Restaurant review Zoes Gana Kuhinja Pop Brixton | BA.rickylefilm.com
Šminka

Restaurant review Zoes Gana Kuhinja Pop Brixton

Restaurant review Zoes Gana Kuhinja Pop Brixton

Restoran Recenzija: Zoe Gana Kitchen

Brixton nema manjka velikih mjesta za jesti - Činjenica je da je stajao dugo pred područje postalo džentrifikovani, donoseći sa sobom lanac restorana i fancy delikatese.

Njegova jedinstvena Caribbean identitet znači da je jedno od najboljih mjesta za jesti kreten piletinu izvan Karibima. Mjesta kao što su Negril i punjenje se pobrinuti za to.

Zato je najnoviji predstraža pop-up restoran Zoe Gana Kuhinja je tako dobro pozicioniran. Ona radi ono što gentrifikacije treba da uradi u idealnom svijetu - graditi i njegovati postojeće identitet nekog područja, ne treba ga razrijediti. Pop-up je smješten u Pop Brixton, novi prostor koji ima za cilj da podrži lokalnih radnih mjesta i poduzeća. To je dobra ideja, iako je klijentela je Chino-nosi espadrille ljubitelje od njih samih Brixtonians. Ali Zoe je Gana Kitchen drugacije. To je mali prostor i većina tabele su van, ali se čini zauzet, toplo i živo. Proizvoda opskrbljena na policama ne može biti lako pronaći u Londonu - Ginisovu Malta je uobičajeno kao kokain u Gani, ali teško je doći do ovdje. Tu je pažnju na autentičnost to je impresivno.

Meni je jednostavan - obrta na klasičnim Gane hrane. U Jollof riža i piletina je bila puna pikantnog okusa, ali i dalje osećao svjetlo i nemasna. U griddled janjetina kotleti u umaku od kikirikija je još vrhunac. Ako posjetite, ne štedi na strane - karamelizirani sušene posuti cimet, muškatni oraščić i đumbir. Oni su nezaboravne. Nema fensi koktele u ponudi ovdje, samo tradicionalne Gane pivo. Kuhinja je otvoren, tako da možete gledati kuvara na poslu.

Osoblje su poslušna, prijateljski i opušteno. Oni znaju dobro meni i Drago nam je da vam pomoći da odlučite što naručiti i, iskreno, kada sve izgleda tako ukusan, to je stvarno od pomoći.

Neki su optuženi Zoe pop-up da ne budem dovoljno autentičan, nije dovoljno blizu da tradicionalne Ghananian kuhanja. Ovaj restoran ne tvrdi da ponudi hranu kao tvoja mama, ona pružajući joj novi, originalni snimak. I, iskreno, to je dobitna recept.

Za više informacija o Zoe je Gana kuhinja, kliknite OVDJE.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.