Čišćenje četkica šminke: Korak po korak - Dos i Donts - Kako često i šta da koristite | BA.rickylefilm.com
Šminka

Čišćenje četkica šminke: Korak po korak - Dos i Donts - Kako često i šta da koristite

Čišćenje četkica šminke: Korak po korak - Dos i Donts - Kako često i šta da koristite

Korak-po-korak vodič za * pravilno * očistili četkice za šminkanje

Jezivi Crawly razloga morate očistiti vaše četkice za šminkanje RN

Ok, tako da budem iskren: Kada ste zadnji put očistio četkice za šminkanje? Nisam vidio sapun nedeljama, ili čak mjeseci? Ako je odgovor "da", vrijeme je da se prijatelji s sredstvo za čišćenje.

"Slojevi ulja iz vaše kože, miješano sa šminkom pigmenata i mrtve stanice kože, čine četke plodno tlo za bakterije", otkriva šminker, Caroline Barnes, koji radi s Pixie Lott. Čista šminka četke će ostaviti kožu daleko više zračenja i osigurali svoj omiljeni kozmetike klize kao san. To je vrijeme da poštedi misao za vašu kožu, tako da pratite naš definitivni vodič za temeljito čišćenje vaše četkice za šminkanje.

Kako duboko čisti četke korak-po-korak

Šminka pro, Christabel Draffin, otkriva joj četka za čišćenje rutinu u četiri jednostavna koraka.

1. Dip svaki četka pojedinačno pod toplom tekućom vodom, a zatim u posudu blagih šampona ili sapuna i trljati lagano prstima da biste dobili dobru pjenu za nekoliko minuta.

2. Držite četkice pod tekućom vodom, provjeravanje sve dok nema pjenu lijevo na njemu. Držati za još 2-3 sekundi, osiguravajući da su blistavo čist. Ako sam u žurbi, ja koristim četka za pranje Mat, 20 €, Sigma. To me je spasio sati četkom vrijeme pranja kao što kovitlaju četke preko malene plastične zube na strunjačama i to im čisti u najmanje pola vremena.

3. Ako je i dalje ostatka na četkicu, ponavljam taj proces. Ako ne, stisnuti vodu iz četke i položite je na ručnik pored sudopere da se osuši.

4. Nakon što su svi četke oprati ih Ležao sam u urednoj zaredom ispod radijatora (ako ih slagati na vrhu svake druge, oni ne osuši i miris čudno - nije dobro)

Kako to prljave četke znači za vašu kožu?

'Ako ste jedan od onih ljudi koji radi sve prave stvari i još ne mogu shvatiti zašto imate osip i mrlje, pogledajte alate koje koriste da se prijave svoje proizvode sa ", kaže Lin Sanders, kozmetičke naučnik i osnivač kozmetike a la carte. Sa dnevnim prljavština dolazi posljedice.

A kamoli, to je mlitava, začepljen čekinje koje više ne uklapaju ravnomjerno. Ili prevlačenja bakterija koje mogu izazvati bubuljice, zagušenja i iritaciju kože. U najgorem slučaju, to može dovesti do infekcije, kao što je folikulitis. "To je ekstremno, ali jednom sam jednom pročitao o gospođa koja ugovorenih celulitis, što može dovesti do sljepila, 'otkriva Caroline.

I bez dijeljenja nečist četkica - to je vrhunski grijeh, i virus-gnojiva, uključujući i hladno čireve i konjunktivitis. To je profesionalci razlog čiste svoje četke nakon svake upotrebe.

Prljavština može ubrzati starenje. 'Ne postoje kliničke studije za potvrdu, ali u teoriji, prljave četkice za šminkanje može doprinijeti kolagena i elastina slom i oksidativnog stresa kožu od slobodnih radikala, svi su faktori u preranog starenja kože,' otkriva dermatolog dr Stefanie Williams.

Najbolje Brush Higijena

'Bakterija i gljivica vole mokre u suhim uvjetima, tako da temelj četke može akumulirati mikroorganizmi brže nego u prahu četke suha,' objašnjava Stefanie. Priuštite četke koristite za primijeniti tečnost teksture dodatnim pranje ili obrisati. 'Najmanje dva do tri puta tjedno, u odnosu na jednom sedmično za prah četke,' predlaže Lin.

Sintetički kistovi su mali izbor za održavanje, lako se čisti i dugotrajnije - dobre kvalitete treba da traje 5-10 godina. Mnogi također nude anti-bakterijska zaštita, kao Look Good Feel Better Anti-bakterijska Brush Set, 35 €. Prirodne čekinje su porozne tako može biti visoka održavanje. 'Oni postaju mlitavo i beskorisno ako se ne pere. Kako se mast nakuplja, čekinje nisu u stanju da se uklope toliko šminke izgleda neujednačen ", kaže Caroline

Spužve su ne-go za šminku profesionalac, dodaje Caroline. "Ja izbjeći koristeći spužvi kao pigmenti i masnoće klin se duboko u sebi, tako da nikada ne izgledaju ili osjećati potpuno čist."

Store četke na hladnom, suhom mjestu, po mogućnosti u svojim torbu. Izbjegavajte tople, vlažne kupaonice, gdje će bakterije imaju zabavu.

Creepy Crawlies izbliza

OMG - to je istina. 'Pod mikroskopom, možete vidjeti ostatke grinja na četke, otkriva Lin. "Većina nas ima ovih malih stvorenja, oko trećine milimetra dugo, sa prebivalištem u podnožju naše trepavice i dlake u nosu, živi od stare ćelije kože i sebuma. Generalno smatraju bezopasnim, ali mogu biti upleteni u akni. '

Također, nevidljive golim okom, 'Bakterije poput stafilokoka, streptokoka i e-coli, kao i gljive ", kaže Stefanie. Zvuči strašno, ali, "Većina tih nisu štetni ako ste uravnotežena kožu sa svojim prirodnim plaštom zaštitne kiselina netaknuta," uvjerava Lin.

The Wash & Dry Rutinska

Nažalost, stroj za pranje rublja nije prihvatljiv prečica. "Vrelina Uređaj će slom ljepilo koje drži četkom na ručku", kaže Caroline. Ali, ako vrijeme je kratko, što je pranje In-Shower će biti dovoljno.

Ručno pranje četke sa anti-bakterijski sapun ili silikona beba šampon u mlakoj vodi. Nježno umasirajte četkicu i dobro isprati. Deterdženta je prihvatljivo samo u krajnjoj nuždi. "To trake četke od masnoća, ali to može biti oštra na prirodnu kosu dugoročno", kaže Caroline.

Ostavite četke za klima sušenje (iako smo bili poznati posegnuti za fen da ubrza vrijeme sušenja). Lie ih ravno nakon pranja tako da voda ne prazni u ručku i truljenja drva ili uklanjanje ljepila. "I ja bih da ih prskati s lavandom, tako da miris nevjerojatan," dodaje Caroline.

Njen drugi najviši vrh za najbrži pranje bez muke i suho? Investirati u Brush za čišćenje 39 € Stylpro. Kovitlaju četku u posudu za čišćenje, onda pazi vrti suho u sekundi - mi dijete ne. "To je san četkom čistionica.

Čišćenje četke može biti još jedan posao da dodate u nedeljnom rota čišćenje, ali zdravo je dobitna isplatu. Redovno čistite četkice, i vaša koža će se poboljšati.