Ono što čini uspešan odnos - studiranje | BA.rickylefilm.com
Šminka

Ono što čini uspešan odnos - studiranje

Ono što čini uspešan odnos - studiranje

Otkriveno: ključ za uspješnu vezu

Šta mislite da je ključ za uspješan odnos? Ako bismo mogli Hazzard pretpostavka na GLAMOUR HQ, verovatno bismo reći odličnu komunikaciju, humor, poštovanje i, um. Ne tucaju drugi ljudi (!). Pa studiju je pogledao u dobitnu kombinaciju, a možda će vam biti iznenađeni na rezultat.

Prema novoj studiji, možete osigurati sreću na obe strane jednostavnim izražavajući zahvalnost.

Da, dobar stari oblikovao hvala ide dug put u vezi, prema časopisu Personal Relationships, koja ispitanih 468 bračnih parova.

"Čini se pozitivni rezultati odnos biti povezan ne samo s tim da zahvalni i posjedovanje zahvalnost za jedan partner, ali i osjećaj cijenjen i primanje zahvalnost leđa", navodi se u studiji.

Čak i usred stresnog vremena, analiza je pokazala da kaže "hvala" i čini sigurni da cijenimo jedno drugo ide dug put za boravak posvećen.

Studija je također otkrila: "Izrazi zahvalnosti iz nečijeg supružnika činilo da pokaže sposobnost da ublaži negativan uticaj na bračne kvalitete povezane sa loša komunikacija i loše vještine rješavanja problema."

"Kada su naglasili parova, oni su vjerojatno da imaju više argumenata", rekao je Ted Futris, Ph.D., ko-autor i profesor na koledžu za porodicu i potrošača nauka na University of Georgia. "Ono što je brakova koji traju od onih koji to ne čine nije koliko često tvrde oni, ali kako oni tvrde i kako se tretiraju jedni druge na dnevnoj bazi."

I pružanje težinu teoriju da su muškarci sa Marsa a žene sa Venere, posebna studija je zaključila da muž i žena imaju vrlo različite reakcije na bračne probleme.

Prema izvještaju Rutgers University i University of Michigan, koji ocjenjuje emocionalne obrasce od 722 bračnih parova, istraživači su uočili da su žene se tužno i brige, dok su muškarci dobiti frustriran i taložili svoje emocije.

Deborah Carr, Ph.D., glavni autor i profesor sociologije na Rutgers, navodi se u saopštenju za javnost: "Kao što iritira-i pomalo predvidljiv-jer to Mars-Venera dinamičan može biti, to ne znači da probleme u odnosima su nepremostive Izražavajući. Zahvalnost je odličan način da ti pokažem cijeniti jedno drugo. "

Pročitajte studiju u potpunosti, ovdje.

20 parova koji nam daju velike #relationshipgoals