Finale sezone Big Little Lies: pregled epizoda | BA.rickylefilm.com
Šminka

Finale sezone Big Little Lies: pregled epizoda

Finale sezone Big Little Lies: pregled epizoda

Možemo li govoriti o Big Little Lies finale? * SPOILERS ISPRED *

To je sve gradi na tome, ubistva. Ali ko? I zašto? I OH MY GOD Bilo je napet.

Reći ovo je bio jedan od najzanimljivijih, zvijezda-power-punjene emisije na TV-u u proteklih šest sedmica je rečeno. Prijateljstva, Frenemies i puno F-bombe, to je bio prepun užasavajuće, komplikovane žene koje ne možete pridržavati jednu minutu, samo da bi u potpunosti dobiti sljedeći. HBO je dostavila masterclass u tome da prikaže žensko-driven slova na ekranu. A sezona vrhunac bio ništa drugačiji, pružajući eksplozija nakon eksplozije. Dakle, da slomi ih.

1. Celeste sin Max je bio nasilnik, a ne Jane sin Ziggy

Celeste - glumi Nicole Kidman

I pogled na Celeste je (Nicole Kidman) lice jer joj je svanulo da Max nasilnog niz može biti do doživljava zlostavljanje u svom domaćinstvu je srce-razbijanje.

2. Audrey i Elvis prikupljanje sredstava je najviše nenormalno ekstravagantne maskenbal koji smo ikada vidjeli

I iako je to tako daleko od tačke, mi sada stvarno želim da idem na Elvisa i Audrey maskenbal, jer odjeće su uh-mah-zing.

3. Madeline je pokazala svoj ranjivost

BLL najveći adut je kopanje ispod privilegovani likova naizgled savršene živote, i Madeline (Reese Witherspoon) nije bio izuzetak. Sa partnerom podršku-to-a-greška, a Giganto-vilu, i pametan, artikulišu djecu i 'teška' ličnost, ona nije baš lako suosjećati s, ali ispod površine je ona još uvijek zeznuto oko prvog muža je ostaviti , ragingly ljubomoran na svoju novu ženu i varanje na drugi muž Ed - naizgled samo zato što može. Njen pokazuje svoje nesigurnosti i preplavljivanja krivice na prikupljanje sredstava je moćan Madeline trenutak.

4. Jane, Madeline i Renata čine

Jedan od najvažnijih zadovoljavajuće rezolucije finale bila je Renata (Laura Dern) izvinjava Jane (Shailene Woodley) za optužujući Ziggy maltretiranja, i Madeline - potpuno iskreno (ako je pijan) - hvali njen što je imao hrabrosti to učiniti. Koliko god njihovi zavađenih napravljen za veliki TV, njihovo pomirenje je bila bolja od bilo koje 'će-oni won't-oni' romantične priče. A ako postoji sezone dva, zamislite Renata i Madeline udruže snage. Nezaustavljiva.

5. Celeste je odlučio da napusti Perry

Jedan od najvažnijih uznemirujuće pričama bio nasilan brak Celeste da Perry i postepeno otkriće da joj je naizgled Boden-katalog-dostojan obiteljski život bio je sve samo ne. A da nikada slikanje Perry (Alexander Skarsgard), kao pravi pravcati čudovište, vaš puzanje straha za Celeste i njena djeca rasla kao serija napredovala, i napravio joj planira da ga ostavili velike pesnice bump trenutku. Do Perry saznao o njima...

6. Ziggy otac je otkriveno

Jane je proveo veći dio sezone u potrazi za svog silovatelja, ali to je bila zadnja stvar na našim mislima kao Celeste pobjegao iz Perry na prikupljanje sredstava i prema stepenicama, gdje su već okupljeni Jane, Madeline i Renata. Žene su bile u prvom zapanjen da vidi Celeste napadnuti, ali reakcija Jane je brzo okrenuo da se boje kada je shvatila Perry je bio njen napadač previše. Ona je tiho komunicirali to Madeline, čiji su reakcije zatim dostavljaju ga Celeste.

7. BONNIE!

Bonnie (Zoe Kravitz) pojavila niotkuda da gurnem Perry niz stepenice (pokupiti Liane Moriarty knjigu ako želite dublji uvid u to zašto je njena reakcija bila tako instinktivno), a žene zatvoren redovima da je zaštiti od policije, što nas dovodi da...

8. Kraj

Serija je sve o ženama, a završna scena plaže pokazuje sve žene zajedno kao njihova djeca sretno igre, odražava to. Ali da konačni udarac je, kao da su pod prismotrom izdaleka, ukazuje na to da oni nisu potpuno besplatan. Koji postavlja nas lijepo za sezonu dvije. Donijeti. It. Uključeno.