Kritike koje je dobio Curtis Sittenfeld - april 2018 | BA.rickylefilm.com
Šminka

Kritike koje je dobio Curtis Sittenfeld - april 2018

Kritike koje je dobio Curtis Sittenfeld - april 2018

April 2016 knjiga recenzija: tri knjige volimo

Biti GLAMOUR knjige Editor je sjajan koncert, osim jedne stvari - moja poštar me mrzi. Razlog? 300 - Da, TRISTA - knjige mesečno da je papučica na moja vrata. Postoje trilere, romansa, grafički romani, autobiografije, memoari, samopomoć tomova, i stočić ljepote. Moj posao svaki mjesec je whittle niz te mnogo, mnogo knjiga na samo nekoliko napisati komentar za vas. Rezultat je Curated izbor najboljih novih knjiga, oni svi će govoriti o, koje će oduševiti vaše knjige klub, a vi ćete biti očajni da se na vaš sljedeći odmor.

Prihvatljivi Curtis Sittenfeld

To je istina univerzalno priznat da je potrebno hrabar pisac preraditi jedan od svjetskih najvoljenijih romana. Srećom, Sittenfeld, autor američkih žena, je i hrabar i sjajan u njoj pogled na Austen Ponos i predrasude. Akcije preneseno posljednjih dana Americi, Prihvatljive vidi Njujorčani Liz, časopis pisac, i Jane, učitelj joge, vrate u svoje porodice Midwest dom kako bi pomogli svojim ocem oporaviti nakon operacije. I tako počinje nezgodnom spajanja porodice sa dvoje zalutalog najmlađe sestre Kitty i Lydia (koji su opsjednuti svojim mobilnim telefonima i CrossFit klase), daleko srednji sestra Mary, i njihovim histrionski majka, gospođa Bennet. Kao što se sjećate, a drugi troši 95 posto svog budnog vremena glasno u panici zbog čega niko od njenih pet kćeri tek u braku. Dakle, ona je oduševljena kada zgodan mladić doktori Chip Bingley i Fitzwilliam Darcy stižu na društvenoj sceni u gradu.

Struktura može biti 19. Stoljeća, ali detalj je temeljito moderan, sveobuhvatan reality TV zvezde i transrodnih odnosa. Naravno, svi znamo kako je to jedan završava, ali Sittenfeld prozi je toliko duhovit i pjenušava - posebno urnebesan prepucavanje sestara - da je drži vas zanete od prve stranice da traje.

Neradni Lisa Owens

Claire nije nezaposlena ona je samo između poslova, nakon što je napustio ured ulogu pronaći svoj poziv. Rekao je pozivajući se dokazuje nešto neuhvatljiv iako, tako da je busies sama odluka elaborata večere pet-tečaj za svog dečka Luke, tvrdeći sa svojom majkom, birajući laskave fotografije u slučaju da je ikada otet i novinarima potreban jedan, i preko-analizirajući svakodnevni sitnice život. Jako smiješno i vrlo istinito, debi romanopisac Owens potpuno nokte da Tricksy dvadesetak periodu kada ste tehnički odrasla ali i dalje osjećam kao dijete, i tek treba da rade nešto šta da radim sa ostatkom svog života.

Mi ćemo uvijek imati Pariz Emma Beddington

Nas Britanci su dugo fangirled preko francuskom stilu, kao što je za koje se zalaže gamine, Chanel-obučen Parisiennes. Za većinu, to je samo bezopasna zaljubio, ali Yorkshire-rođeni advokat koji je postao pisac i počinili Francophile Beddington ide jedan korak dalje, i zapravo pokušava da postane francuski. Ona pronalazi galski dečka, seli se u Pariz, ima dva pola-francuska djecu i jede puno poslastičarnicu, ali ispostavilo se da stvari nisu u potpunosti La Vie en Rose. Svojim memoarima je i zabavan i neočekivano sirov i kreće, posebno nepokolebljivu prolaza na žalosti i depresije. Pročitajte ga sa krut piće - po mogućnosti čašu Chablis.

Pratite naše knjige urednika na Twitteru @Kerry_Potter