Otkrivanje vještica: pregled, knjizevni klub, takmičenje | BA.rickylefilm.com
Šminka

Otkrivanje vještica: pregled, knjizevni klub, takmičenje

Otkrivanje vještica: pregled, knjizevni klub, takmičenje

Book Club: A Discovery of Witches

GLAMOUR.com je odlučila da otvori knjigu klub: i vi ste pozvani da se pridruže. Kao što je naša prva knjiga, mi smo izabrali Deborah Harkness 'sjajan A Discovery of Witches, prva knjiga u All Souls trilogija. Mislim Harry Potter ispunjava Twilight za odrasle, s prekrasnim ljubavna priča u svom srcu, koji bi trebalo da bude između vještica i vampira.

Da se uključe u knjizi klub, kupiti primjerak knjige i dobiti čitanje, pročitajte naše recenzije ispod i pridružite nam se na Facebook za autora Q & A, čitanje grupne diskusije i više!

Mi ćemo se poklanja potpisane kopije knjige, pa neka sljedeći @glamourmaguk za više detalja.

Pridružite se GLAMOUR.com Book Club

O KNJIGA

Kada istoričar Diana Bishop otvara začaran alhemijsku rukopis u Bodleian Library Oxford ona predstavlja nepoželjno upada magije u nju pažljivo običan život. Iako potomak duge loze vještice, ona je odlučna da ostane netaknuta nasleđe njene porodice. Ona odagnavaju rukopis gomile, ali Diana smatra da je nemoguće držati čarobni svijet u uvali više.

Za vještice nisu jedina vanzemaljska bića žive zajedno ljudi. Tu su i kreativni, destruktivne daemona i dugo živio vampira koji postaju zainteresirani za otkriće veštice. Oni smatraju da je rukopis sadrži važne tragove o prošlosti i budućnosti, i žele da znaju kako Diana Bishop je bio u mogućnosti da biste dobili svoje ruke na neuhvatljivi zvuka.

Glavni među stvorenja koji se okupljaju Diana oko je vampir Matthew Clairmont, genetičar sa strašću za Darwin. Zajedno, Diana i Matthew krene na put da shvate rukopis tajne. Ali odnos koji se razvija u dobi između starog vampira i očarani vještica prijeti da će razotkriti krhki mir koja je dugo postojala između stvorenja i ljudi-i sigurno će transformisati Diana svijet kao dobro.

Saznajte više o knjizi ovdje: www.deborahharkness.com

GLAMOUR.com TEAM RECENZIJE

Rebecca Cox, stil i zabava Editor "Ja potpuno i potpuno se zaljubio u francuskom vampir Matthew Clairmont od svog prvog pojavljivanja u Bodleian Library. Na nesreću za Diana Bishop, tako je i ona. Harkness me je lopta iz prve scene par zajedno, i ne od Twilight imaju sam htio par da požurite i zaljubiti se više. Miješanje JK Rowling magije, Stephanie Meyer neodoljiva vampira i Dan Brown istorijske tajne sve u jednu, ovu knjigu čini za unputdownable čitanje. Kako bi trebali čekati ljeto 2012. Godine za narednu ratu? "

Nataša McNamara Editor "Pravio sam izgovore za ne obavezujući se na čitanje onoliko koliko bih želeo godinama (klinci, posao itd), ali ponekad sve što je potrebno je stvarno dobar za čitanje da te vratim u sedlo i sa Deborah Harkness je Discovery of Witches sam posudio izraz 'ne mogu ga spusti' novo značenje Gužva cijevi -.. Provjerite Supermarket red - provjerite ispod pokrivača sa svog telefona na lampu -. Provjeriti.

Bio sam uvučen u temu romana odmah; šta bi to bilo kao da vještice i vampiri dijele isti prostor (iako nesvjesno) sa ljudima? Harkness 'akademsko obrazovanje pruža zanimljiv i osvetljavaju pozadina za priču o cross-trke ljubitelje sa dobro poznatim istorijskim likovi pojavljuju na redovnoj osnovi. Priča, postavljen na tri djela vodi nas iz mirne biblioteke Oxford University, kroz daljinski francuskom selu na granice u New Yorku. Za mene je žalbu zaista počinje u jednom vampira i vještice krenuli za Francusku i smrtonosne posljedice njihove ljubavi počinje da otkriju.

Ova knjiga je veoma triler i nas djevojke trebaju što više uzbuđenja moguće - posebno kada se radi o vampirima. Koliko god da smo zaljubljeni u Mateju postoji mnoštvo vještice čaja gutaju, super-inteligentan demona i vampira stereotipa-busting da se upoznaju preko (impresivno) 700 stranica. Izazivam bilo koga da NE vole ovu knjigu, a kao i njegov sve veći broj fanova Ja čekali vijesti o nastavku. "

Jenn Selby, News & Features Pisac nikada nisam želio ažurirana 1.500-godišnji muškarac onoliko koliko imam vampir Matthew Clairmont u Deborah Harkness'A otkriće Witches.The naglasak, akademske zajednice, njegov zaštitništvo, njegova ljubav prema vinu... To je malo iznenađenje što super-vještica Diana Bishop našla krši zemaljski poredak stvorenja samo da bude s njim. Malo ona zna kakva sudbina čeka svoje odluke da fraternise sa najviše neodgovarajući dečka na licu planete. Da li smatrate ovaj triler svojim 'čaj' ili ne, jedna stvar koju ne može poreći da je potpuno kompulzivnog čitanje, da kuke u od prvog predatorskih trenutke u Oxford, samo da ti ispljunuti 700 stranica kasnije čežnja da otkrije šta se dalje dešava. Naravno, to posuđuje neke stvari od vampir romana Istoričar i Između čitati Twilight, ali ništa od toga umanjuje uzbuđenja svega toga. Sad sam se pitao koji bi igrati likova u mojoj fantaziji filmskoj verziji... I žude nakon knjigu broj dva!

? Charlotte Duck, zamjenik urednika "Ja sam die-hard Twihard što sam i učinio pristupiti ovom romanu s nekim zebnjom - bio je to stvarno živjeti do serije Stephenie Meyer moram da se brine Iako postoji tema u zajedničko:. Zabranjena ljubav, porodica predrasude i, naravno, vampira, otkriće Witches je sveukupno više odrastao čitati.

Deborah Harkness stvara uvjerljivi svijetu u kojem ljudi mešaju u bibliotekama s vješticama, vampirima utjecati globalni ratovi i demone površno stručno na berzi. Ovo predstavlja pozadinu za koji se brzo kreće parceli koja je zarazna, posebno kada je akciju udaljava od svojih početaka u Oxfordu. Ali, za mene, ono što je zaista čini ovu knjigu izdvaja od ostalih vampira žanra je način Harkness prepliće svoje strast za naučne istorije i filozofije. Preko likova, ti uzeti na istorijskom rollercoaster vožnja prošlosti Darwin, Newton i Einstein. Dobar za čitanje - i možda i nešto naučiti!