Biti od depresije? Tri strategije suočavanja sa znanjem | BA.rickylefilm.com
Šminka

Biti od depresije? Tri strategije suočavanja sa znanjem

Biti od depresije? Tri strategije suočavanja sa znanjem

Pate od depresije? Tri strategije prevladavanja znati

Kada bipolarni poremećaj pati Kate Leaver upoznala čovjeka koji joj je napisao Bibliju o depresiji, saznala je tri važne lekcije o ljubavi, medicinsku pomoć i prijateljstvo - i otkrio najboljih strategija preživljavanja ona zna.

Imate 29 minuta i 21 sekundi? Za ovo što radite. To je koliko dugo je potrebno da se gleda najviše besprijekoran opis depresije koju sam ikada čuo. To je TED govor pod nazivom "Depresija: Tajna smo udio 'autora, psiholog i ljudskih prava zagovaraju Andrew Solomon. Kada sam ga prvi put vidio, poslana sam link na mojoj porodici, moji prijatelji i moj šef sa naznakom: "Za svoj nastavak obrazovanja.

To će vas odvesti malo više vremena da pročitate Andrew knjigu; to je 576 stranica (podnevnom Demon: atlas o depresiji), ali to je vrijedno toga za mudrost. Pošto je moja dijagnoza s bipolarnim poremećajem prije 11 godina, to je bio moj bibliju mentalno zdravlje. Moja kopija sjedi, dobro nosi, na moju policu za knjige i idem na to kad mi treba da se osjećaju manje sam u depresiji.

Dakle, to je mnogo značilo za mene, kako bi dobili priliku da se upoznaju Andrew u stvarnom životu. Sjedili smo u maloj Notting Hill caffe sa sendviča, kolača i čaja. Razgovarali smo o ljubavi i lijekove i jesen i mjuzikle. Proveli smo sat vremena zajedno, i to je ono što sam naučio od čovjeka koji je smisao mog stanja bolje nego bilo koji doktor ili pjesnik.

  1. Svi smo zaslužili ljubav, čak i one od nas koji kemijske neravnoteže. I pomaže da ublaži bol. "Mislim da ne možete prepisati ljubav kao tretman za depresiju, ali to je poenta u tome što to čini ogromnu razliku", Andrew mi kaže, između zalogaja sira toastie: "Kada imate osjećaj prilično čvrste ljubavi, to vam ublažava malo, to je malo padding. "
  2. Vidjevši svoj terapeut / doktor / psihijatar ne može pregovarati. Pomislili biste, nakon svih ovih godina, da bih znao ovo napamet, ali to je tako lako pustiti život stane na put liječenja, posebno kad si jak. "Kad sam kući, vidim psihoterapeut svake sedmice i to je sasvim neprikosnovena", kaže Andrew. "Ponekad imam previše stvari događa i moram da ih poništi, ali to je jedna stvar koju nikad otkazati."
  3. Zna ko pleme je. Identificirati pravi prijatelji u životu i tražiti ih kad možeš. "Veoma sam oslanja na moj muž i moji prijatelji", Andrew mi govori. "Imam neke prijatelje koji sam izuzetno drag i jako vezan, ali znam da kad sam dole, sve što imaju reći je, 'O, tako mi je žao i to je malo čudno što ih kažu da iznova i iznova za neke ljude, "Kako si?" je retoričko pitanje;.. Oni baš i ne želim da znam da sam došao da shvate da postoji nekoliko ljudi koji, kada pitaju kako si su oni zapravo žele da znaju. Oni su relativno malo i daleko između, ali oni znače svijeta. "

Oni su jednostavni lekcije, znam, ali je sve značajnija iz Andrew. I zaista, oni su najfiniji strategije preživljavanja znam: ljubav, medicinsku pomoć i prijateljstvo. Ako ste vi ili neko koga poznajete živi sa depresijom, nikada ne možete čuti to dovoljno.

Nakon našeg sastanka, Andrew mi je poslao e-mail. "Nadam se da stalno pisanje na i na" pročitati. I hoću. To je jedini način na koji možemo ukroti avetinjski zvijeri, govoreći o tome dok ne posjedujemo ga. U ime Andrew i svoje, obećavam da ću zadržati to radi. Zato što je u redu da se ne biti u redu. @kateileaver