Mad Men serija sedam debata o seksističkom seksizmu | BA.rickylefilm.com
Šminka

Mad Men serija sedam debata o seksističkom seksizmu

Mad Men serija sedam debata o seksističkom seksizmu

Je svoj ured i dalje kao seksistički kao Mad Men?

Konačni sezone Mad Men je u punom zamahu, a ne radi se samo o uznemiren Don i njegova revolving cast žena, to je napeta scena betweem dva ženski protagonisti - Peggy i Joan.

Sada, ove dvije žene ne može biti više različitih. Peggy je izvršni oglas, koji je radio protiv plime seksizma da sleti snažan i unosan posao. Joan previše je radio svoj put kroz redove da zaradi prestižnu titulu kao izvršni računa i zaslužena paket platiti, ali ona je daleko više svjestan svoje ženske Wiles od Peggy - ona je hrabar, nepredvidiv i samopouzdanja. Peggy dobije ono što želi u mirnijem, ali ipak neustrašiv, način.

Do ove faze u seriji, Peggy i Joan su poverena pitching ideje klijentima zajedno, samo dvije žene (zamislite). Uprkos svojim dobro informisani, originalna ideja za najlonke, par je borba treba uzeti ozbiljno kao razvratna komentari su bačena na Joan. Nakon toga u liftu, kad Joan dobiva frustriran, Peggy joj kaže da pita za takve objektivizacije kroz njen izbor garderobe. Jasno je da je Peggy ruta na vlast je prošla kroz toniranje dolje svoju ženstvenost da se vidi kao muška jednaki.

Joan ne lako uzeti takav komentar. "Dakle, ono što govorite je da ne oblače kao ti, jer ja ne izgledaju kao ti. I to je vrlo, vrlo istinito", kaže ona Snidely.

Joan onda kreće kupiti novu odjeću, dok je Peggy pokušava da prihvati svoju ženstvenost odlaskom na sastanak. Zašto bi Joan morati promijeniti način na koji se oblači da ljudi vrijeđati nju manje (nosila je bluzu slučajno) i zašto bi Peggy osjećati ona mora prihvatiti mušku status quo kako bi se krenulo se? Njen potpuni nedostatak empatije i solidarnosti proizlazi iz ideje ona misli da je lakše sisati loše i roll sa seksističke udaraca.

Mi volimo da mislimo da su se vremena danas su se promenila, da seksizam na radnom mjestu je move proslijeđen i naravno da ima u određenoj mjeri. Ali dok to ne može biti otvoren kao Joan je rečeno da je to "umjetničko djelo" usred poslovnog sastanka, i dalje postoji. Ne donijeti depresivan ton popodne, ali smo sastavili nekoliko stvari razmišljanja i primjere da podrži zašto moramo na put u osvajanju Kancelarija za ravnopravnost spolova:

Žene su i dalje pod nazivom "Girls", a ne žene

Zašto je ovo? Ili ćemo dati pokroviteljski fluffy imena za kućne ljubimce, kao što su ljubav, srce ili draga. To je dobro kad naši odnosi ne radi, ali nije tako prihvatljiva u profesionalnom okruženju. Također, rečeno bio si "dobra djevojka" čini sve zaposlene žene žele da piju izbjeljivač. Prestani molim te.

Žene su i dalje manje plaćene

Da, da mi žene stalno stalno ukazivao na ovaj... Zato je i dalje istina. U 2014. Godini, utvrđeno je da su muškarci još uvijek plaća 9,4 posto više nego žene - to je najuži marža od evidencije počeo se snima 1997. Svi su dobili vrlo uzbuđeni zbog ovoga, ali onda je shvatio da je brojka je vjerojatno rezultiralo u muškoj plate padaju brže nego žena.

Imajući ideju ignorisati, onda ponovljena od strane čovjeka i čestitao

To se događa u upravnim odborima, uredničkim sastancima i konferencijama na međunarodnom planu.

To je ipak pretpostaviti da će žene pokupiti djecu

Naravno, kao čovjeka ste još uvijek u mogućnosti da napusti posao rano za prikupljanje svoju djecu iz škole ili jaslice, to je samo gotovo uvijek pretpostavlja da će žene prvo dobrovoljno.

Kada nakon posla pića okrenuti letchy

Mi ne pozivamo vlažna Roving ruke samo zato što ste zakoračili izvan ureda; rad pića nisu izgovor za veseli zlostavljanje sesije. Dalje ruke.

Kada je posljednji put čuli čovjek opisan kao šefuje?

Rijetko, zamislimo i da je to zbog toga što su i dalje u kontrastu percepcije o tome šta znači otvoreni i sigurni za muškarce i žene. Muškarci su misli kao ambiciozne i upravljanje, dok su žene pomislio ohol kada pokušaju da učine isto.

Muškarci nikada nisu optuženi da su "baby mozak '

No naši supružnici nisu bili off na porodiljskom odsustvu, ali oni su i dalje bili oko bebe i još se čini da su imuni na ovaj iritantan komentar.

Niti su neumorno ispitivali o briga o djeci

Vidiš to u gotovo svakom intervjuu ste ikada pročitali sa slavna majka: "Kako izbalansirati rad sa djecom", anketar će pitati - pitanje rijetko postavljeno vrhu poznatog oca. No oni su prezauzeti govori o svoj posao; znate, ono što ih čini dostojnim intervjua na prvom mjestu. U normalnom civilnom svijetu, to se prevodi kao kolege pitaju, "Pa ko gleda nakon deca?" - pitanje niko ne bi pomislio predstavljanja na čovjeka.

Podsjećamo vas na GamerGate

Ako smatrate da ste na radnom mjestu je i dalje inhibira seksizma, zatim odvojiti misao za žene u gaming industriji. Prošle godine, Zoe Quinn - iskusan i talentovanih igra developer -faced mizoginim napada nakon što joj je bivši dečko optužen da je vezu sa novinar iz tajkuni Kotaku kako bi dobili pozitivne kritike za svoju igru, Depresija Quest. Neutemeljene optužbe što je izazvalo cyber-trolling na intenzivan, masovno; njen online detalji su je upao u; gole slike nje distribuira; a ona je poslala brojne prijetnje u mjeri u kojoj u kojoj je bila prisiljena napustiti svoj dom.

To je uvijek žene posao da čaj

Muškarci su nesposobni, po svemu sudeći, stavljanja teabag u šolju, dodajući vodu i mlijeko.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.

Mad Men serije 7: Incredible Slike