10 najboljih romana 2018. godine - aka vaša božićna lista za čitanje | BA.rickylefilm.com
Šminka

10 najboljih romana 2018. godine - aka vaša božićna lista za čitanje

10 najboljih romana 2018. godine - aka vaša božićna lista za čitanje

10 najboljih romana 2016. Godine

Koliko ste pročitali?

Nakon dugog razmišljanja i bez nekog posebnog reda, ovdje su naše knjige urednika omiljeni fikcija godine - smatraju Božić listu catch-up čitanje poredani.

The Muse Jessie Burton

Burton za 2014. Romanu minijaturista bio je najprodavaniji debi od Pedeset nijansi sive boje. Nema pritiska za praćenje tada. Srećom, Muse je još jedan Corker. Narativni nemiran između boemske 1930 Malaga i ljuljanje '60 London svetu umetnosti, kao što smo postepeno naučiti od likova veze. Rezultat je lijepo izrađeno tinjajući ljubavna priča. Teško drugi roman sindrom? Sigurno ne.

Prihvatljivi Curtis Sittenfeld

To je istina univerzalno priznat da je potrebno hrabar pisac preraditi jedan od svjetskih najvoljenijih romana. Srećom, Sittenfeld, autor američki Wife, nokti s njom preuzme Austen Ponos i predrasude. Akcije preneseno današnje Amerike, Prihvatljive vidi Njujorčani Liz, časopis pisac, i njena sestra Jane, učiteljica joge, povratak u svoje Midwest dom nezgodnom spajanje porodice. Onda zgodan doktori Bingley i Darcy se pojavi...

Hidden tijela Caroline Kepnes

Čitaoci Kepnes '2014 sjajan, hipster-triler debi, Ti će se upoznati sa NYC knjižara menadžer Joe, a zabrinjavajuće vruće stalker i serijski ubojica (mislim Jamie Dornan u jesen). Sada Joe se vratio, uzimajući njegov Misanthropic načine u LA, gdje upoznaje izbor krivotvorine i slavu azila. Kao i do sada, priča je ispričana u potpunosti od Joe izuzetno uvjerljiv aspekta, uređaj koji vam ostavlja masovno konfliktu.

Comet Seekers Helen Sedgwick

Sjajan ljubavna priča koja odjekuje kroz stoljeća, otvaramo sa irskim naučnik Roisin i francuski kuhar sastanak Francois na snježne Južni pol istraživačku stanicu. Ali ispostavilo se da su se njihovi putevi su ispresijecana čitav svoj život, svaki put kada se kometa rafala preko neba. Jedan od tih knjiga sa milion velikim temama - nauka i natprirodno, porodične ljubavi i dužnosti, a kako smo svi povezani po prirodi.

Maestra by LS Hilton

Povijest akademske Lisa Hilton daje erotski fikcija književni reboot u prvom njene trilogije u glavnoj ulozi glamurozne anti-junakinja Judith. Radi za London aukcijskoj kući, ona naleti na veliki umjetnički svijet zavjere, dok se ludi količine izuzetno seksa. Koliko prvoklasni triler jer je gareži, druga rata, Domina, je u martu.

Ovo će proći Milena Busquets

A veliki hit u autorovom rodnom Španjolska, ovo je dirljiv, ponekad potpuno istraživanje ženskog tuge. Blanka žalosti smrti njene majke od strane korijenjem svoj život i izgubiti sebe u seksu. Puno seksa - sa ljubiteljima prošlosti i sadašnjosti. Činjenica da je postavljena u španjolskom obalnom gradu Cadaques doprinosi sparnog, cvrčanje osjećaj.

Neradni Lisa Owens

Claire nije nezaposlena ona je, um, između poslova, nakon što je ostavio je dosadan ured ulogu pronaći svoj poziv. Thatcalling dokazuje nešto neuhvatljivo, pa je busies sama odluka elaborata večere pet-tečaj za svog dečka Luke, tvrdeći sa svojom majkom, birajući laskave fotografije u slučaju da je ikada otet i novinarima potreban jedan, i preko-analizirajući svakodnevni sitnice života. Jako smiješno i vrlo istinito, Owens potpuno nokte da Tricksy dvadesetak periodu kada ste tek razraditi šta da radim sa svojim životom.

Ovo mora da je Place Maggie O'Farrell

O'Farrell je corned tržištu u lijepo poštovati, dirljiv porodične drame, a ovo je njena najbolja do sada. Sa svojim više glasova, vrijeme hmelja i lokacije globus-kasu, to je epska, ali intimna previše. Srednje dobi Daniel čuje davno izgubljenog glas na radiju - njegove koledž djevojka Nicola. Ovo navodi na svojoj potrazi da otkrije šta joj se dogodilo i preispitati svoje ponašanje kao mladić. Njegova izvaljen cast dobro izvući slova znači da se upoznaju Daniel iz svakog ugla.

Danas će biti drugačiji Maria Semple

Neurotična, scatty i trenje o svom braku, sin, karijeru i beskrajne #firstworldproblems, Eleanor Flood bi noćna mora prijatelj - nego i kao strip stvaralaštva, ona je ukupno san. Semple, autor Gde si Bernadette, grafikone jedan manično dan u Eleanor spolja Charmed život, s neočekivanim jasnoću spajanje iz haosa. Nikada nije slom bio tako zabavan.

Mount! od Jilly Cooper

Jesi li ukrao kopiju tvoje mame o Riders (onaj sa dna a jodphur-odjeven dama je na jakni) kao tinejdžer? Oni koji su dobili seksualne edukacije iz bonkbuster kraljica će Cooper '80 romana biti oduševljen da to čujem, 30 godina kasnije, show-skakanje cad Rupert Campbell-Black je natrag - i kao Randy kao i uvijek. Sada gura 60, on još uvijek voli tucanja - kao što to čini svima, uključujući i konje, u ovoj urnebesno racy doorstopper. Uzorak zavođenje linija: "Ti si tako mokra da je prašume. I tigar je unosom. "