Izložba Harry Potter London Review | BA.rickylefilm.com
Šminka

Izložba Harry Potter London Review

Izložba Harry Potter London Review

Tu je Harry Potter izložbi u Londonu i da, to je magičan

🔮💫🔮💫🔮💫🔮💫🔮💫🔮💫🔮💫🔮💫🔮

Bit oduševljen magija, zar ne? Imate li malo meko mjesto za naočarima čarobnjak po imenu Harry Potter? SAME. Dakle, pretpostavljam da ćete biti drago da čujem da ima potpuno novi Harry Potter otvaranje izložbe u British Library. To je legalno očaravajući, dozvolite mi da vam kažem da mnogo. Biblioteke zapravo prodao rekordan broj unaprijed karte - 30.000! - tako da je sigurno reći da nismo sami u našoj nastavak odanosti čarobnjak dječaka i njegove magične budalaštine.

Dozvolite mi da postavite scenu. Ona počinje u tamnom vrstu predsoblje, knjigama vise sa stropova, JK Rowling intervjua igra na petlji i Jim Kay umjetnička djela na zidovima. Spuštate niz stepenice i okrenite uglu na portret Dumbledore u ljubičaste za ulazak u Potions sobu. Pogledaj gore, a vi ćete primijetiti lebdi kazan svjetla. Pogledaj ponovo niz leđa, a 3000-godišnji kazan da pere se od rijeke Temze u 1861. Pravo napred, u vitrinu, što je annotated nacrt scene iz Harry Potter i Princ miješane krvi - samo jedan od mnogih u napadu dobre osobne stvari donirala sama JK Rowling.

JK Rowling pala za izložbe u utorak ove sedmice, usput, i po svemu sudeći ona voli. Kustosi i dalje podrhtavaju od sreće. JK Rowling ima probranih i donirala neke od svojih ranih rukom pisane nacrte, skice i otkucao-up bilješke iz cijele Harry Potter serije. Predivno, da ćete ih naći među svim ostalim ozbiljno cool artefakte na pozajmicu iz veličanstvene zvuči mjestima kao što su Muzej Witchcraft. To je taj muzej, samo da znaš, da ljubazno pozajmio Britanskoj biblioteci je "sirena leš" iz 17th Century Japana, koji je tehnički tijelo majmuna sa riba rep (takve stvari je bio u modi u to vrijeme). Nalazi pored izbrisane scene iz Harry Potter i Chamber of Secrets, u kojem JK Rowling prvobitno napisao da Ron i Harry je vozio Weasleys 'leteći Ford Anglia u jezero u Hogwarts, gdje su naišli sirene. Umjesto toga, naravno, na kraju su smack-bang u sredini Whomping Willow.

Svaka sekcija izložbe je dobio ime po razredu predavao na Hogwarts School of Witchcraft i čarobnjaštva. Tu je Potions, Alchemy, Herbology, čari, Astronomija, Proricanje, Briga o Magical Creatures, odbrane od mračnih veština. U osnovi ti saznati gdje JK Rowling dobio sve svoje magične inspiraciju, i koliko joj je svijet bio je zasnovan na stvarnom životu magija, folklora i mitologije. Tu je Nicholas Flamel stvarnog, pravi nadgrobni spomenik, jer je on bio stvarni, pravi momak - živio je u Parizu i napravio svoje bogatstvo u imovinu, ali kada je umro u 1418, glasine su da je otkrio kamen mudrosti (i tako, bilo je čak mrtav na sve?). Postoji šest metara dugu scroll, uzgred budi rečeno, pod nazivom Ripley Dođite, koji detaljno alhemija iza poznatog kamena, i to je jedan od najponosniji komada izložbe. Također ćete pronaći neke odgovarajuće starih rukopisa u kojima se spominje baziliska i feniks, interaktivni globus koji vam govori gdje Draco Malfoy, Remus Lupin i Bellatrix Lestrange dobiti njihova imena, najstariji kosmologija grafikon na zapisnik, proricanja i palmistry pamflet, a četvrtog stoljeća grčki žele šarm, jako dobar vic o nevidljivosti ogrtač i 1900-ih patuljka koji bi imao oduševljeni Arthur Weasley. I još mnogo toga.

Harry Potter: A History of Magic je ništa manje divno. To je na na British Library do 28. Februar 2018, prije nego što pobegne u New Yorku. Trči i vidjeti ga, ako možeš.

Harry Potter zvijezde: Emma Watson & co. Su odrasla