad letite samo pet sati. To je napor, ali da to radi.

"Nisam ljubitelj duge veze na daljinu. Ako ste imali izbor, vi želite da ta osoba s tobom. To me čini prilično tužno. Ali radimo sa onim što imaš."

Bračni par nedavno su sarađivali na jednom I Will Never Let You Down, koja je pogodila broj jedan na listama. I to je jasno njihove zajedničke motivacija za uspjeh u muzičkoj industriji nije samo ono što ih privlači jedno drugom, ali ono što ih drži zajedno.

"Ako zaista nešto želiš, da ćete uspeti. Tako sam sretna za sve uspjeh Calvin ima. On je kreativan, amazing pojedinca, zadnja stvar koju želim je da se između toga", objašnjava Rita.

Njih dvojica su dokaz da, iako to može biti teško biti miljama udaljeni od vašeg partnera, to može pomoći da izgradite odnos koji će ići daljini.

Nedavno istraživanje je pokazalo da parovi u različitim vremenskim zonama često osjećaju više povezani od onih koji žive u međusobno džepove. Dakle, zvali smo na odnos psihoterapeuta Priscilla Sim i Beverley Stonewe da nam najbolje bita na daljinu i kako svi možemo ih kanal. Uzeti u obzir.

Planirate bolji termin

Duge staze parova tretira svakog sastanka kao mini odmor. "Kada ste navikli na drugo lice uvijek što je za oko, često spadaju u istu rutinu", kaže Prisila. "To je teško uzbudljivo - i kada partner postane dio tog, niti su oni."

Lekcija

"Sljedeći put kada kažu: 'Mi shouldsodo da' - bilo da je to karte bend ili rezervacija u restoranu svi pričaju o - zapisati na listi i posvete otkucava jedno nedelju dana", kaže Beverley.

Pričaš manje, ali dijele više

Kada ste ograničeni na Skype razgovor jednom dnevno, stvarno čine ga računati. Prema istraživanju Univerziteta u Hong Kongu, a ne gubiti vrijeme na mali razgovor, na duge staze parovi imaju veće šanse da razgovaraju detalje, misli i osjećaje. "Upravo vrstu komunikacije koja održava osjećaj biti u ljubavi", kaže Prisila.

Lekcija

To je primamljivo samo odgovori 'dobro, hvala' kada vaš partner pita kako vaš dan bio. Ali, umjesto da vide to kao šala, neka bude prilika da se stvarno prijave - kažu ono što ste radili i kako ste se osjećali zbog toga.

Svako od vas donijeti nešto u miks

"Važno je da gleda u odnosu na tri dijela: vi, vaš partner, a ono što imate zajedno", kaže Prisila.. "Živi odvojeno omogućava vam da lako održavati svoj interese i identitet Kada živite zajedno, to je lako ubaciti (često nesvjesno) u naviku radi sve kao 'mi' -. I gubitka" ja "deo Postoji opasnost da prestanete da trošenje vremena radite ono što volite, što je dovelo do daljnje ogorčenost niz liniju. "

Lekcija

Nastavimo da radimo stvari koje vas; to je ono što privlači vaš partner da vam na prvom mjestu. Stručnjaci preporučuju posvetivši barem jednu noć nedeljno nešto ćete uživati, ali vaš partner nema interesa.

Možete naučiti da pregovara

Između planiranje telefonske pozive, uređenje meet-up i odlučivanje koji putuje u kojoj, na duge staze parovi su profesionalci u umjetnost kompromisa.

"Mnogi parovi koji nemaju to iskustvo borbe sa konceptom pregovaranja i završiti tvrdeći Znajući kako između pola i doći do dogovora -. Bez borbe - traje praksa", kaže Prisila.

Lekcija

Ne drže stvari zbog straha od izazivanja argument - to je samo jedan recept za epske eksplozije kasnije. Umjesto toga, biti rješenje-fokusiran kada je riječ o pitanjima, a ne okrivljuju jedni druge. "Kada imate praktično rješenje, možete dobiti pravo vratiti na uživanje u društvu jedni drugih", objašnjava Beverley.

Ova funkcija se prvi put pojavio u izdanju časopis Glamur decembar 2013.

Preuzmite najnovije izdanje GLAMOUR za iPad i iPad