Zoella vlogger zaslužan za uzorni komentar | BA.rickylefilm.com
Osobe

Zoella vlogger zaslužan za uzorni komentar

Zoella vlogger zaslužan za uzorni komentar

Zašto Zoella je zaradio svoje mjesto kao uzor

Bilo je društvene medije krici jutros žaleći odluka da se instalira Voštana figura verzije vloggers Zoella (Zoe Sugg) i njen dečko Alfie Deyes.

Komentari u rasponu od jednostavnih, "Ko su oni?" na kritičniji i vanrednih komentar: "To je sramota oni stavljanje Alfie i Zoella voštanih figura Madame Tussauds. Idem tamo da se slike s Hitlerom, a ne YouTubeano."

Predlažem da se većina ovih komentara su vjerovatno od onih previše arogantan, stari ili zatucan da se udubi u ono vlogging je, a kamoli koji su Zoe Sugg ili Alfie Deyes. Iskreno, ne možemo zanemariti koliko je moćan je više ovaj fenomen. Zoella ima 7.8million YouTube pretplatnika; to je više nego Beyonce i Lady Gaga. Alfie Deyes ima 3.8million; više od Sam Smith i Drake.

Zoella debi knjiga, Girl Online, nadmašila JK Rowling i EL James da postane najbrže prodaje debi roman od početka zapisa. Više od 78.000 primjeraka pokupio u svom prvom tjednu sam. Deyes pokrenuo svojoj knjizi Besmisleno knjiga u septembru prošle godine i bio je pozdravio 8.000 navijača na predstavljanju.

U yoof današnjice - i to mislim na pod dvadesetih godina - pogledajte vloggers kao novi poznate ličnosti, koji postaju sve teže odnose. Žalba YouTube zvezda kao što su Zoella je njihovu autentičnost. Zovi me naivna, ali ja ne mislim da je svaka riječ koja kaže ona je scripted; nešto svojim fanovima, prijateljima i upravljanje će veselo potvrđuju. Zoella izgleda kao lijepa djevojka u školi koja je također jako lijepo, kao Snjeguljica sa šumskim životinjama ili nešto; ona je pristupačna, istinski i dopadljiv. Nije me briga ako je high-profile žena odluči da se skinu ili ne; to je Rihanna izbor da li želi da se uvija oko u kupkama / bazena / oceanima i sl; ako želi da prkosno prikazali svoje seksualnosti, dobro na njoj. Ali je važno, da imaju alternativu i da nam je to Zoella.

Sugg mogli samo stvoriti mode i ljepote vlogs, a ona će i dalje imati veliki sljedeće (ona ima potpunu slobodu da curate proizvode bez pritisaka od oglašavanja i brendinga, privlačan misao za mnoge), ali ona ne. Njen vlog je u suštini online dnevnik i kao i većina 25-godišnjaka, život nije uvijek običan jedrenje. Sugg pati od anksioznog poremećaja - dugoročno mentalno zdravstveno stanje, što dovodi do toga da osoba koja je anksiozni o širokom rasponu pitanja, malih i velikih. Simptomi variraju od slučaja do slučaja, ali može izazvati napade panike, vrtoglavica, umor, drhtanje, au težim slučajevima, može zaustaviti pati od odlaska u potpunosti kuće. Kada je u najgorem slučaju, anksioznost prilično neugodan, iscrpljujuće stanje i često ide neotkriven - uglavnom zato što još uvijek ne govori kao o široko su depresija, iako to spada pod istim kišobranom.

A ipak, Sugg govori o svom bitku s anksioznošću slobodno i na YouTube-u i u svojoj knjizi. Ona se udružio s uma kako bi bili sigurni da mogu koristiti njen profil kao uslužno moguće. Ona je upload YouTube video gdje je jecajući u kameru naizgled usred napada anksioznosti. Moglo bi se reći da je postavio, ali iz perspektive nekoga ko je poznat mnogo onih koji pate od anksioznosti, to ne izgleda tako; da daha, nestalna toka svesti i hroničnih sumnja u sebe - to mi se čini veoma stvarno. Ona je ugostio još jedan film o tome kako ona upravlja njen napade panike i anksioznost i kako prevazići; a drugi u kojem je odgovorio na pitanja njenih fanova "na stanju.

Ona to da se podigne svijest o problemu i da pomogne pate osjećati manje izolovani. Slika Zoella plače nervozno kao ona sebe zove neuspjeh je moćna i tužno stvar - to pokazuje toliko da oni nisu sami; da niko život je savršen.

Još jedan element koji nema mnogo pokupiti na je da Zoella i njena vlogger brigade su svi poduzetnici. Možete biti odbojan i pozvati ih privilegovan, bogati klinci, ali to nije uvijek slučaj. Mnogi su izgrađena na svoje vlogs, stvarajući kolekcije šminke, knjige; neki imaju aspiracije biti prezenteri ili direktora. Svi imaju karijere, i vjerovali ili ne da se stvori uspješan vlog zahtijeva mnogo napornog rada.

Na kraju, zašto smo svi govorimo o Madame Tussauds kao da imaju svoje mesto tamo je isto kao i osvajanje Oskara ili olimpijsku medalju? To nije sveto mjesto guys; ovo nije crkva ili holivudskoj Stazi slavnih; to je čudno sobu voštanih figura, uglavnom naseljen manične, plačljivo fanove One Direction.

Zoella, Alfie, zaslužuješ onih voštanih figura - ako zaista Madame Tussauds figurica je mjera vašeg uspjeha. Uživajte u ponoć razgovore sa Arnie, Madonna i Shrek, ali mislim da si dostojan status uzora sa ili bez voska kolegama.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.

Zoella, želimo svoju kosu!