FGM - Međunarodni dan nulte tolerancije na mučenje genitalija - Vlada i promjena - vijesti | BA.rickylefilm.com
Šminka

FGM - Međunarodni dan nulte tolerancije na mučenje genitalija - Vlada i promjena - vijesti

FGM - Međunarodni dan nulte tolerancije na mučenje genitalija - Vlada i promjena - vijesti

FGM: Danas smo jedan korak bliže promjene

Kako bi obilježili Međunarodni dan nulte tolerancije prema Obrezivanje ženskih genitalija (FGM), vlada je konačno poduzela korake u borbi protiv ove zastrašujuće varvarstvo.

Ekstremnim zloupotreba ljudskih prava, koji uključuje rezanje genitalija, mislio je da je pogođena 66.000 žena u Velikoj Britaniji, a više od 125 miliona širom svijeta. I danas, vlada je najavila svoje planove za borbu protiv ove nehumane prakse.

Ministar razvoja Lynne Featherstone izjavio je danas da je bilo "20.000 djevojke u riziku", ali vlada odjeli su sada rade zajedno, a Velika Britanija je bila "blizu svog prvog gonjenja".

Ona je rekla: "Nećemo vidjeti kraj FGM u Velikoj Britaniji, osim ako praksa je ispao u svijetu To će potrajati grassroots pokret širom Afrike koji može promijeniti stavove i pomoći zajednice vide FGM za ono što je:.. Zlostavljanja djece"

Javne Ministar zdravlja Jane Ellison je rekao: "Obrezivanje ženskih genitalija je gnusno praksa koja nema mjesta u ovom - ili bilo koje druge - društva.

"U cilju suzbijanja ga i osigurati možemo pravilno briga za djevojke i žene koji su prošli sakaćenje moramo izgraditi preciznije nacionalnom sliku izazov. To je prvi korak ka tome."

Danas, ministri u Vladi se sastao sa dobrotvornim organizacijama i interesnim grupama kako bi razgovarali o budućem radu do kraja FGM i potpisati izjavu o njihovim tekućim obaveza.

Po prvi put, to će biti obavezno za sve NHS bolnice da daju informacije o pacijentima koji su bili podvrgnuti sakaćenje ženskih genitalija. Bolnice će biti naređeno da vodi evidenciju pacijenata koji su bili žrtve, čime se osigurava bolje zaštite.

To je jedan korak bliže da promenite, ali šta to zapravo znači?

  • Do aprila, vlada će imati bolje shvate koliko žena ovo zaista utječe
  • Vlasti će biti u mogućnosti da prate djecu žrtve procijeniti da li su i oni su u opasnosti
  • Nova sredstva izdvojeno je za podizanje svijesti o FGM
  • To će dovesti do bolje šanse za gonjenje i završiti ove okrutne prakse

Potpišu peticiju i pomoći da se zaustavi FGM, kliknite ovdje.