Otvara se kuća Tate Modern od strane Herzog i de Meuron | BA.rickylefilm.com
Šminka

Otvara se kuća Tate Modern od strane Herzog i de Meuron

Otvara se kuća Tate Modern od strane Herzog i de Meuron

Unutar novog Tate Modern: 8 razloga zašto bi trebalo posjetiti ovaj vikend

Bilo da ste art fan ili ne, to je nemoguće ne uživati ​​u novom Tate Modern koja se otvara za javnost u petak. Jučer smo dobili pregled obilazak preko galerija sponzora Uniqlo, i mogu reći sa kompletnom povjerenje koje ćete obožavati ga. Ako želite da vidite nešto uzdižući, lijep, zbunjujuće ili provokativne, onda je ovo pravo mesto za vas. I to besplatno.

Switch Kuća je proširenje samo sa Tate moćni Turbine Hall, udvostručavanje veličine objekta. Sada je 60 posto veći nego prije i visok 10 katova, što znači da je - za razliku od ranije, kada ste morali da se bore za prostor između vrišti djecom i zbunjen turista - konačno imati lakat sobu.

To je ogroman i velikodušan, ali novi Tate Modern je upravo ona vrsta mjesta da želiš izgubiti u.

To je službeno feministkinja galerija

Polovina solo prikazuje sada posvećena ženskim umjetnika, što je napredak od Tate originalnog 2000 otvaranje kada su žene predstavljeni samo 17 posto radova. Sada je broj iznosi 36 posto - što je korak u pravom smjeru najmanje. U stvari, na temu različitosti, umjetnost predstavlja umjetnika iz 50 zemalja širom svijeta.

Rezervoar betonskom podu je raspamećujuće

U prizemlju je okupirana od strane podzemnih, betonskih rezervoara - ogromnog industrijskog prostora koji će biti dom za prvi stalni muzej dom live art, iz videa i filma za ples i glazbu.

Panoramski, vanjski prostor za gledanje je vrijedi posjetiti sama

Petom katu javni uvid palube lako se može pohvaliti jednim od najboljih pogleda 360 stepeni u Londonu smo ikada vidjeli. Takođe, nespretno, gleda preko luksuznih stanova svojih stanovnika susjednih - da bi mogao doći daleko s novim enterijera ideje i nove umetnosti znanja.

Možete vidjeti neke od buzziest umetnosti svjetskih imena pod jednim krovom

Propustio veliku 2014 izložba Marine Abramović u Serpentine? Vidim na Tate umjesto. Ne zaboravite na zbrku oko Carl Andre Cigle? Vratili su se na novi način, tako da možete odlučiti da li misle da su umjetnost ili hrpu starih cigli. Twisted instalacija stabla Ai Weiwei je sjedi u centru pažnje u Turbine Hall. Izazivamo vas da ne slikate.

Bubble fontana je stvari od Roald Dahl knjige

Kinetička umjetnost maestro David Medalla je balon fontana je i čudno umirujuće i stvarno zabavno. Tko ne bi želio gledati mjehurića plima i oseka se međusobno kao što si učinio u vrijeme za kupanje kad si bio mali?

Možemo li govoriti o Louise Bourgeois sobu molim vas?

Skulpture velikih razmjera velikog Louise Bourgeois morati da se vidi da se u neposrednoj blizini se poštovati. Njen gigant i nezaboravna pauk kreacije će vas izliječiti od bilo arachnophobia, mi obećavamo.

Uniqlo ima asa planove za otvaranje vikend

Uniqlo se udružio sa Tate za partnerstvo tri godine. Ovog vikenda, ovaj brend će ugostiti niz posebnih događaja, uključujući i horske performanse sadrži 500 pjevača iz horova širom Londona u subotu i projekcije rada umjetnika, uključujući Derek Jarman. Naredne sedmice Kickstarts Uniqlo petkom; niz posebnih događaja koji uključuju glazbu, umjetnost i kulturu, otvorena kasno za javnost. Petkom nikada nije izgledala tako kulturan.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, da čujemo za grad napravljen od kuskus

[Instagram id = "BGpRX_Wky43"]

A rekreacije Ghardaia, grad u Alžiru, je osoblje u Tate od 10 dana da se koristi 300 kg kuskus - sve po instrukcijama umjetnika Kader Attia. Mi volimo.