Četiri jednostavna koraka za razvrstavanje vašeg života u pravu SADA | BA.rickylefilm.com
Šminka

Četiri jednostavna koraka za razvrstavanje vašeg života u pravu SADA

Četiri jednostavna koraka za razvrstavanje vašeg života u pravu SADA

Kako sortirati svoj život iz Right Now

Ikada osjećaju život je dobio na tebi? Nisi sam. Nedavno Forbes istraživanje je pokazalo skoro 20% žena mlađih od 35 osećaju "hronično preopterećeni." A to je zato što mi se znojimo male stvari. "Mi smo tek počinju da prepoznaju pozitivan organizacija utjecaj ima na mentalno blagostanje", kaže decluttering stručnjak Vicky Silverthorna. "Start mala, a vi ćete dobiti headspace da veće promene u životu."

Declutter your.bag

"A pretrpan torba pokazuje strah da budu uhvaćeni kratko", kaže Silverthorna. "Ali to je oslobađajuće nositi manje." Prvo, tip sadržaja na poslužavnik. "Dalje, riješi sve što možeš -. Postoji nekoliko stvari koje neće biti u mogućnosti da se izvor u pokretu, ako ih je zaista potrebno" Zatim se organizira s vrećice. "Pop sve vaše tech stvari, kao što su kablovi i punjači, u jednom šarene torbicu, make-up i pisaćim priborom u drugi. Štedi sve to beskrajna nažljebljena i vrijednih minuta stotine puta na dan."

Declutter your.to-do lista

"Previše nas završiti dan nakon što je samo prešao off nekoliko stvari, što nas čini osjećaju neuspjeh", kaže dr Libi Weaver, autor iscrpljena da bi pod naponom. "I to je u ljudskoj prirodi da se automatski izbjeći najvažnijih i zastrašujuće zadatke." Prvi korak: "Broj listu prema prioritet", kaže ona. Drugo, napraviti zadatke specifične. Dakle, umjesto "odgovoriti na e-mailove ', pišu' odgovarati na X, Y i Z '. Na kraju, da svakom trenutku vremenski okvir, npr 'od 15:00. "Na ovaj način, na kraju te sa jasnim akcioni plan, a ne močvara bez kraja zadatke", objašnjava dr Weaver.

Declutter your.social krug

Ikad osjećate kao da provode previše vremena sa pogrešnim ljudima (npr kolege), a zatim završiti preumoran / zauzet da vide prijatelji i porodica te stvarno vrijednost? "Jedan od najvećih izvora socijalne stres tom smislu obaveze:" Ja ne želim da radim, ali moram da ' ", rekao je ovlašteni klinički psiholog Kathleen Cox. "Oduzimanje sebe izbora je obeshrabrujuće poziciju." Napravite popis od pet ljudi koje želite da prioritet vide ovog mjeseca i sačuvati ih kao favoriti u listu kontakata. Kontaktirajte ih preko vikenda i dogovorite neko vrijeme licem u lice u naredne četiri sedmice. Cox zlatno pravilo? "Ne kažem zbogom bez dobije sljedeći meet-up datum u svojim dnevnicima."

Declutter svoj. Headspace

Potpuno zbunjeni o vašem #lifegoals? Dobro došli u 2016. Kada su naši umovi začepljen sa suprotstavljene ideje o našoj budućnosti, to dovodi do "odluku paralize", kaže psiholog i trener Maurits Kalff škole Of Life. "Da bi se jasno vizualizirati našu budućnost, moramo declutter naše umove od pretpostavke o tome šta uspješan život podrazumijeva -. I planovima drugih za nas" Malo nas su motivisani faktora "spoljašnji", kao što su visoke plate, želje naših mama za unuke ili žele da impresioniraju ex, ali naš ego i osjećaj obaveze i dalje nas odvrate od onoga što zaista želimo od života. Umjesto toga, fokusirajte se na "unutrašnje" motivi: vašu želju da pomogne drugima, vaša ljubav prema putovanjima, svoju strast za pravdom. "Kada se zaista iskoriste ono što je važno za vas, one velike životne odluke postati lakše napraviti."