Najbolji kratki i brzi čitači - recenzije | BA.rickylefilm.com
Šminka

Najbolji kratki i brzi čitači - recenzije

Najbolji kratki i brzi čitači - recenzije

6 kratak knjige koje dokazuju veličina nije bitna

Zovi me filistar, ali moje srce potone kada drugi doorstopper roman zemljišta na mom stolu. Kao GLAMOUR knjige urednika, nedavno sam primijetio trend gigantski tomova: Jonathan Franzen je čistoća bila je oko 600 stranica, Booker-nagradu nominiran A Little Life Hanya Yanagihara je više od 700, kao što je Brokeback Mountain autor Annie Proulx je novi, Barkskins , od juna. Sve divno, poštovani autori, da, ali moja prva misao je: kada su na Zemlji ću dobiti vremena da pročita ovo?

Prije nego što se judgy, dozvolite mi da vas pitam: da li ćete uživati ​​u nedavnom ratu i miru adaptacija BBC1-a? Znam šest miliona od nas nije. Pitam se koliko od tih šest miliona su pročitali 1200 stranica knjige Tolstoja ipak? Ja nemam i nemam nameru da to učini.

Ja volim svoj literaturi više veličine zalogaja. Mnogi od mojih prijatelja kolega-knjiški moljac ne slažu - ono što može pružiti veći bijeg od modernog života nego uranjajući sebe u epskom priči, pitaju? Vaš raspon pažnje je uništio društvenih medija, oni nariče. Oni ističu da s Kindle ne moramo da vuku oko hardbacks torbu-busting.

Moj omiljeni roman posljednje vrijeme je Shotgun Lovesongs po Nickolas Butler. Male i savršeno formirana, to je bolna zanimljiv priča o tome šta se dešava u grupu smalltown prijateljima kada je jedan od njihov broj postao rok zvezda. Njegova zbirka kratkih priča, Beneath The Bonfire, je odlična previše, kao što su Gone nedavnih sablasno novela Girl autora Gillian Flynn, starijeg, Anna North je hvaljeni The Life And Death Of Sophie Stark i životinje Emma Jane Unsworth. I pazi na novi od Mark Haddon, autor Curious Incident of the Dog In The Night-Time. The Pier Falls, objavljenim u maju, je zbirka od devet sjajan kratke priče, savršen za potapanjem u kada imate malo slobodnog vremena.

Volim autor koji pravilno uređuje njihov rad, koji polira svoje proze dok se ne pjeva. Svako može Waffle na ali je potrebno veliki pisac u distil priču u svojoj suštini. Ja primijeniti isti make-to-žustro kriterije za druge Art-forme previše. I neposredne odbijaju da gledam filmove koji traju duže od dva sata. Pretpostavljam mlitavog film je znak da niko nije imao hrabrosti da kaže direktor za uređivanje ga. Isto važi i za popustljiv dupli album - Ime mi je onaj koji je sve ubica nema punila? (OK, osim The Beatles 'Beli album, Prince Prijavi O' The Times ili Stevie Wonder je Innervisions). Ne, za mene, kada je u pitanju kultura, najbolje je slatko.

Imajući to na umu, ja ću stati.

@Kerry_Potter

Prođite kroz GALERIJA ispod KERRY'S TOP šest kratkih (ER) KNJIGE, revidirati u 140 znakova ili manje.

Životinje Emma Jane Unsworth

Smiješno, kreće ljubavno pismo na dvadesetak prijateljstvo. Promukli, rude i puna mamurluka oružja razreda. Kasnimo.

Beneath The Bonfire od Nickolas Butler

10 evokativnom priče o Midwesterners, svoje živote, voli i snove. Puno pick-up vozila, sjedi na trijemovima i smrznute zime jezera.

The Pier Falls Mark Haddon

Znatiželjan pas pisac vratio s zbirka kratkih priča. Nasilja, katastrofa i trauma u izobilju - tamna, ali blistav.

Shotgun Lovesongs po Nickolas Butler

Seks i droga i rock'n'roll = prijateljstvo katastrofa. Upozorenje: čitate ovaj će vas žele da se presele u Smalltown Wisconsin.

Starijeg Gillian Flynn

Gone Girl autor dobiva sablasno. A sumnjivo dlan vrši egzorcizam za ukletoj vlasnik kuće - ali ko je prevari koga?

Život i smrt Sophie Stark Anna North

Priča Nesretno, zagonetna režiser je sastavljena od glavnih aktera u njenom životu. Lena Dunham je veliki fan, nas.