Sportska zvezda ove nedelje: Dani Buet | BA.rickylefilm.com
Šminka

Sportska zvezda ove nedelje: Dani Buet

Sportska zvezda ove nedelje: Dani Buet

Naša Sportski Star Of The Week: Dani Buet

Svake sedmice, GLAMOUR je intervju je super žena u sportu, kao dio naše reći ne Seksizam u Sport kampanje. Sa SSE ženske FA Cup Final samo nekoliko dana daleko, 1. Kolovoza, uhvatili smo se sa Notts County igrač, Dani Buet. Ona će igrati protiv svog bivšeg tima, Chelsea Ladies, za titulu.

Kako se osjećaš oko konačnog?

"Vrlo uzbuđen Pogotovo jer igramo na Wembleyu -.. I to je prvi put da se tamo održavaju žena finalu smo suočeni neke teške timova na putu do finala, tako da bilo koji zarđalosti je dobro i zaista nema, i imamo početne živce onako kako kraju krajeva, to je 90 minuta fudbala -. Sve što možemo učiniti je igrati naš najbolji i nadam se da pokupi taj trofej na kraju to ".

Zašto je značajno da se igra za žene finalu na Wembleyju?

. "Osim Engleske protiv Njemačke utakmici prošle godine, nema druge ženske ekipe su tamo igrao, mislim da pokazuje pravi razvoj u ženskom igra - mi smo sve više publicitet - i počinje da nas stavlja na istom nivou kao i muške igra."

Da li mislite da je Svjetsko prvenstvo za žene je pomogao da se poveća profil ženskom fudbalu?

"Samo u posljednjih nekoliko sedmica, možete vidjeti koliko buzz o ženskom igra je porasla - da je bilo mnogo više medijsku pokrivenost To je fantastično Kao igrača, mi uvijek pokušavamo da podigne profil ženskog tenisa.;. Sve što radimo je da pokuša i da igra bolje. "

Gdje očekujete da ćete vidjeti ženskog tenisa u 5-10 vremenu godina?

"Mislim da na kraju većina ženskih klubova moraju biti profesionalni - tako da igrači ne moraju da rade 9-5 posla - i koja se oslanja na financijsku podršku ja bih da vidim većih klubova u Premiershipu podržavaju ženske igre Više finansijski.. Podrška će značiti bolji standard igre. "

Šta vam se najviše o svom poslu uživaju?

"To može biti teško - postoje trenuci kada se zamrzne gore ili izgubiti utakmicu koju ste zaslužili osvojiti, ali tu je i uzbuđenje osvajanja, i drugarstvo da bude dio tima Vaše kolege su tvoji prijatelji I očito... Kada dođete do igrati na Wembleyu stadionu, ili putovati svijetom, osećate mnogo ljubavi za igru. "

Još uvijek možete kupiti ulaznice za SSE ženska FA Cup Final na wembleystadium.com/Events/2015/FA-Womens-Cup-Final/FA-Womens-Cup-Final

Pratite @GlamourMagSport na Twitteru i pokazati svoju podršku za naše reći ne Seksizam U sportskom kampanji