Novac i odnosi | BA.rickylefilm.com
Šminka

Novac i odnosi

Novac i odnosi

Treba Parovi Dodaci za svoj novac?

Figuring out gdje novac ide u vaš odnos je veliki izazov za mnoge couples.We pitao dva pisca - Rachel Mostyn, 33, i Kathryn Knight, 38 - da hash kroz ljepljive pitanje da li posvećenost znači zajedničku banku accounts.or nikako sve.

DA, to dokazuje svoju ljubav.

Rachel: Otkako smo u braku u martu 2005, moj muž i ja smo delili prezime i bankovni račun. Sve što zaradim pisanja, zajedno sa svojim prihodima kao IT konsultant, koristi nas oboje i nisam mogao da ga zamisliti bilo koji drugi način.

Naravno, aranžman nije savršen: ako on ima momačkoj večeri mjesec dana, brinem da li će biti lijevo za moju naglašava dovoljno novca. I naravno da smo imali nekoliko krst činjenica o vilama koje izgledaju kao da su potrošili sve naše novca samo na pola puta kroz mjesec dana.

Toby zarađuje više od mene, ali je bilo puta u prošlosti da sam nas podržali kada je njegov posao je bio miran. Srećom, on je ne zanima u modi, tako da se ne troše mnogo - i on nikada nije provjerava izjave banke previše prefinjeno, tako da sam još uvijek u stanju proturiti kupovine govoreći, 'to je petaka od Primark' samo trunke krivice.

Nisu svi Znam podržali našu odluku da kombinujete finansije; moj tata iako bih trebao držati bankovni račun svoje. To je svakako predmet koji casues najviše rasprave među mojim prijateljima, ne samo zato što može biti logistička noćna mora kada par ima odvojene račune, pogotovo ako imaju djecu. Da smo imali odvojene novac, ne bi osjećati kao da smo zajedno. Nisam mogao zamisliti izlazak na večeru i bičevanje naše vlastite kartice, ili on 'tretira' meni, koji smatra staromodan. Pod pretpostavkom da moj muž ne odjednom razviti interes za dizajnerske odjeće, drago mi je zbog naše finansije da ostanu zajedno.

NO - trebate hitan zalihu

Kathryn: U većini područja našeg života, moj suprug i ja imamo ravnopravan odnos. Dijelimo kuhanje i poslove, i imamo zajednički račun koji oboje doprinose i iz koje su naši računi su plaćeni. Ono što ne dijele je broj PIN koji odobrava pristup na moje dionice i udjeli ISA - račun koji, u stvari, on ništa ne zna. To je zato što kad smo se venčali 2007. Godine, slučajno sam na svrhu zaboravio da mu kažem da postoji.

Ja ću priznati da je mentalni tučnjava na neko vreme. Na kraju krajeva, čuvanje tajni bankovni račun nije u potpunosti u duhu braka, ili dijeljenje svetovne robu koju založe na oltaru. Ali sam počeo teh obzir dugo prije nego što sam upoznala svog muža, koji tek treba da akumulira godina napornog slog koji mi je omogućio da ga otvorite na prvom mjestu. Čini mi se kao moj novac, i dok to neće iznositi Rockefeller sreće, 200 € I vjeverica dalje svaki mjesec pomaže protjerati bauk biti ostavljen siromašnim.

Nemojte me pogrešno shvatiti, volim i vjerovati moj muž potpuno - ali tako se većina rosnim očima nevjeste. Na žalost, tokom godina moje karijere kao novinar me je naučilo da život može baciti krivu loptu na čak najvatreniji parova. Nadam se da ostaje samo psihološki bijeg, a ne pravi; ako sve bude išlo po planu, ja ću unovčiti u mom zalihu da nas kupiti sportski automobil u našoj slijepa ljubav. U međuvremenu, međutim, da pin broj ostaje tajna.